1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Huis opruimen: een complete gids met opruimtips

Huis opruimen: een complete gids met opruimtips

huis-opruimen

Huis opruimen: opruimtips per ruimte

Het huis opruimen is soms een snel klusje tussendoor, maar ook een heerlijke activiteit om eens lang de tijd voor uit te trekken. Een opgeruimd huis betekent immers (bewezen!) een opgeruimd hoofd. Pak het per ruimte aan en je bent in mum van tijd klaar. Ten minste, als je deze handige opruimtips toepast. 

De woonkamer opruimen 

Wanneer je begint met het huis opruimen is de woonkamer opruimen vaak waar je eerst begint. Het is de ruimte waar je over het algemeen het meeste bent en waar je gelijk het meeste effect van je werk ziet doordat dit nu eenmaal de centrale kamer is in je huis. 

Begin bij het opruimen van de woonkamer aan de oppervlakte: zoals de rommel op tafel, op de vloer, op de bank en op de stoelen. Berg alle losse rommel op in lades, kasten en de specifieke plekken waar ze horen. Zorg er ook meteen voor dat je het geordend opbergt op deze plekken, zodat het niet alleen uit het zicht verdwijnt, maar het ook echt netjes opgeruimd is. 

De keuken opruimen

Een tweede grote (en dus belangrijke) ruimte om op te ruimen is de keuken. Berg alle losse elementen op in lades en keukenkastjes. Hoe minder spullen er op het aanrecht staan, hoe meer plek je hebt om te werken. Wil je je keuken écht grondig opruimen? Haal dan alles uit de lades en kasten en leg het op een centrale plek. Houd alleen de items die je écht gebruikt en nodig hebt. De rest gooi je weg of doneer je. Daarna richt je je lades en kastjes opnieuw in. Haal overal een doekje overheen als je toch bezig bent. 

Heb je open planken of kasten in de keuken? Dan is het aan te raden om je voorraad en producten op te bergen in dezelfde voorraadboxen of containers. Doordat alles er hetzelfde uitziet, ziet het er ook een stuk opgeruimder uit dan losse (verschillende) verpakkingen. 

De slaapkamer opruimen 

Het is bewezen dat je nu eenmaal lekkerder slaapt in een opgeruimde slaapkamer. En daarnaast word je ook rustiger wakker. Een win-win situatie dus. Voor een opgeruimde slaapkamer berg je daarom alleen spullen die je echt nodig hebt, zoals één boek op het nachtkastje, een paar sloffen naast je bed en je ochtendjas aan een haak aan de muur. Zorg ervoor dat alle andere ‘rommel’ achter dichte kastdeuren opgeruimd wordt, voor een rustiger beeld. 

huis-schoonmaken

De kledingkast opruimen

De kledingkast opruimen is altijd een feestje. Hier zie je namelijk snel verschil en dat geeft een goed gevoel. Verzamel al je kleding, berg het netjes op in de kast of in de wasmand. Puilt jouw kledingkast ook uit? Dan is de Marie Kondo methode voor het opruimen en makkelijke en effectieve techniek. Hoe ruim je op volgens Marie Kondo? Marie Kondo heeft niet alleen opvouw- en opbergtechnieken, ze is ook de koningin van het weggooien. En dat is vooral belangrijk wanneer je je kledingkast gaat opruimen. 

Haal allereerst alle kleding uit de kast en leg deze bijvoorbeeld op je bed. Neem vervolgens een kledingstuk in je handen en vraag jezelf af: word ik hier blij van en krijg ik hier een positief gevoel bij? Is het antwoord ‘Ja’? Dan mag je het kledingstuk houden. Is het antwoord ‘Nee’? Dan kan het kledingstuk op de recycle stapel. Op deze manier kan je met een goed gevoel door je kledingkast gaan. 

De zolder opruimen 

Waarom zou je je zolder opruimen? Niemand ziet de zolder toch? En juist daarom is het zo belangrijk om je zolder netjes te houden. Dus in plaats van alles steeds verder in een hoek te schuiven, zorg je ervoor dat alles op zolder goewd zichtbaar is door het in transparante opbergboxen te bewaren. Dan zie je snel en gemakkelijk terug waar je spullen liggen. 

De garage of schuur opruimen

Er is maar één manier om de garage of schuur op te ruimen: GROOTS! Zet alle spullen buiten en maak een selectie van de spullen die je wilt houden, weggooien of doneren. Daarna plaats je alles weer terug in transparante boxen of dichte boxen met duidelijke labels. Zo vind je ook alles weer makkelijk terug!

Voor op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

container reinigen

Container reinigen: 7 tips voor het schoonmaken

Ook de container moet je regelmatig reinigen. Maar hoe maak je je container schoon? En belangrijker nog… Hoe hou je het leuk?

Verder lezen
opruimen kinderen

Opruimen samen met kinderen: 5 tips

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het leren opruimen met kinderen. In hun eigen slaapkamer, maar ook hun eigen speelgoed. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Verder lezen
make up kwasten schoonmaken

Make-up kwasten schoonmaken in 4 stappen

Ga je binnenkort jouw make-up kwasten schoonmaken, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Het gaat je zeker lukken als je de volgende stappen volgt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch