1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo maak je je gourmetstel in 4 stappen makkelijk schoon na Kerst
Zo maak je je gourmetstel in 4 stappen makkelijk schoon na Kerst

Gourmetstel schoonmaken

In 4 makkelijke stappen een schoon gourmetstel:

In Nederland houden we van gourmetten. Massaal pakken we ieder jaar het gourmetstel weer uit de berging en gaan in de weer met pannetjes vol met vlees, vis, vegaburgers, groente, eieren en pannenkoeken. We maken het je extra makkelijk, doordat je in onze winkels een uitgebreide keuze aan mini’s voor een maximaal lage prijs kan vinden, direct te gebruiken op het gourmetstel. Zodat je een heerlijke avond urenlang aan tafel door kan brengen, terwijl je een beetje rozig wordt van de wijn, de warmte en al dat lekkere eten. En dan nog schoonmaken? Daar heb je dan toch echt geen zin meer in? Natuurlijk wel! Met een aantal basis schoonmaakproducten en een mini-stappenplan, gaat jouw gourmetstel weer schoon terug in de doos. Zo kan je er nog vele jaren van genieten, en hoef je de volgende keer niet te beginnen met schoonmaken. Dat is pas fijn! 

Gourmetstel schoonmaken met ALDI

Stap 1: houd keukenpapier bij de hand tijdens het gourmetten

Een goede keukenrol is altijd handig om bij de hand te hebben met gourmetten. Maak de plaat tussendoor af en toe schoon met het stevige keukenpapier. Dit is al het halve werk – en heel veel aanbaksels zijn ook niet zo gezond. Laat je tafelgenoten dit ook soms doen bij hun pannetje, dan blijft het eten ook lekkerder en ben jij straks eerder klaar.

Stap 2: stel het schoonmaken van het gourmetstel niet uit

Dit is misschien niet de makkelijkste stap, maar hijs jezelf overeind uit de stoel en ga aan de slag. Als je erover nadenkt wat er allemaal in die pannen en op die plaat heeft gezeten, wil je hem niet eens meer zo lang laten staan. Hij koekt helemaal aan en je bent de volgende dag nog verder van huis. Dus mobiliseer je tafelgenoten en ga aan de slag.

Stap 3: voorspoelen, weken en in de vaatwasser

Spoel de kleine pannetjes en spatels af en laat daarna de vaatwasser het werk doen. Terwijl de vaatwasser draait, laat je de plaat even weken in heet water en schoonmaakazijn. Maak het vervolgens met een zachte borstel schoon. Gebruik zeker geen schuurspons, want dan maak je de anti-aanbaklaag kapot en kun je het gourmetstel weggooien. Dat is precies datgene wat je niet wilt.

Stap 4: maak het gourmetstel goed droog

Om roest tegen te gaan, zorg ervoor dat alle onderdelen goed droog zijn voordat je het gourmetstel weer terug in de doos en in de berging stopt. Nu is het gourmetstel helemaal klaar voor de volgende ronde met Pasen of een ander moment.

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

gourmetstel schoonmaken

Gourmetstel schoonmaken met ALDI

Stap 5: zo krijg je de gourmetgeur uit je huis

Gourmetten is heerlijk, maar de geurtjes die in huis blijven hangen zijn minder. Met een aantal makkelijke tips heb je de geur zo weer uit je huis. Zorg ervoor dat je tijdens het gourmetten al goed ventileert. Ook al is het koud buiten, probeer een raampje open te zetten – zonder dat je op de tocht zit. Door de warmte van het gourmetstel valt het vaak wel mee met de kou. Probeer vervolgens na het gourmetten de geur zo snel mogelijk te neutraliseren met bijvoorbeeld koffie of azijn. Zet een grote pot koffie na het gourmetten of zet een pot water met een paar druppeltjes azijn op het vuur om te laten pruttelen. Mocht dit nog niet hebben gewerkt, kunnen geurkaarsen in huis altijd nog helpen. Zo ruikt het ook de volgende ochtend nog lekker in huis! 

Meer zoals dit:

Grand dessert

7 tips voor een grand dessert met Kerst

Een dessertbuffet is een toffe manier om het kerstdiner af te sluiten. Wij delen 7 tips hoe je een grand dessert neerzet met kerst voor een klein prijsje.

Verder lezen
Kerstversiering opruimen

Kerstversiering opruimen: 4 makkelijke tips

Kerstversiering is leuk, maar laten we eerlijk zijn… het uit de knoop halen van de kerstversiering is minder. Met deze 4 tips wordt het uitpakken van de lichtjes, ballen en slingers volgend jaar een eitje.

Verder lezen
alternatieve kerstboom

De 4 leukste alternatieven voor een kerstboom

Wil jij iets anders dan een traditionele kerstboom in huis? ALDI geeft je tips hoe je op creatieve wijze de leukste alternatieven voor een kerstboom in huis haalt!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch