Wijnland Spanje bij ALDI

Spanje

Spaanse wijn

Spaanse wijn is er in vele soorten en maten. Spanje is namelijk het land dat in de hele wereld de meeste wijngaarden telt. Toch is het niet de grootste wijnproducent van de wereld. De reden van dit grote aantal wijngaarden, heeft te maken met de Spaanse grond. Deze is vaak erg droog en zorgt dat wijnboeren ervoor kiezen om die grond minder intensief te beplanten en wat meer tijd en liefde te geven aan de wijnranken die ze hebben. En dat maakt dat de Spaanse wijn van enorm hoge kwaliteit is.

Veel keuze in Spaanse wijn

Er is heel veel keuze in Spaanse wijn. In Spanje wordt door het hele land wijn verbouwd en er is nogal wat verschil in het klimaat op de verschillende locaties. Doordat er veel wijn op relatief kleine schaal wordt verbouwd, kent het land tientallen wijngebieden. De drie meest bekende wijnregio’s zijn Rioja in het noorden met vooral zwoele Spaanse rode wijn, Rueda bij de rivier de Duero waar vooral hoogstaande droge, witte wijnen worden geproduceerd en Ribero del Duero in het midden van Spanje, dat bekend staat om zijn goede rode Temperanillo, een erg populaire Spaanse wijn.

Spanje houdt van wijn

Al sinds jaar en dag houdt Spanje van wijn. In de tijd van de Romeinen waren de zoete, Spaanse wijnen al bekend en geliefd. De Spanjaarden werken met een andere manier van produceren dan gebruikelijk is in andere landen. De wijnboeren verbouwen druiven en verkopen deze aan bodega’s of coöperaties. Die maken er vervolgens wijn van en verkopen deze door. Niet alleen op het Spaanse vasteland wordt op deze manier veel goede wijn verbouwd, ook de Canarische Eilanden zijn onderdeel van Spanje en kennen heerlijke wijn.

Spaanse witte wijn

Spaanse witte wijn is van hoge kwaliteit dankzij de sterke inheemse druivenrassen. Zo staat de Airén met stip op de eerste plaats. Dit druivenras levert een soepele, witte wijn met een smaakprofiel van tropisch en citrusfruit. Ook de Verdejo is een populair druivenras dat prachtige witte wijnen oplevert. Deze Spaanse wijnsoort heeft een smaakprofiel van citrusfruit en groene kruiden. En laten we vooral Spanje’s trots niet vergeten: de sherry. In feite is sherry een versterkte Spaanse witte wijn. Er zijn smaakvarianten van droog naar mierzoet. In het assortiment van ALDI vind je een fruitige, droge sherry en een volle, halfzoete sherry. Echte pareltjes van de Spaanse witte wijn!

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch