1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo maak je tandenpoetsen met kinderen leuk: 5 tips
Zo maak je tandenpoetsen met kinderen leuk: 5 tips

tandenpoetsen kinderen

Zo maak je tandenpoetsen met kinderen leuk: 5 tips 

Is tandenpoetsen binnen jouw gezin ook altijd een feestje? Of is het juist iedere avond chaos in de badkamer? Met deze tips zorg je ervoor dat tandenpoetsen met kinderen leuk is! 

1. Maak er een spelletje van 

Veel dingen worden makkelijker wanneer je er een spelletje van maakt en dit werkt juist ook heel goed bij het tandenpoetsen. Met spelletjes maak je van tandenpoetsen een plezierige en positieve ervaring. Sommige kinderen zijn zelfs een beetje bang om hun tanden te poetsen, dus zeker voor hen is het belangrijk die angst om te zetten in iets positiefs. Maak voor het poetsen een speurtocht naar de tandenborstel, zodat je kind hem wil vinden en hem graag wil vasthouden en aanraken. Tijdens het poetsen maak je van bacteriën en tandplak de vijand: de tandenborstel wordt dan al snel de reddende engel die maar al te graag gebruikt wordt! 

2. Eerst even oefenen 

Om kinderen het belang van tandenpoetsen te leren, kan het helpen ze eerst een ander te helpen poetsen. Natuurlijk kun je je zelf als proefkonijn opofferen en jouw kindje jouw tanden laten poetsen. Heb je hier niet zo'n zin in? De favoriete knuffelbeer of pop kan er ook best tegen om met water (geen tandpasta!) een poetsronde te ondergaan. Door kinderen de verantwoordelijkheid te geven voor andermans tanden te zorgen, zullen ze sneller snappen dat het belangrijk is ook voor hun eigen tanden te zorgen. 

3. Dansend en zingend 

Muziek doet ook altijd wonderen voor “vervelende” dingen. Dus, zoek een leuk tandenpoetsliedje op waar de kinderen naar luisteren en instructies van opvolgen tijdens het poetsen. En hoewel ze moeite zullen hebben met zingen, kunnen ze wel lekker meedansen op de muziek! En… voor wie tóch graag wil proberen te zingen tijdens het tandenpoetsen: probeer een liedje te zingen voor de andere familieleden. Zij moeten dan raden welk liedje het is. Succes gegarandeerd (samen met wat geklieder), want de kinderen zullen zich slap lachen als je probeert een liedje te zingen met een tandenborstel in een mond vol tandpasta!

tanden poetsen

4. Een coole tandenborstel 

Eerlijk is eerlijk: ook wij poetsen het liefst met een fijne tandenborstel in mooie kleuren. Help je kinderen een handje door ze zelf een mooie borstel  in hun eigen favoriete kleur uit te laten zoeken. Wedden dat ze ‘s avonds niet kunnen wachten totdat ze eindelijk die stoere nieuwe borstel mogen gebruiken? 

5. Fijne tandpasta 

Net als een coole tandenborstel is ook de tandpasta superbelangrijk voor plezierig tandenpoetsen. Voor veel kinderen is de pepermuntsmaak van onze ‘volwassen’ tandpasta veel te scherp, dus zoek een kindertandpasta uit die kinderen lekker vinden smaken. 

tip

Pas wel op dat ze hem niet té lekker vinden en de tandpasta zo opzuigen en opeten. Het is wel nog steeds de bedoeling dat er gepoetst wordt!

tip

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

opruimen kinderen

Opruimen samen met kinderen: 5 tips

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het leren opruimen met kinderen. In hun eigen slaapkamer, maar ook hun eigen speelgoed. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Meer informatie
mobiel kinderen

Tips om je kinderen verantwoord met een mobiel om te laten gaan

Wanneer je je kinderen wilt leren verantwoord met een mobiel om te laten gaan, is het belangrijk duidelijke afspraken te maken. Dit zijn onze tips.

Meer informatie
gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes die ook nog eens lekker zijn: dat kan makkelijk! In dit artikel vind je 4 zalige gezonde tussendoortjes voor kinderen.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch