1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. 8 vegetarische recepten voor de BBQ
8 vegetarische recepten voor de BBQ

Vegetarische recepten voor de BBQ

8 vegetarische recepten voor de BBQ 

Heb jij zin een vegetarische BBQ, wil je meer groente eten of krijg je vrienden die vegetarisch eten op visite? Dan gaan we je helemaal blij maken met 8 vegetarische recepten voor de BBQ. Van vegetarische burgers tot het maken van een maiskolf op de BBQ, er is zoveel mogelijk, je krijgt er direct trek van. Lees hieronder verder voor onze 8 favoriete vegetarische recepten voor op de BBQ. 

Recepten voor vegetarische burgers op de BBQ 

In de winkel hebben we verschillende soorten vegetarische burgers of balletjes van heel goede kwaliteit en smaak. Waar vroeger de vegaburgers soms nog tegenvielen qua smaak, zijn wij continue op zoek naar de lekkerste en de beste vegaburgers voor een lage prijs. En dat proef je. Je kunt kiezen voor een burger die lijkt op een kipburger, maar ook een oosterse- of een groenteburger. Varieer daarnaast met allerlei lekkere zelfgemaakte BBQ sausjes, groente, kaas en gebakken eieren. Het wordt één groot vegetarisch barbecue festijn met één van deze recepten.

Maiskolf en gegrilde groente op de BBQ

Groente op de BBQ is een heel goed idee, niet alleen voor vegetariërs. Voeg het toe als spies of grill een lekkere maiskolf op de BBQ. Het geeft een lekkere en gezonde afwisseling die een BBQ soms kan gebruiken. Er zijn zoveel mogelijkheden voor groente op de BBQ! Lees veel meer over de heerlijke vegetarische BBQ-recepten met veel groente die we uitgebreid hebben beschrijven in het artikel hieronder. Voor nu een tipje van de sluier: een geroosterde bloemkool op de BBQ met aioli en pijnboompitten is ontzettend lekker. 

geroosterde bloemkool

Maak je eigen groente spiesen 

Denk je aan BBQ dan denk je vaak aan BBQ-spiesen. De spiesen kunnen zoveel meer zijn dan een sjasliek zonder het vlees. Combineer verschillende lekkere groentes, door ze aan een satéprikker te rijgen. Denk bijvoorbeeld aan schijfjes courgette, tomaat, paprika, mais, rode biet of wortel. Daarnaast is het ook nog eens lekker te combineren met verschillende harde kazen, zoals feta of gorgonzola. Kijk maar eens naar deze courgette spiesen met feta en cherrytomaatjes. 

Zoete vegetarische BBQ recepten  

Wat we in Nederland nog niet heel vaak doen, maar wel vaker móeten gaan doen, is fruit op de BBQ klaarmaken. Door het grillen karamelliseren de suikers in fruit en geeft dit een heerlijke smaak. Een grote aanrader! Er zijn verschillende mogelijkheden voor gegrild fruit bij een salade of in een toetje. Vergeet ook niet het toffe recept met choco-banaan. Allemaal even lekker en natuurlijk vegetarisch.

Meer zoals dit:

Gegrilde groenten BBQ

Dit zijn de lekkerste groenten voor op de BBQ

Wil jij groente op de BBQ klaarmaken? Lees hier veel inspiratie en recepten over de lekkerste groenten voor op jouw BBQ.

Verder lezen
BBQ-organiseren

Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen

Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen
Lekkere en simpele salade BBQ

11 lekkere en simpele salades voor bij de BBQ

Op zoek naar een lekkere en simpele salade voor bij de BBQ? Maaltijdsalades, vliegensvlugge of met fruit, ALDI zet ze voor je op een rijtje.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch