1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Een sneeuwpop maken: 3 tips en een bijzondere variatie
Een sneeuwpop maken: 3 tips en een bijzondere variatie

sneeuwpop maken

Een sneeuwpop maken: 3 tips en een bijzondere variatie

Een sneeuwpop maken alleen voor kinderen? Niet als je het ons vraagt. Sneeuw en sneeuwpoppen zijn een heerlijk vermaak voor groot en klein. Maak hem samen met jouw gezin, beste vriendin of buurman. Of ga helemaal los in je eentje. De keren dat het sneeuwt in Nederland moeten we er volop van genieten. Want een sneeuwpop moet je één keer in je leven hebben gemaakt. Lees deze tips en een bijzondere variatie goed door, zodat jouw sneeuwpop fantastisch wordt.

Een sneeuwpop maken: 3 tips 

Een goede sneeuwpop staat het liefst zo lang mogelijk in de tuin of op straat. Met deze tips blijft jouw sneeuwman stevig in zijn schoenen staan. 

1. Vind het perfecte plekje voor de sneeuwpop

Een goed begin is het halve werk wanneer je een sneeuwpop gaat maken. Zoek eerst een ideaal plekje voordat je gaat bouwen. Sneeuwpoppen houden van een platte ondergrond. Het liefst niet te dicht bij de weg, zodat de spetters van de auto hem bespaard blijven. Nog een tip: bouw de sneeuwpop in de buurt van een boom of naast het huis, zodat de sneeuwpop zoveel mogelijk in de schaduw staat. Op deze manier blijft hij langer staan. 

2. Gebruik sneeuw die lekker plakt

De truc om een goede sneeuwpop te bouwen is het vinden van de juiste sneeuw. Gebruik je poedersneeuw dan blijft jouw sneeuwpop niet staan. Zoek naar sneeuw die gemakkelijk aan elkaar plakt (en blijft plakken!) wanneer je er een bal van maakt. Valt de sneeuw uit elkaar? Dan is het geen goede sneeuwpopsneeuw. Blijft de bal heel? Dan kun je aan de slag met het maken van een sneeuwpop.

tip

Spuit met een plantenspuit een dun laagje water op jouw sneeuwpop, wanneer dit bevriest krijg je een dun beschermlaagje van ijs. 

tip

3. Een grote sneeuwpop maken  

Wil je een grote sneeuwpop maken? In dat geval geldt: wie niet sterk is, moet slim zijn! Wanneer de sneeuwbal te groot wordt om in je handen te houden, leg je deze op de grond en rol je de bal door de sneeuw totdat deze groot genoeg is. Om te voorkomen dat je een worstvormige sneeuwpop krijgt, rol je de bal verschillende kanten op totdat deze mooi rond is. Druk de sneeuw tussentijds goed aan om te voorkomen dat de sneeuwpop later uit elkaar valt. 

herfst knutselen

Sneeuwpopvariatie

Vind je de gewone sneeuwpop die uit twee of drie sneeuwballen bestaat maar saai? Dan maak je een extra bijzondere sneeuwpop met deze bijzondere variatie.  

4. Olaf de sneeuwpop uit Frozen

Olaf uit Frozen laat onze harten sneller kloppen en is misschien wel het geheim achter de populariteit van de sneeuwpop! Deze vrolijke sneeuwpop zetten we daarom maar al te graag in onze tuin. Hoe je hem maakt? Met dezelfde techniek als iedere andere sneeuwpop, maar dan met de extra’s die Olaf zo bijzonder maken. 

 1. Begin met twee kleine sneeuwballen die je als basis gaat gebruiken. Dit zijn de voeten van Olaf.
 2. Maak nu een grote ronde sneeuwbal die je op de voeten van Olaf plaatst. Dit is zijn onderlijf. 
 3. Maak een iets kleinere bal en zet deze bovenop het onderlijf: dit is Olaf’s bovenlijf.
 4. Maak nu Olafs hoofd door van een ovaalvormige sneeuwbal de zijkanten aan de bovenkant weg te halen. Zorg dat de bovenkant smaller is dan de onderkant van het hoofd. 
 5. Uiteindelijk zijn het de details die Olaf Olaf maken: bevestig twee ogen in het smalle gedeelte van het hoofd en gebruik twee kleine twijgjes om wenkbrauwen van te maken. Gebruik drie grotere twijgjes om Olafs prachtige haardos na te bootsen. Gebruik de wortel voor Olafs neus en plak een grote tand gemaakt van sneeuw onder de neus. Plak drie, zwarte knopen op Olafs lichaam en voeg nog twee grotere takken toe om Olafs bovenlijf na te bootsen. Tadaa! Je favoriete sneeuwpop is klaar. 
 • Lees ook: de leukste winterspelletjes voor buiten

Meer zoals dit:

rendier knutselen

Kerst knutselen: een rendier knutselen in 5 stappen

Een rendier knutselen is helemaal niet moeilijk. Deze kerst maak je de leukste kerstdecoraties lekker zelf of met het hele gezin.

Meer informatie
kerstballen maken

Knutselen met kerst: zelf kerstballen maken (met video!)

All I want for Christmas… Is een kerstboom met mooie versieringen! Met deze tips maak je de mooiste kerstballen en versieringen zelf.

Meer informatie
tuin winterklaar

4 tips om je tuin winterklaar te maken

De winter staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de tuin winterklaar te maken. Met deze tips gaat jouw tuin goed voorbereid de winter in!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch