Tips en recepten voor een Italiaanse borrel
Vind jij het ook leuk om origineel uit de hoek de komen op de borrel? Maak dan eens Italiaanse borrelhapjes. Dat is net zo makkelijk als ‘gewone’ borrelhapjes, maar dan met een Italiaanse touch. Denk aan bruschetta, crostini, antipasti en nog veel meer. Dit jaar zijn de risottoballen grote favoriet. Lekkere tip: voeg een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe aan de risotto. Ook fijn: de Italiaanse borrelrecepten in dit artikel zijn grotendeels voor te bereiden. Zo hoef je vlak van tevoren alleen nog de puntjes op de i – of op de Italiaanse borrelplank - te zetten.
Italiaanse borrelhapjes
De Italianen zijn goed in alles op culinair vlak. Denk maar aan de geweldige hammen, kazen, olijfolie, pasta’s, pizza en ga zo maar door. De ideale basis dus voor een heerlijke borrel. Je kunt het zo makkelijk of uitgebreid maken als je zelf wil, met kant-en-klare Italiaanse borrelhapjes, zelfgemaakte of een mix. In dit artikel geven tips in alle soorten en maten, zodat jij zelf jouw lekkerste Italiaanse borrelplank kunt samenstellen. Uiteenlopend van vegetarische snacks tot vlees, vis en zelfs vegan opties.
-
Kant-en-klare borrelhapjes
-
Zelfgemaakte borrelhapjes
Kant-en-klare Italiaanse borrelhapjes
Lekker makkelijk, snel en iedereen vindt het lekker. Kant-en-klare borrelhapjes zijn altijd een goed idee en helemaal als je niet zo veel tijd hebt. Ook handig als je wordt gevraagd iets mee te nemen naar een borrel op een ander anders. Denk aan Italiaanse vleeswaren, kaas, olijven, brood en smeersels. Ga voor een product uit elke categorie en maak een vleeswarenschotel of lekkere kaasplank. Tip: gebruik een mooie houten plank als ondergrond, dat ziet er gelijk feestelijk (en ambachtelijk) uit.
-
Vleeswaren: parmaham, spinata romana of salami milano
-
Kaas (Parmigiano reggiano, grana padano, gorgonzola)
-
Olijven, zongedroogde tomaten
-
Brood en crackers, eventueel met olie, pesto of tapenade
Zelf Italiaanse borrelhapjes maken
Ga je liever zelf aan de slag of vind je het leuk om een mix van kant-en-klare en zelfgemaakte borrelhapjes te serveren? Ook dan kun je het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wil. Bruschetta’s en crostini’s met een simpele tomatensalsa zijn altijd goed, net als capresespiesjes (handig met kleine mozzarellabolletjes) of carpacciorolletjes met rucola en Parmezaan. Of ga voor één of meer van de onderstaande borrelrecepten. Tip: kijk of je een deel van het recept al van tevoren kunt maken, zodat je op de borrel bijna niks meer hoeft te doen en kunt genieten van het gezelschap.
-
Naar recept: zomerse kaasfondue met antipasti
-
Naar recept: crostini's met diverse toppings
-
Naar recept: antipastispiesjes
-
Naar recept: bruschetta's met forelmousse
-
Naar recept: vegan risottoballen met prosecco en citroen
-
Naar recept: crostini met olijventapenade, parmaham en gevulde peper
-
Naar recept: bruschetta met rauwe ham
-
Naar recept: bruschettamix
-
Naar recept: bruschetta’s met tuinerwtjes-spread, bietjes en munt
-
Naar recept: vegan kerstboomborrelbrood met zongedroogde tomaten en olijven
-
Naar recept: feta-olijvenmuffins met zongedroogde tomaat en ei
-
Lees ook: zo maak je een Franse borrelplank