1. Startpagina
 2. categorie f1 vuurwerk

Categorie F1 Vuurwerk ALDI

Het kabinet heeft besloten dat tijdens de jaarwisseling 2021-2022 een verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt, met uitzondering van het vuurwerk in categorie F1. Het is toegestaan om het hele jaar door categorie F1 vuurwerk te kopen en af te steken, mits je anderen niet tot overlast bent. Categorie F1 vuurwerk staat bekend als fop- en schertsvuurwerk, hieronder vallen kleine sterretjes, knalerwten, grondbloemen, kleine fonteinen en knetterlinten.

ALDI verkoopt uitsluitend categorie F1 vuurwerk, verkoop bij ALDI is enkel in de laatste twee weken van december en wij hanteren een minimum leeftijd van 14 jaar (identificatieplicht). De vuurwerkartikelen die ALDI verkoopt voldoen volledig aan de wettelijke eisen die voor categorie F1 gelden. Op elk af te steken artikel staat de duiding: F1

Klik hier voor de website van de politie voor meer informatie over het kopen en afsteken van categorie F1 vuurwerk.

Veiligheid

Veilig en verantwoord omgaan met vuurwerk vinden wij belangrijk. Voor iedereen die ons vuurwerk gaat afsteken; gebruik een veiligheidsbril, aansteeklont en doe voorzichtig!

Tips voor veilig gebruik:

 • Volg altijd de gebruiksaanwijzing.
 • Zorg dat siervuurwerk altijd stevig en stabiel staat.
 • Steek weigeraars (vuurwerk dat niet is afgegaan) nooit opnieuw aan. De kans is groot dat dit te snel ontbrandt.
 • Steek vuurwerk aan met een aansteeklont.
 • Blijf op een veilige afstand van het vuurwerk.
 • Draag geen licht ontvlambare kleding, zoals nylon, maar kies bijvoorbeeld voor kleding van spijkerstof, wol of katoen. En draag een jas zonder capuchon. Hierin kan per ongeluk vuurwerk terechtkomen.

Meer tips en informatie over verantwoord omgaan met vuurwerk? Kijk op de website van Milieu Centraal.


100% Plasticvrij


ALDI vindt de bescherming van klimaat en milieu heel belangrijk. Daarom hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt aan onder andere het verkleinen van onze plastic footprint. ALDI verkoopt uitsluitend nog 100% plasticvrij vuurwerk!

Ook zet ALDI zich al jaren in tegen zwerfaval. Het is niet prettig als er (zwerf)afval in de omgeving van onze winkels ligt. Door bij alle winkels afvalbakken te plaatsen stimuleren wij onze klanten afval in de bakken te gooien. Vuurwerkresten horen bij het restafval!

Minimum leeftijd


Het is wettelijk toegestaan categorie F1 vuurwerk het hele jaar te verkopen aan personen van 12 jaar en ouder. ALDI kiest voor de leeftijdsgrens van minimaal 14 jaar. Tevens geldt er een identificatieplicht bij aankoop van ons vuurwerk. 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch