1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kun je het beste de was drogen in de winter? 4 tips
Hoe kun je het beste de was drogen in de winter? 4 tips

was drogen winter

De was buiten drogen in de winter? 4 tips

De was drogen in de winter duurt vaak langer dan in de zomer. Kleding die in het zomerzonnetje hangt, droogt nu eenmaal een stuk sneller dan het in een koude of donkere kamer staat te drogen. Hoe kun je dan het beste in de winter je was drogen? Gelukkig krijg je met deze tips jouw natte was in no-time weer droog!

De was buiten drogen in de winter 

Er gaat niets boven was die in de buitenlucht gedroogd is. Die heerlijke frisheid is niet te vervangen. Gelukkig kun je ook in de winter de was buiten hangen, zelfs als het vriest. Nu denk je misschien: is dat wel slim? Jazeker! We vertellen je er graag over. 

1. De was buiten hangen op een zonnige winterdag 

Hang gewoon ook in de winter de was gewoon lekker buiten. Op een zonnige winterdag is het heerlijk om je was buiten aan de waslijn of aan een wasrek te laten drogen, en dat kan prima! Dankzij de frisse lucht ruikt je was daarna ook éxtra lekker. Zorg ervoor dat je voldoende afstand tussen de kledingstukken houdt zodat ze goed drogen. Als de kledingstukken over elkaar hangen duurt het langer. 

2. De was buiten hangen wanneer het vriest

Wist je dat je de was ook kan vriesdrogen? Dat is een heel efficiënte manier om je was zacht én droog te krijgen! Dus, bij de eerstvolgende dag die onder het vriespunt blijft, draai je de was in de ochtend en hang je kleding de hele dag buiten. Zodra je de was aan het eind van de dag binnenhaalt, is deze weliswaar bevroren, maar dit smelt meteen zodra je binnenkomt. De truc: sublimatie. Het water slaat de vloeibare fase over, en daardoor krijg je geen smeltwater. 

was drogen winter

De was binnen drogen in de winter 

Geen zicht op een zonnige of ijskoude winterdag op het weerbericht? Dan kun je natuurlijk ook gewoon de was binnen drogen. Lekker oud en vertrouwd. Gebruik deze trucs en je versnelt het droogproces in huis. 

3. Een extra rondje centrifugeren versnelt het drogen

De was droogt sneller wanneer er zo min mogelijk water in achterblijft na het wassen. Door de wasmachine na de cyclus nogmaals op centrifugeren te zetten, wordt er nog een hele hoop water uit geperst. Haal de was uit de wasmachine en je zult zien dat het heel makkelijk droogt aan het wasrek. 

4. De was sneller drogen met drogerballen of een handdoek

Heb je wel eens van drogerballen gehoord? Dit zijn wollen ballen die je in de droger stopt met je wasgoed. Omdat de ballen vaak van pure wol zijn gemaakt, absorberen ze nog meer water. Bovendien zorgen ze ervoor dat je was lekker zacht wordt en dat er minder kreukels op je kleding achterblijven. Heb je een wollen trui gewassen? Dan kan je deze natuurlijk niet in de droger stoppen. Wat je wel kunt doen, is het water eruit persen met een handdoek. De handdoek absorbeert het water en daarna droogt je trui sneller. 

Op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

hoeslaken opvouwen

Hoeslaken opvouwen? Dit is hoe je dit netjes doet

Hoe vouw je het hoeslaken netjes op? Na iedere wasbeurt is het weer een uitdaging! Want hoe krijg je nu alle hoekjes netjes bij elkaar met al dat elastiek?

Verder lezen
handdoeken wassen

Dit is hoe vaak je handdoeken moet wassen

Heerlijk, het liefst wil je altijd een frisse en schone handdoek. Hoe vaak kun je een handdoek het beste wassen?

Verder lezen
Wasmachine schoonmaken

Wasmachine schoonmaken? Zo doe je het (en zo vaak moet het)!

De wasmachine schoonmaken klinkt als een lastige klus. Gelukkig maak je hem met dit stappenplan razendsnel schoon en wordt zelfs het zeepbakje fris.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch