1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe kan je het beste sportkleding wassen?
Hoe kan je het beste sportkleding wassen?

Sportkleding wassen

Sportkleding wassen: 6 tips

Hoe vaak moet je sportkleding wassen? Gebruik je wel of geen wasverzachter en hoe zorg je dat nare geurtjes wegblijven? Sportkleding is een feestje voor bacteriën. Jammer, want dat betekent ook dat hoe vaker je gaat sporten, hoe vaker je je sportkleding moet wassen. Hoe kan je dit het beste doen? Met deze zes tips ben je zo op weg geholpen! 

1. Hang je sportkleding uit na het sporten

Je zit er na een sessie zweten vast niet op te wachten om meteen de waskamer in te duiken. In dat geval is het in ieder geval aan te raden de kleding wel zo snel mogelijk uit te trekken en even uit te hangen. Bacteriën blijven namelijk hangen als je sportkleren op een hoopje laat liggen. 

2. Was je sportkleding zo snel mogelijk na het sporten 

Hoe langer bacteriën de tijd hebben om zich te verspreiden, hoe moeilijker het zal zijn om je kleding daarna weer schoon te krijgen. Heb je dus geen zin om meteen te gaan wassen, zorg er dan wel voor dat je zo snel mogelijk je sportkleding in de wastrommel doet. 

sportkleding wassen

3. Sportkleding wassen op 30° graden en binnenste buiten 

Sportkleding mag je niet te heet wassen. Dit beschadigt het elastiek dat vaak gebruikt wordt voor dit soort materiaal. Het is daarom belangrijk sportkleding niet heter te wassen dan op 30° graden Celcius. Was daarnaast je sportkleding binnenste buiten. Zo bescherm je de zichtbare delen van je outfit, zoals kleuren en bedrukkingen. Tot slot bevinden ook de meeste bacteriën en dode huidcellen zich aan de binnenkant en wordt dit zo beter schoon.

4. Gebruik het juiste wasmiddel

Sportkleding was je met gewoon wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter. Dit vermindert de kwaliteit van je sportkleding en kan er voor zorgen dat geuren juist beter blijven hangen en de ademende kwaliteit afneemt. 

5. Voorkom nare geurtjes in sportkleding

Heeft je sportkleding nare scheurtjes? Gebruik dan een wasmiddel met extra geur: zoals ALDI wasmiddel met intens parfum. Ook belangrijk is de hoeveelheid wasmiddel. Gebruik echt een minimale dosis bij je sportwasje. Hoe meer zeepresten er overblijven in je kleding, hoe meer bacteriën er huishouden. Het overgebleven wasmiddel zal dode huidcellen vasthouden en zorgen voor nare geurtjes.

6. Gebruik azijn voor een opfrisbeurt 

Azijn is zo’n wondermiddel dat zweetgeurtjes verwijdert. Laat een stinkend sportshirt even weken in koud water met azijn en na 20 minuten is je kledingstuk weer fris. 

Zweetgeur uit kleding zonder wassen

Wil je de zweetgeur uit je sportkleding zonder wassen? Voor het tijdelijk opfrissen van je sportkleding gebruik een plantenspuit met de helft azijn en de andere helft water. Spray dit op het kledingstuk en je kunt meteen door naar de wedstrijd. Gooi na gebruik je sportkleding gelijk in de wasmachine, want dit trucje kan je maar een keer gebruiken. 

Voor op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

wol-wassen

Wol wassen: van delicaat tot handwas

Wol wassen is altijd een delicaat klusje. Van merino tot kasjmier, wollen truien zijn heerlijk! Gelukkig hebben wij de beste tips om wol te wassen.

Meer informatie
kleding-handwas

Hoe doe je een handwas? Tips voor kleding wassen met de hand

Kleding wassen met de hand kan met een sopje, maar is niet altijd nodig. In sommige gevallen kan je de handwas ook in de wasmachine doen.

Meer informatie
Wassymbool

Wat betekent het wassymbool?

Ieder kledingstuk heeft een label met daarop een wassymbool. Maar wat betekent ieder wassymbool nu eigenlijk?

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch