1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Winterkleding drogen: wanten, muts, sjaal en schoenen
Winterkleding drogen: wanten, muts, sjaal en schoenen

kleding drogen winter

Zo kun je het beste je kleding drogen in de winter

In de winter is het fijn je goed aan te kleden om jezelf te beschermen tegen de kou. Een muts, handschoenen en een sjaal zijn geen overbodige luxe als het sneeuwt, hagelt of vriest. Wat doe je als je thuiskomt met deze natte en koude kleding? Misschien ben je geneigd om jouw winterkleding-accessoires op de verwarming te leggen, of even in de droger te doen… Dat kun nu net beter niet doen, in dit artikel lees je precies waarom! 

winterkleding

Kleding drogen in de winter

Wil je net in alle haast de deur uitgaan naar je werk, is jouw winterjas, muts of shawl nog helemaal vochtig en ruikt het niet zo fris meer. Dat is geen goed begin van de dag! Jouw winterjas, muts en shawl kunnen maar beter goed droog zijn wanneer je ze in de winter wilt gebruiken, dat is wel zo prettig. Hoe droog je alle winterkleding nadat je bedolven onder de sneeuw thuiskomt? In dit artikel delen we de beste manieren om kleding te drogen in de winter. 

Wanten en muts drogen  

Er is een handig trucje om wanten en mutsen te drogen wanneer ze nat zijn van het winterse weer: namelijk een oude fles! Door je handschoenen of wanten op een fles te drogen, kan frisse lucht er gemakkelijk bij. Hierdoor drogen de handschoenen sneller en beter en dat is wel zo fijn wanneer je de kou opnieuw trotseert. Dezelfde truc gebruik je voor een muts, zodat deze helemaal goed droog is voordat je hem weer opzet.

Sjaal drogen

Ook onze sjaals hebben het zwaar te verduren in de winter. Gelukkig is je favoriete sjaal zo droog met deze truc. Het enige dat je nodig hebt is een handdoek en eventueel een droogrek. 

 • Schud de sjaal goed uit, zodat sneeuw, ijs en regendruppels geen kans krijgen om geabsorbeerd te worden in de stof. 

 • Knijp water dat nog in de sjaal zit uit met een handdoek. Dat scheelt meteen heel veel droogtijd. 

 • Leg de sjaal plat en uitgevouwen op het droogrek te drogen. 

Schoenen drogen  

Natte schoenen? Ook die zet je liever niet naast de verwarming. De hitte kan er namelijk voor zorgen dat de lijm van de schoenen loslaat. Jouw schoenen drogen kun je daarom maar beter met een krant doen. Rol de krant in de schoen en zet de schoenen ook op een krant. Daar kunnen ijsbrokken en meegelopen sneeuwresten mooi op smelten. Zijn de schoenen heel nat? Vervang de krant dan regelmatig.

schoenen drogen winter

Kleding drogen op de verwarming? Niet doen! 

Waarom mag je kleding in de winter niet gewoon op de verwarming drogen? Daar zijn een heleboel redenen voor. Om te beginnen, blokkeer je de warmte van de verwarming, vooral wanneer je grote kledingstukken, zoals je winterjas, over de verwarming hangt. Ook shawls, mutsen en handschoenen beperken de warmtecirculatie wanneer ze op de verwarming liggen. Dat kost je extra stookkosten en die willen we nu net graag zo laag mogelijk houden. 

Ten tweede verdampt het water misschien wel van je kleding, maar dat veroorzaakt condens. En condens kan weer tot schimmel leiden. Ook dat willen we liever niet! Klop een winterjas goed uit en hang hem goed uit aan een kledinghanger. Zorg dat er geen andere jassen tegenaan hangen, zodat hij makkelijk en snel kan drogen. 

Meer zoals dit:

snelle wasdag

Tips voor een snelle wasdag (bij terugkomst vakantie)

Kom je helemaal relaxed terug van vakantie, is alleen al je kleding vies. Wat een stress! Voordat je in paniek schiet, lees deze tips voor een snelle wasdag.

Meer informatie
kledingstof winter

Welke kledingstof is het warmst in de winter?

Op koude dagen dragen we graag warme winterkleding. Van groot ondergoed tot een warme trui. Maar welke stof is nu eigenlijk het warmst? 

Meer informatie
was drogen winter

Hoe kun je het beste de was drogen in de winter? 4 tips

In de winter heeft de was meer tijd nodig om te drogen, zeker in de koude buitenlucht! Gelukkig droog je met deze tips je was net zo snel.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch