1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Feit of fabel: hiermee kun je ook je wc schoonmaken

Feit of fabel: hiermee kun je ook je wc schoonmaken

wc schoonmaken

Kun je de wc schoonmaken met een vaatwastablet? Kan je de wc schoonmaken met cola? Kan je de wc schoonmaken met azijn? Kan je de wc schoonmaken met baking soda? Over het schoonmaken van het toilet wordt van alles geschreven én gezegd, maar wat is er nu eigenlijk écht van waar? Wij namen de proef op de som en vertellen je de feiten en de fabels.

wc schoonmaken

Feit of fabel: hiermee kun je ook je wc schoonmaken 

Wc schoonmaken met een vaatwastablet

Fabel! We vallen gelijk maar met de deur in huis: hier is absoluut niets van waar. Sterker nog: een vaatwastablet werkt enkel en alleen met heet water. Is het water in de wc heet? Nee, eerder ijskoud! Dus met andere woorden: een vaatwastablet doet niet z’n werk als jij doortrekt. 

tip

Hang liever een vloeibaar toiletblok over de rand van je wc. Hiermee ga je kalk tegen én je wc gaat er lekker van ruiken, win-win dus! En zoals je gewend bent van ons, zijn de toiletblokken scherp geprijsd. 

tip

Wc schoonmaken met cola

Wederom een fabel! Ga je bijvoorbeeld het gasfornuis of wasmachine schoonmaken, dan kan cola best een handig hulpmiddel zijn. Echter de wc schoonmaken met cola is een heel ander verhaal. Cola is effectief als je het de tijd gunt om in te weken. Omdat cola vloeibaar is, net als water, spoelt het gelijk weg zodra je doortrekt. Hierdoor heeft het geen werking voor het doortrekgat in de wc. 

tip

Wil je het doortrekgat in de wc een goede schoonmaakbeurt geven? Gebruik dan wc-reiniger onder de rand van de wc. Laat het goed in de wc-pot lopen waarna je vervolgens met een wc-borstel het doortrekgat zorgvuldig schoonmaakt. 

tip

Wc schoonmaken met azijn

Absoluut een feit! Sterker nog, schoonmaakazijn is een heel handig hulpmiddel voor het schoonmaken van het toilet. Wil je aanslag van je wc pot verwijderen? Giet dan een paar flinke scheuten schoonmaakazijn in de wc. Als je dit vervolgens een dagdeel laat intrekken, kun jij de aanslag in mum van tijd wegpoetsen. Spoel de wc door en geniet van een blinkend toilet. Mocht de wc nog niet helemaal schoon zijn? Herhaal deze stap nog wat vaker.

Wc schoonmaken met baking soda 

Feit! Net als azijn is baking soda een effectief schoonmaakmiddel voor de wc. Met baking soda ben je nog sneller klaar: een paar flink scheuten baking soda laat je zo’n tien minuten inweken, borstel de wc pot schoon en doorspoelen maar! 

Meer zoals dit:

wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch