1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Je vriezer ontdooien in 7 stappen
Je vriezer ontdooien in 7 stappen

vriezer ontdooien

Je vriezer ontdooien in 7 stappen 

De vriezer ontdooien is zo’n karweitje dat je minimaal één keer per jaar moet doen, zodat het ijs er niet voor zorgt dat er geen voedsel meer in kan. Wat je precies moet doen wanneer de jaarlijkse ontdooibeurt van je diepvries voor de deur staat? Wij leggen het je uit.

1. Leegmaken 

Voordat je begint met het ontdooien van de vriezer, maak je het vriesvak eerst helemaal leeg. Haal alle etenswaren, koelelementen en ijsblokjes uit de diepvries en bewaar het eventueel in een koelbox met koude koelelementen. 

2. Voorbereiden 

Leg nu een aantal handdoeken op de grond rondom de vriezer. Als er veel ijs in de vriezer zit, wordt het namelijk één groot waterballet wanneer al dat ijs smelt. Wees dus vooral niet zuinig met het aantal handdoeken dat je neerlegt.

3. Ontdooien 

Soms heeft een diepvries een stand waarmee je hem uitschakelt. Als dit het geval is zet je daarmee de vriezer uit. Is dat niet het geval? Dan trek je de stekker eruit. 

tip

Wil je de vriezer schoonmaken zonder deze uit te zetten? Niet heel verstandig: als het water smelt en de vloer rondom de diepvries wordt nat, dan wil je niet in een plas met water staan met de stroom aan! 

tip

4. Schrapen

Je helpt vast liever een handje mee dan dat je uren moet wachten, toch? Zodra het ijs begint te smelten begint het echte werk: het losschrapen van het ijs. Sommige vriezers hebben een handig schrapertje bijgeleverd, maar je kunt ook met een metalen spatel gebruiken. Duurt het te lang? Zet een schaal heet water in de vriezer om het proces te versnellen of pak de föhn erbij! 

vriezer ontdooien

5. Schoonmaken 

Tijdens de jaarlijkse beurt van de vriezer laat je hem natuurlijk niet alleen maar ontdooien. Nu deze toch mooi leeg en ijsvrij is, maak je hem meteen even schoon. Maak de vriezer schoon met afwasmiddel en water. Los een scheutje afwasmiddel op in water en maak de vriezer aan de binnenkant schoon met een huishouddoekje. Ga met een schone doek nog een keer langs de inhoud van de vriezer om eventueel achtergebleven zeep te verwijderen. 

6. Geuren verwijderen  

Stinkt de vriezer? Maak de vriezer dan ook meteen schoon met schoonmaakazijn. Giet een goede scheut schoonmaakazijn in een emmertje water en maak de diepvries aan de binnenkant schoon. Schoonmaakazijn verwijdert geuren. 

7. Aanzetten, koelen en inruimen 

Nu de vriezer schoon is zet je hem weer aan. Wacht even totdat de vriezer weer koud is en plaats dan pas de spullen weer in.
 

Boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

warm eten invriezen

Eten invriezen: alles wat je moet weten

Wil je eten invriezen? In dit artikel lees je er alles over. Ook geven we tips welke gerechten & ingrediënten wel én niet goed invriezen.

Meer informatie
kaas koelkast

Franse kaas en een stinkende koelkast? Zo houd je het geurvrij

Stinkt de koelkast naar kaas omdat je allerlei lekkere Franse kaasjes in huis hebt gehaald? Met deze tips houd je de koelkast geurvrij.

Meer informatie
schoonmaakspullen

Welke schoonmaakspullen gebruik je voor de grote schoonmaak?

Hoe vaak je ook staat te schrobben, schoonmaken gaat het beste met goede schoonmaakspullen. In dit artikel vind je een overzicht van alle onmisbare schoonmaakartikelen voor je grote schoonmaak.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch