1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Hoe krijg je kaarsvet uit je kleding? 5 tips
Hoe krijg je kaarsvet uit je kleding? 5 tips

kaarsvet verwijderen kleding

Hoe krijg je kaarsvet uit je kleding? 5 tips 

Een vlek door kaarsvet in je kleding is zo gebeurd, maar hoe krijg je het er weer uit? De eerste stap om dit te doen, is door het kaarsvet eerst te laten drogen. Ga het niet proberen weg te vegen wanneer het nog nat is. Op deze manier spreid je de vlek alleen maar meer. Wacht tot het gedroogd is en ga dan aan de slag met de vijf tips hieronder om kaarsvet uit kleding te verwijderen. 

1. Kaarsvet verwijderen met een strijkijzer en keukenrol

Wanneer je kaarsvet in je kleding of op je tafelkleed hebt geknoeid, haal je dit er het beste uit met een strijkijzer en keukenrol. Leg één of twee velletjes keukenpapier op het harde kaarsvet en strijk het eruit. Het keukenpapier absorbeert het kaarsvet in een mum van tijd.

2. Met een föhn en oude theedoek 

Een vergelijkbare tip voor het verwijderen van kaarsvet uit je kleding of tafelkleed is door de föhn erop te zetten. Dankzij de warme lucht smelt het kaarsvet en wordt het geabsorbeerd door de oude theedoek. 

kaarsvet

3. Haal kaarsvet uit kleding in de vriezer

Heb je kaarsvet geknoeid op een kledingstuk dat in de vriezer past? Laat het kaarsvet dan even goed hard worden in de vriezer. Als het goed is trek je het er daarna zo vanaf. 

Let op: deze truc kan je niet toepassen op wollen kleding. Je trekt dan namelijk gemakkelijk de wol kapot. Gebruik de suggestie met de föhn of het strijkijzer in plaats van de vriezer met een beetje schoonmaakazijn om eventuele vlekken te verwijderen. Gebruik deze truc daarentegen weer wel voor kaarsvet dat op je schoenen is beland. Na twaalf uur in de vriezer krab je het er zo met een lepel vanaf. 

4. Onderdompelen in kokend water

Kan je kledingstuk of tafelkleed tegen kokend water? Dompel het dan een aantal keer onder in kokend water om kaarsvet te verwijderen. Voor je katoenen tafelkleed werkt deze manier erg goed, maar doe dit niet met wol of andere kwetsbare stoffen.

5. Gooi kleding met vetvlek in de wasmachine 

Heb je alle tips hierboven gevolgd en blijft er na het verwijderen van het kaarsvet een vettige vlek op de kleding over? Was de kledingstukken of tafellakens dan nog even in de wasmachine met wat wasmiddel. Behandel de hardnekkige vlekken voor met een klein drupje afwasmiddel en laat dit intrekken voordat je het in de wasmachine gooit. 

Voor op het boodschappenlijstje

Meer zoals dit:

rode wijn vlek verwijderen

Rode wijn vlek? Verwijder het gemakkelijk met deze 7 tips

Een rode wijnvlek hoeft niet het einde te betekenen van een kledingstuk of tafelkleed. ALDI deelt 7 tips om een rode wijn vlek te verwijderen.

Verder lezen
vlekken verwijderen

Dit zijn de 11 lastigste vlekken om te verwijderen uit je kleding

Wat zijn de 11 meest lastige vlekken om te verwijderen uit kleding? Van koffie tot tomatensaus, hier lees je hoe je de meest hardnekkige vlekken uit kleding verwijdert.

Verder lezen
koffievlek verwijderen

Hoe kun je het beste een koffievlek verwijderen?

Koffie knoeien is niet alleen zonde van je drankje… Als je pech hebt, verpest het ook een kledingstuk of zelfs de hele bank. Hier lees je hoe je koffievlekken het beste kunt verwijderen.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch