1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kun je het beste tomatensaus uit kleding verwijderen?
Hoe kun je het beste tomatensaus uit kleding verwijderen?

tomatensaus vlekken verwijderen

Hoe kun je het beste tomatensaus uit kleding verwijderen? 

Eens van de meest hardnekkige klusjes is om tomatensaus uit kleding te verwijderen. Zo’n knalrode vlek van de pasta bolognese of tosti met veel-te-veel ketchup kan nogal overweldigend zijn. Maar gelukkig krijg je zelfs tomatensaus uit je kleding met de juiste producten. We zetten het stap voor stap op een rijtje.

Voor op het boodschappenlijstje

 

Verwijder tomatensaus vlekken met tandpasta

Je gebruikt het niet alleen voor stralend witte tanden, maar ook voor het verwijderen van (tomatensaus) vlekken: tandpasta. En je oude tandenborstel. Smeer wat tandpasta op de vlek en spoel het kledingstuk uit met koud water. Daarna nog even wassen en je vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. 

tomatensaus

Verwijder de vette vlek met afwasmiddel 

Ook afwasmiddel helpt bij het verwijderen van tomatensaus vlekken. Gebruik wederom die oude tandenborstel en smeer de vlek in. Spoel de vlek weer uit en was het kledingstuk vervolgens op een normaal wasprogramma. 

Tomatensaus op wol: gebruik citroensap

Tomatensaus vlek in je wollen trui? Gebruik dan citroensap. Schraap eerst zo veel mogelijk saus uit de wol. Wrijf de vlek dan in met citroensap in en spoel het daarna uit. Ook ketchup krijg je zo makkelijk uit je kleding. 

Wol is delicaat! Lees ook het artikel: wol wassen: van delicaat tot handwas

Tomatensaus op synthetische kleding: gebruik natuurazijn 

Ook synthetische kleding is te redden van tomatensaus vlekken. Voor deze stoffen gebruik je natuurazijn. Even verdunnen met wat water en dat zachtjes inwrijven op de vlek. Vergeet niet je kledingstuk af te spoelen en nog te wassen.

Intrekken met wasmiddel

Naast het scheutje voor je gebruikelijke wasprogramma, pak je ook vlekken aan met vloeibaar wasmiddel. Druppel wat wasmiddel op de vlek en draai met een lepel of je vinger in draaiende bewegingen het wasmiddel naar binnen. Spoel het daarna uit met koud water en was het kledingstuk. Zo is de tomatensaus zo uit je kleding! 

Meer zoals dit:

vlekken verwijderen

Dit zijn de 11 lastigste vlekken om te verwijderen uit je kleding

Wat zijn de 11 meest lastige vlekken om te verwijderen uit kleding? Van koffie tot tomatensaus, hier lees je hoe je de meest hardnekkige vlekken uit kleding verwijdert.

Meer informatie
koffievlek verwijderen

Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?

Koffie knoeien is niet alleen zonde van je drankje… Als je pech hebt, verpest het ook een kledingstuk of zelfs de hele bank. Hier lees je hoe je koffievlekken het beste kunt verwijderen.

Meer informatie
chocolade vlek verwijderen

Hoe kun je een chocoladevlek verwijderen?

Gelukkig zijn er genoeg tips om chocoladevlekken uit je kleding te verwijderen. Wij delen ze graag met je.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch