1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Bloemen langer bewaren? Zet ze vooral niet op deze plekken in huis
Bloemen langer bewaren? Zet ze vooral niet op deze plekken in huis

Bloemen bewaren

Bloemen langer bewaren? Zet ze vooral niet op deze 4 plekken in huis 

Een bos bloemen krijgen is een feestje. Trakteer jezelf zo nu en dan op een boeket om jezelf helemaal te verwennen. Om zo lang mogelijk te genieten van dit fijne gebaar delen wij tips hoe je bloemen langer kunt bewaren. Wat is de beste plek om een vaas weg te zetten? En welke plek in huis kun je beter vermijden? 

Boven de verwarming 

De verwarming: dit is absoluut een plek waar je bloemen niet blij van worden. Tenminste, in koude periodes wanneer je de verwarming vaker aanzet. Door de warmte gaat het broeien in de vaas en ontstaat er sneller bacteriegroei. Met als vervelend gevolg dat je bloemen sneller gaan hangen en verwelken. Binnen no time kun jij ze weggooien, en dat is nu net wat we niet willen. 

tip

Voorkomen dat er bacteriegroei ontstaat is vrijwel onmogelijk. Uitstellen dat er bacteriën groeien kan wel. Hoe? Maak de vaas goed schoon voordat je er bloemen in zet. Ook als je het water van de bloemen gaat verversen, doe dit bij voorkeur elke twee tot drie dagen, dan zorg je ervoor dat de vaas schoon is. Het kost niet veel moeite, maar daardoor kun je de bloemen wel langer bewaren. 

tip

Bij het raam of een deur

Jouw mooie bos bloemen vlakbij een raam of deur plaatsen? Wij raden het af. Bloemen staan namelijk niet graag op de tocht. De reden? Door de stroom van tocht die de bloemen keer op keer te verduren krijgen, ontstaat er een verdamping in de bloem. De bloemen drogen sneller uit en gaan ook nog eens slap hangen.  

bloemen bewaren

Vensterbank met direct zonlicht 

Kijk uit met direct zonlicht op jouw mooie bos bloemen. Achter het glas kan het ontzettend heet worden. Door de warmte kunnen de bloemen slap gaan hangen óf in het ergste geval zelfs verbranden. Extra water in de vaas doen werkt helaas niet. Heb je geen andere plek voor een vaas dan de vensterbank? Zorg dan voor een dun gordijn dat je voor de bos bloemen kunt hangen als de felle zon schijnt. De bloemen hebben dan een mooie plek én ze gaan langer mee

Naast de fruitschaal 

Geen slim idee! Deze plek zorgt er namelijk voor dat de bloemen sneller aftakelen. Fruit produceert ethyleengas en dat bevordert het verouderingsproces van bloemen. En dat is nu juist precies wat je niet wil als je zo lang mogelijk wil genieten van je nieuwe bos bloemen. 

Waar blijven je bloemen dan wel langer goed? 

Kies een koele plek, zonder direct zonlicht en tocht. Op de salon- of keukentafel waar de bloemen genoeg ruimte hebben of op het dressoir in de gang. Let wel op dat deze dus niet bij je voordeur staat of op een plek waar je vaak langs loopt.  

Hoe lang kun je een bos bloemen bewaren?  

Als je de verse bos bloemen goed verzorgt, de onderstaande tips toepast én de vaas op een perfecte plek neerzet gaat een bos bloemen gemiddeld tien dagen mee. 

 • Maak de vaas schoon voordat je de bloemen erin zet.
 • Gebruik water dat tussen lauw en koud in zit.
 • Voeg de bloemenvoeding toe.
 • Verwijder van elke bloem de onderste bladeren.
 • Gebruik een mesje bij het schuin afsnijden van de bloemen.
 • En zorg uiteraard voor de juiste plek in huis.

Bekijk onze folder voor ons wekelijks aanbod aan bloemen en planten.

Meer zoals dit:

wc schoonmaken

WC schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een wc schoon? ALDI legt in 7 stappen uit hoe je dit in 3 minuten fixt. Vooral als je het wekelijks bijhoudt, ben je nooit meer tijd kwijt.

Meer informatie
bank schoonmaken

Bank schoonmaken? Met deze 5 tips wordt het een makkie

Een avondje bankhangen laat al gauw zijn sporen achter. Voor je het weet zit je bank vol met vlekken. Gelukkig haal je de meeste vlekken er gemakkelijk uit met deze 5 tips.

Meer informatie
schoonmaakschema

Schoonmaakschema: zo krijg je het hele huis aan het schoonmaken

Een schoonmaakschema helpt om orde in de chaos te brengen, want schoonmaken kan soms best een overweldigende klus zijn. Hierbij een aantal tips!

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch