1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Gasfornuis schoonmaken: 5 stappen

Gasfornuis schoonmaken: 5 stappen

gasfornuis schoonmaken

Het gasfornuis schoonmaken een tijdrovend klusje? Niet als je het ons vraagt! Met onze tips en tricks laat jij je gasfornuis in een handomdraai weer blinken. Zet je timer maar aan, want zelfs ingebrande vlekken van je gasfornuis schoonmaken is zo gepiept. 

Gasfornuis schoonmaken in 5 stappen

Hoe lekker is dat: een schoonmaakklusje waar het sopje z’n werk doet? Ga je de gaspitten schoonmaken, dan is dat het geval. Het enige wat jij hoeft te doen: de pitten heel even na te poetsen. Maar tussendoor kun jij prima een ander taakje oppakken. Wil jij een rvs gasfornuis schoonmaken? Doorloop dan dezelfde stappen.

Hoe ga je te werk?

 1. Maak in een emmer een sopje heet water en voeg daar een scheut schoonmaakazijn of afwasmiddel aan toe.
 2. Laat de gaspitten ongeveer 30 minuten in de emmer weken.
 3. Het meeste vuil is eraf geweekt en de resten kun je vervolgens nog schoonmaken met een schuursponsje.
 4. Spoel de gaspitten kort af onder de kraan en maak ze goed droog. Et voila!
 5. Het gasfornuis schoonmaken: Vaak genoeg blijven er ook etens- of vuilresten rondom de gaspitten achter. Maar hoe haal je deze weg? Wij adviseren om dit met keuken-multi-ontvetter te doen. Spray het oppervlak nauwkeurig in, ook rondom de gaspitten. Laat het even kort intrekken en poets het gasfornuis met een vochtige doek schoon. Loop het nog eens goed na met een droge doek en klaar is Kees! 

Pannendragers schoonmaken

Pannendragers zijn de dragers waar je de pan op zet! Deze kunnen natuurlijk ook regelmatig een poetsbeurt gebruiken. Wil je de pannendragers schoonmaken? Spray ze in met keuken-multi-ontvetter en doe ze in de vaatwasser. Na een wasprogramma komen ze er weer stralend uit. Let op! Wil je gietijzeren pannendragers schoonmaken? Doe dit vooral niet in de vaatwasser. De pannendragers kunnen dof uitslaan én gaan roesten. In plaats daarvan laat je ze even weken in een sopje en was je ze met de hand af. Heb je ze drooggemaakt? Smeer ze dan in met een beetje vaseline, dat reinigt en geeft een mooie glans. 

Ingebrande vlekken op het gasfornuis?

Wil jij ingebrande vlekken op je gasfornuis schoonmaken? Nog een gouden tip: gebruik cola voor het schoonmaken van ingebrande vlekken op het gasfornuis. Ook hierbij doet de cola het werk. Jij hoeft de cola er enkel overheen te gieten, laat het 30 minuten inwerken en poets de ingebrande vlekken op het gasfornuis met een schuursponsje schoon.

Voor op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Keuken schoonmaken

De keuken schoonmaken in 7 stappen

ALDI deelt een handig stappenplan om je keuken schoon te maken. Met als voornaamste doel: een hygiënische plek waar jij met veel plezier de lekkerste gerechten kunt bereiden.

Verder lezen
De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

De grote schoonmaak in huis in 5 stappen

ALDI deelt een checklist voor de grote schoonmaak in huis. We delen waardevolle tips voor het schoonmaken van de keuken, badkamer en wc.

Verder lezen
inductieplaat schoonmaken

Hoe kun je het beste je inductie kookplaat schoonmaken?

ALDI deelt tips wat je wel, en vooral niet moet doen bij het schoonmaken van een inductie kookplaat!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch