1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Stoep sneeuw- en ijsvrij houden: 3 stappen
Stoep sneeuw- en ijsvrij houden: 3 stappen

sneeuwvrij

Stoep sneeuw- en ijsvrij houden in 3 stappen 

Wordt er sneeuw voorspeld? Joepie! Een witte winter komt in Nederland nu eenmaal niet zo vaak meer voor. Des te leuker wanneer er een goed pak sneeuw uit de lucht valt en de buurt in een winterwonderland verandert. Naast alle sneeuwpret willen we natuurlijk wel veilig over straat kunnen. Het is dus belangrijk de stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Met deze tips maak je de stoep weer begaanbaar, en met de berg sneeuw die overblijft? Bouw je natuurlijk een sneeuwpop! 

stoep sneeuw- en ijsvrij

De stoep sneeuw- en ijsvrij maken

Wanneer er sneeuw valt én het vriest de dag of nacht erna, kan het na een tijdje behoorlijk glad worden omdat de samengepakte sneeuw bevriest en een soort ijsbaan wordt. Dan is het glibberen geblazen! Om dat te voorkomen kun je maar beter de stoep sneeuwvrij maken. Hoe doe je dat?

  • Lees ook: autoruiten ontdooien doe je zo

1. Begin vroeg met sneeuwruimen 

Wanneer het sneeuwt, kun je maar beter zo snel mogelijk aan de slag met een sneeuwschep. Daarmee veeg je gemakkelijk de sneeuw van de stoep. Een goed begin is het halve werk, want als er een dun laagje sneeuw op de stoep blijft liggen, verandert dat ook in ijs en dat willen we juist niet. 

Hoe vroeger je op de dag begint, hoe minder mensen over de sneeuw lopen en dat betekent dat deze losser is en nog niet is samengepakt. Samengepakte sneeuw is een stuk lastiger weg te scheppen dan losse sneeuw. 

tip

Geen sneeuwschep in huis? Gebruik dan een harde bezem om de sneeuw van de stoep te vegen. 

tip

2. Verzamel de sneeuw op de juiste plek

Wanneer je de stoep aan het vegen bent, is het belangrijk dat de sneeuw zo min mogelijk overlast veroorzaakt. De beste manier om de stoep sneeuwvrij te maken is door deze naar de stoeprand te vegen. Heb je een smalle stoep? Schep de sneeuw dan in de goot, zodat het water makkelijk weg kan stromen wanneer de sneeuw begint te smelten. Je kunt ook altijd aan het einde van de straat een sneeuwberg maken. Misschien heb je wel een speelplein naast je huis, waar de kinderen in de buurt graag met deze grote berg sneeuw willen spelen!

3. Strooi zout om de stoep ijsvrij te houden 

Wanneer je klaar bent met sneeuwruimen, gebruik je strooizout op de stoep om te voorkomen dat het in ijs verandert. Dankzij het zout smelt de sneeuw sneller en wordt het geen ijs. Let op: dit werkt alleen op plekken waar gelopen of gereden wordt, dus strooi het alleen waar het nodig is. Dat is veel beter voor het milieu en scheelt weer geld! 

tip

Houd je het weerbericht altijd goed in de gaten? Dan weet je wanneer het gaat sneeuwen of vriezen. In dat geval is het verstandig de avond van ervoor alvast te strooien.

tip

Meer zoals dit:

stoofvlees

5 winterse gerechten met stoofvlees

ALDI deelt de lekkerste stoofvlees recepten, geïnspireerd op de internationale keuken. Van Vlaamse, Aziatische tot Franse gerechten. Welke is jouw favoriet?

Meer informatie
winterschoonmaak

Een checklist voor de grote winterschoonmaak in en om het huis

Is het winter en krijg je de kriebels? Dan is het tijd voor de winterschoonmaak! Met deze checklist krijg je het huis weer spik en span.

Meer informatie
planten inpakken

Planten vorstvrij inpakken: zo pak je planten in voor de winter

Bescherm jouw planten in de tuin tegen de kou van de winter door ze vorstvrij in te pakken. Hoe? Dat lees je hier.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch