Tips en recepten voor het bereiden van witte asperges
Voor het bereiden van de allerlekkerste asperges, heb je goede kwaliteit asperges nodig. Het aspergeseizoen loopt van april tot juni. Bij ALDI haal je in deze periode de beste kwaliteit witte asperges voor een lage prijs. Koop ze vers en laat ze vervolgens niet te lang liggen in de koelkast. Vers zijn ze het allerlekkerst. Inspiratie en tips voor de lekkerste recepten met asperges vind je hier.
Op het boodschappenlijstje
Hoeveel asperges heb je nodig per persoon?
Asperges zijn in principe groente en kunnen licht verteerbaar zijn. Voor hoeveel asperges reken je dan per persoon? Voor een hoofdgerecht mag je zeker uitgaan van 250-300 gram asperges per persoon, dat zijn zo’n 7 asperges. Serveer je asperges als voorgerecht, reken dan 4 asperges per persoon.
Hoe lang moet je asperges koken?
Asperges koken is niet lastig, maar omdat je het minder vaak doet is het handig om te weten hoe het ook alweer zat. Hoe lang moet je ze eigenlijk koken? De kooktijd van asperges is 5-8 minuten. Hoe je dit het beste doet, zie je in deze video:
Asperge recepten
De asperge is veelzijdig. Lekker om te eten met een sausje, met zalm, aardappeltjes, in de pasta of als salade.
Recept voor botersaus bij de asperges
Botersaus hoort bij asperges zoals ham hoort bij meloen. Sommige combinaties zijn zo bijzonder lekker, niks aan veranderen dus! Botersaus is makkelijk te maken, maar misschien heb je nog een handvat nodig voor die speciale touch, zodat hij nog lekkerder is.
- Naar recept: Vlaamse asperges met botersaus
Asperges met zalm en aardappeltjes
Een lekkere combinatie is witte asperges met zalm. Je ziet hem dan ook veelvuldig terugkomen in asperge recepten. We verzamelden de lekkerste varianten voor jou en maakten er een makkelijke versie van.
- Naar recept: Asperges met zalm en knoflookaardappeltjes uit de oven
- Naar recept: salade met witte asperges en zalm
- Naar recept: salade met witte asperges en gerookte zalm
Frisse lente-pasta met witte asperges, doperwten en prei
Asperges zijn er altijd in het voorjaar en daarom passen ze goed in een frisse lente-pasta. De witte asperges worden onderdeel van het gerecht, samen met doperwtjes en prei. Makkelijk om klaar te maken en een genot om op te eten.
Geroosterde asperges salade met rucola en rauwe ham
In een salade is een asperge ook een graag geziene gast. Je kunt hem gekookt erin doen, maar geroosterd of gegrild is een asperge ook heel erg lekker. De combinatie met rucola en rauwe ham is heerlijk zomers.
- Naar recept: geroosterde aspergesalade
Groene asperges
We willen de kleine broer of zuster van de witte asperge ook zeker niet vergeten in dit artikel: de groene asperge. Deze groene asperge staat vaak in de schaduw van de witte asperge, maar dat is nergens voor nodig. De groene asperge is ook erg smaakvol, hoef je niet te schillen en is perfect voor in de grillpan of op de barbecue. We maakten twee leuke recepten met groene asperges.
- Naar recept: zalmrolletjes met groene asperges
- Naar recept: spinaziesalade met groene asperges en verse kruiden