1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Knutselen met ijsstokjes: 7 ideeën
Knutselen met ijsstokjes: 7 ideeën

knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes: 7 ideeën om het vakantiegevoel nog even vast te houden 

Vragen de kids alwéér om een ijsje? Laten we eerlijk zijn: waterijsjes zijn toch wel de perfecte manier om de zomer in je bol te houden. Leuk voordeel: je maakt van de overgebleven stokjes de allerleukste knutselprojecten! Op deze manier worden de ijsstokjes hergebruikt en laat je de kids met deze ideeën dubbel genieten van hun laatste zomerijsje(s).

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

knutselen met ijsstokjes

7 leukste knutsel ideeen met ijsstokjes

1. Papieren ijsjes knutselen

Sommige waterijsjes zien er prachtig uit: met vers fruit en allerlei kleuren maak je heuse kunstwerkjes. Die kunstwerkjes maak je natuurlijk ook gewoon door ze te tekenen. Plak de ijsstokjes op een vel papier en maak met verschillende kleuren papier en kleurpotloden een mooie ijslolly-collage! Extra leuk: daar geniet je in de winter ook nog van. 

knutselen

2. Slangen van ijsstokjes maken

Als je steeds de uiteinden van een ijsstokje aan een ander stokje plakt, heb je zo een stoere slang gemaakt. Om de slang nog leuker te maken, laat je de kinderen de stokjes eerst in een leuk kleurtje verven. Het hoofd maak je van twee halve ijsstokjes en met verf of plakkers kun je het lijf van de slang verder versieren. Leuk voor de kleintjes, want zo’n slang hoeft helemaal niet netjes te zijn. Sterker nog: de mooiste slang is verschrikkelijk krom!  

slangen

3. Vliegtuig knutselen van ijsstokjes

Voor dit knutselwerkje heb je naast ijsstokjes ook een knijper nodig. Je maakt dit vliegtuigje door op de voorkant van de knijper (waar je de knijper normaal gesproken inknijpt) twee ijsstokjes in de breedte te plakken. Dit zijn de vleugels. Eentje aan de bovenkant en eentje aan de onderkant. Op de achterkant van de knijper plak je een korter ijsstokje. Knip de ronde randjes van het ijsstokje af en plak er hier één van bovenop het korte ijsstokje. 

Lees ook: tips om zelf toffe uitnodigingen te maken voor een kinderfeestje

vliegtuig ijsstokje

4. Regenboog boekenlegger van ijsstokjes 

Regenbogen, wie houdt er nu niet van? Ze zijn vrolijk, kleurrijk en ook een beetje magisch. Zelf een regenboog maken is ook helemaal niet lastig! Heb jij deze zomer genoeg ijsjes gegeten en de stokjes bewaard? Verf dan zes stokjes in de kleuren van de regenboog en plak ze aan elkaar door aan de achterkant een stukje karton te plakken. Aan de bovenkant plak je wattenschijfjes als wolken. Voilà, jouw eigen regenboog!

Een ijsstokje is ook een perfecte boekenlegger! Het past namelijk heel goed tussen de bladzijden van jouw favoriete (zomer)boek. Met papier, glitters of kralen maak je er een unieke boekenlegger van. Spoel ze uiteraard wel even schoon voordat je begint met jouw versieringen.  

regenboog boekenlegger

6. Kleine vlieger knutselen

Hang je deze vlieger voor het raam op een zonnige dag, dan krijg je een heel mooi effect! De basis van de vlieger maak je door vier ijsstokjes in een ruit aan elkaar te plakken. Plak een stuk vloeipapier achter de ruit en teken er een vrolijk gezichtje op. Van andere kleuren vloeipapier knip je stroken, die je onderaan de vlieger plakt. Maak een touwtje vast aan de bovenkant van de ruit en hang jouw zelfgemaakte vlieger op in het raamkozijn.

7. Dieren knutselen met ijsstokjes

IJsstokjes zijn de ideale basis van een heleboel stoere dieren. Je kunt namelijk drie stokjes als basis gebruiken voor bijna iedere dierenkop die je je maar voor kunt stellen. Plak gekleurd papier aan de achterkant en teken oren, snorharen of ogen bovenop. Maak jij een tijger, olifant, vis of magische eenhoorn?

zomertennis

8. Zomertennisset maken van bordjes en ijsstokjes

Zelf je beachball set maken? Natuurlijk wel! Dit setje is supermakkelijk te maken en je hebt er gegarandeerd veel plezier van. Het enige dat je nodig hebt is:

 • Twee waterijsjes

 • Twee lege papieren bordjes

 • Lijm

 • Een ballon

Eet nu heel snel de ijsjes op en bewaar de stokjes. Plak de bordjes stevig vast op de ijsstokjes en blaas de ballon op. Teken een lijn in het zand of met stoepkrijt en wie het langst de ballon van de grond af weet te houden wint!  Maak er een gezellig uitje van na school en het is net alsof je nog vakantie hebt.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

Spaanse waaier

Ola raket van ALDI
in de diepvries bij ALDI
660 ml
Ola raket
Ola raket
Watermeloen ijsje van ALDI
in de diepvries bij ALDI
1.69
6 x 55 ml
MUCCI Watermeloen ijsje
Watermeloen ijsje
Fruitijs van ALDI
in de diepvries bij ALDI
1.59
12 stuks.
MUCCI Fruitijsjes
Fruitijsjes
Funmix van aldi
in de diepvries bij ALDI
2.49
8 stuks.
Mucci Funmix
Funmix

Meer zoals dit:

knutselen met wc-rollen

Knutselen met wc-rollen: de leukste ideeën

Knutselen met lege wc-rollen is een leuke activiteit voor het hele gezin. Met wc-rollen maak je de mooiste projecten en wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

Verder lezen
knutselen met papier

Knutselen met papier: een cadeautje voor de juf of meester zelf maken

Voor de juf of meester is het mooiste cadeau een zelfgemaakt cadeau. Met deze tips ga je aan de slag met papier om lekker te knutselen of een mooie tekening te maken.

Verder lezen
rugzak pimpen

Je rugzak pimpen: 10 leuke ideeën

Iedereen wil een coole rugzak op school. Met deze ideeën heb jij straks de mooiste rugzak van de hele klas. En je versiert hem gewoon zelf.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch