Vegetarische moussaka

Vegetarische moussaka

Gemakkelijk

1Uur

1Uur 45Min

6 Personen
1 aubergine
2 courgettes
2 uien
1 stengel selderij
2 wortelen
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
500 g vegetarisch kruimgehakt
80 g tomatenpuree
20 cl Siciliaanse rode wijn
400 g tomatenblokjes
enkele takjes verse tijm
enkele takjes verse rozemarijn
2 el olijfolie
70 cl volle melk
30 g braadmargarine
40 g tarwebloem
snufje nootmuskaat
500 g vastkokende aardappelen
100 g Griekse fetakaas
peper en zout
Mail recept

Voorbereiding

Stap 1

Pel de uien en de knoflook en snipper fijn. Schil de wortelen en snijd in halve maantjes. Maak daarna de selderij schoon en snijd in kleine blokjes. Spoel de aubergine en snijd deze in dunne plakjes. Bestrooi rijkelijk met zout en laat even rusten. Spoel de courgettes af en snijd in dunne plakjes. Schil de aardappelen en snijd in hele dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding

Stap 2

Zet een grote pan op het vuur met olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de wortelstukjes toe en laat even stoven met de ui en de knoflook. Voeg daarna ook de blokjes selderij toe. 

Stap 3

Start nu met de bereiding van de ragout. Zet hiervoor een pan op het vuur met een beetje olijfolie en laat heet worden. Bak er het vegetarische kruimgehakt in. Voeg het gebakken kruimgehakt bij de gestoofde groenten en voeg de tomatenpuree erbij. 

Stap 4

Roer alles doorelkaar en giet er de rode wijn bij. Zet het vuur lager en voeg de tomatenblokjes, de tijm en de rozemarijn toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat de ragout een uurtje sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig.

Stap 5

Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt hiervoor de margarine en roer de bloem erdoor. Laat even 'drogen'. Giet er dan geleidelijk de melk bij. Roer voortdurend om klontjes te voorkomen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat even doorkoken en zet opzij.

Stap 6

Start met de opbouw van de moussaka. Spoel het zout van de plakjes aubergine en dep droog. Neem een ruime ovenschaal en vet in met olijfolie. Giet er een laagje bechamelsaus in. Leg daarop een eerste laag van aardappelschijfjes en kruid met peper en zout. Leg er een laag courgetteschijfjes boven en lepel er flink wat ragout op.

Leg er een tweede laag aardappelen op, kruid met peper en zout en overgiet met een beetje bechamelsaus. Leg er vervolgens een laag aubergineschijfjes en opnieuw wat ragout op. Eindig met een laag aardappelschijfjes, kruid met peper en zout en overgiet met een flinke hoeveelheid bechamelsaus.

Stap 7

Brokkel tot slot de feta over de schotel en zet de moussaka ongeveer 40-45 minuten in de oven. Werk af met fijngehakte tijm en rozemarijn en serveer meteen.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch