1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo bereid je vispakketjes op de BBQ in 6 stappen
Zo bereid je vispakketjes op de BBQ in 6 stappen

Vispakketjes BBQ

Zo bereid je vispakketjes op de BBQ in 6 stappen 

Vispakketjes op de BBQ zijn lekker, makkelijk en snel! Je kunt ze gemakkelijk van tevoren klaarmaken en er allerlei heerlijke smaakmakers bij stoppen die de vis extra marineren. De vispakketjes branden niet aan en de vis blijft niet plakken aan het rooster van de BBQ (dat scheelt weer schoonmaken!). Het laatste pluspunt is dat de vispakketjes van de BBQ ook nog eens ontzettend lekker zijn. Maar hoe maak je de pakketjes dan? We nemen je stap voor stap mee op weg naar de beste vispakketjes voor op de BBQ.

Stap 1: Kies de vis. Ga je voor een vispakketje zalm of kabeljauw op de BBQ? 

Het goede nieuws is dat je niet hoeft te kiezen voor zalm of kabeljauw. In principe kunnen alle soorten vis in een vispakketje, omdat de vis wordt ingepakt valt hij niet uit elkaar en blijft de smaak en structuur goed behouden. De meest gemaakte vispakketjes worden gevuld met zalm of kabeljauw, maar je kunt ook kiezen voor gamba’s, pangasiusfilet of koolvis. Dat zijn ook heel leuke variaties. 

Stap 2: Ga je voor diepvries of verse vis?

Het maakt niet uit of je kiest voor verse vis of diepvriesvis. Het voordeel van diepvriesvis is natuurlijk wel de goedkopere prijs én je kan het langer in de vriezer bewaren voor de volgende BBQ. Wanneer je kiest voor diepvries, is het wel aan te raden om de vis te ontdooien voordat je ze in een pakketje stopt. Anders loopt er heel veel vocht uit en wordt het vispakketje minder lekker. In het vriesvak in de winkel kun je verschillende soorten vis vinden van hoge kwaliteit en een lage prijs die je perfect hiervoor kunt gebruiken.

Het is handig als de vis in het pakketje ongeveer even dik is. Snijd de vis bij als er grote verschillen inzitten en stop even dikke visfilets bij elkaar in één pakketje. Je krijgt dan een gelijkmatige garing.

Stap 3: Maak het pakketje met vis op de BBQ in aluminiumfolie 

Om het vispakketje te maken, scheur je een flink stuk aluminiumfolie af. Kies hiervoor de grootte van ongeveer drie keer zo lang als het stuk vis dat je bereidt. Zorg dat de matte kant van de aluminiumfolie aan de buitenkant zit. Leg dan het stukje vis in het midden van de folie, samen met je smaakmakers. Gebruik niet teveel aluminiumfolie om je pakketje te bouwen. Hierdoor heeft de vis veel langer nodig om te garen en het is gewoon zonde van het geld.

Stap 4: Voeg smaakmakers aan je vispakketje toe

Als je hebt gekozen welke vis je in het pakketje wilt stoppen, is het tijd om te kiezen voor lekkere smaakmakers die goed passen bij de vis. Deze smaakmakers leg je bij de vis in het pakketje en geven daardoor een lekkere smaak en geur mee aan de vis. Als het ware stoomt het mee door de hitte van de BBQ in het vispakketje.

Er zijn een paar basissmaken die goed passen bij elke vis: citroen, limoen, witte wijn, rode peper, dille, stukjes aardappel, groene asperges, knoflook en venkel. Maar kies ook eens voor een Aziatische twist met koriander, gember, citroengras en een scheutje sojasaus. Of kies voor een vispakketje met smaken uit het Midden-Oosten met peterselie, sumak, gerookt paprikapoeder en komijn. Er zijn zoveel mogelijkheden!

Stap 5: Maak de vis smeuïg met olie of boter

Het wordt vaak vergeten, maar het is zeker handig én lekker om een klein beetje olie of boter in het vispakketje te stoppen. Je vis blijft daardoor minder plakken aan het aluminiumfolie, het voorkomt uitdrogen, zorgt voor een lekkere smaak en je hebt meteen een kleine jus/saus bij jouw vis. Kies voor een lekkere olijfolie of roomboter, die zijn het lekkerst.

tip

Heb je toch al kruidenboter in huis voor het brood bij de BBQ? Stop hiervan een stukje in jouw vispakketje! Of maak zelf een bijzondere kruidenboter, die ook lekker bij het vispakketje is.

tip

Stap 6: Grillen maar 

Als je het stukje vis en de smaakmakers in je pakketje hebt gestopt, is het belangrijk dat je de randen van het pakketjes goed dicht vouwt. Hierdoor blijft de stoom binnenin en komen alle smaken mooi samen. Leg het pakketje op het barbecuerooster en laat deze in 10 tot 15 minuten garen, volgens de dikte van je vis. Leg de pakketjes op de zijkant van de BBQ, zodat ze rustig aan gaar kunnen worden. Vergeet ze niet, want te lang op de BBQ zorgt voor uitgedroogde vis. En dat is zonde!

Meer zoals dit:

Vis op de BBQ

Vis op de BBQ? Dit zijn de lekkerste recepten

Wist je dat vis ook heel lekker is op de BBQ? We geven je inspiratie (met recepten) voor zalm, garnalen en kabeljauw van de BBQ.

Verder lezen
BBQ-organiseren

Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen

Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen
Gegrilde groenten BBQ

Dit zijn de lekkerste groenten voor op de BBQ

Wil jij groente op de BBQ klaarmaken? Lees hier veel inspiratie en recepten over de lekkerste groenten voor op jouw BBQ.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch