1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Hoe kan je het beste de magnetron schoonmaken? 3 tips
Hoe kan je het beste de magnetron schoonmaken? 3 tips

magnetron schoonmaken

Hoe kan je het beste de (combi) magnetron schoonmaken?

Even eerlijk zijn: wanneer heb je voor het laatst je magnetron schoongemaakt? De kans is groot dat jouw (combi) magnetron wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Dat is namelijk zo’n klus die we maar wat graag vergeten. ALDI deelt tips hoe je dit klusje in een handomdraai afvinken van je schoonmaaklijst. 

Voor op het boodschappenlijstje  

Tip: wist je dat op ALDI.nl een heel handig boodschappenlijstje staat? Je kunt alvast alles in je winkelmandje stoppen, uitprinten of digitaal meenemen. Superhandig! 

Magnetron schoonmaken met citroen

De magnetron schoonmaken met citroen? Ja, je leest het goed! Door een schaaltje met water en citroensap in de magnetron te plaatsen en 7 minuten op maximaal vermogen te verwarmen, kun je gemakkelijk de magnetron schoonmaken. Pas op wanneer je het bakje uit de magnetron wil halen, voor je het weet verbrand je je vingers (heet!). 

magentron schoonmaken

Magnetron reinigen

Als het hardnekkige vuil en etensresten zijn losgeweekt, is het hoog tijd voor de binnenkant van de magnetron. Trek allereerst de stekker uit het stopcontact en haal de accessoires uit de magnetron. Zo weet je zeker dat je overal goed bij kunt en het veilig is. Spray de binnenzijde van de magnetron in met keuken multi-ontvetter en laat dit even intrekken. In tussentijd kun je ook de accessoires uit de magnetron goed insprayen met ontvetter. Met een vochtige doek kun je de binnenkant van de magnetron reinigen, evenals de accessoires. Neem het met een droge doek af.

Buitenkant magnetron schoonmaken

Nu is de buitenkant van de magnetron aan de beurt! Neem met keuken multi-ontvetter en een schoonmaakdoekje het deurtje, handvat en de afsluitstrips van de magnetron af. Een tip voor het schoonmaken van het ventilatierooster: gebruik een zachte borstel of een tandenborstel (die je niet meer gebruikt!). Om strepen te voorkomen, loop je alles met een droge doek na.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe kan je voor de volgende schoonmaakbeurt veel tijd besparen: 

 • Dek de gerechten die je opwarmt in de magnetron af in speciale magnetronbestendige bakjes of gebruik magnetronfolie over een bord. 
 • Valt je oog op etensresten? Maak het meteen schoon. 
 • Kijk goed of een bord, bakje of folie geschikt is voor de magnetron, anders ben je nog verder van huis! 

Meer zoals dit:

Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Meer informatie
gasfornuis schoonmaken

Gasfornuis schoonmaken: 5 stappen

Het gasfornuis schoonmaken een tijdrovend klusje? Niet als je het ons vraagt! Met onze tips en tricks laat jij je gasfornuis in een handomdraai weer blinken.

Meer informatie
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch