1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. De autoruit ontdooien doe je zo!
De autoruit ontdooien doe je zo!

autoruit ontdooien

De autoruit ontdooien? 3 manieren

Wat is nu de beste manier om de autoruit te ontdooien? Als jij ‘s ochtends in alle vroegte in de auto stapt op weg naar jouw werk, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de autoruiten ontdooien. Een raam vol met ijs en wasem is natuurlijk niet veilig. Met deze tips ben je voor je het weet ijsvrij en veilig weer op weg. 

De autoruit op verschillende manieren ontdooien 

Er zijn verschillende manieren om een autoruit te ontdooien. Gebruik je een antivriesspray, krabber of zet je de verwarming aan? De beste manier om de autoruit te ontdooien, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en hoeveel tijd je hebt.

1. De autoruit ontdooien met zelfgemaakte antivries-spray 

Een slimme truc is de antivries-spray vanaf de eerste nachtvorst in de aanslag te houden, leg hem alvast in de achterbak, zodat je niet mis kunt grijpen op het moment dat je erge haast hebt. Antivriesspray maak je bovendien makkelijk zelf en dat scheelt in de portemonnee! Hoe je zelf antivriesspray maakt? Vul een lege plantenspuit voor 75% met schoonmaakazijn en vul de overige 25% aan met water. Even schudden, sprayen en klaar!

tip

Let op: spray de antivriesspray alleen op de ruiten en probeer contact met de lak zoveel mogelijk te vermijden. 

tip

2. De autoruit ontdooien met de verwarming 

De autoruit ontdooien met de verwarming op de hoogste stand is geen goed idee. Ten eerste is het slecht voor het milieu om de stilstaande auto met de motor aan te laten draaien, en wanneer je rijdt gaat dit bovendien veel sneller! Ten tweede kan het grote temperatuurverschil ervoor zorgen dat de ruiten barsten. Dan ben je nog verder van huis!

Wat je wel kunt doen, is de verwarming aanzetten nadat je de auto rondom ijsvrij hebt gemaakt. Gebruik de ventilatiestand en richt deze op de voorruit. De airco (zet wel de recirculatie uit) en achterruitverwarming helpen om vocht in de auto op te nemen. Zorg eventueel voor een droge doek om condens af te vegen voordat je wegrijdt. 

3. De autoruit ontdooien met een krabber

Geen antivries-spray bij de hand? Dan kun je het beste ouderwets de handen uit de mouwen steken en de autoruit ijsvrij maken met een krabber. Zet de krabber schuin op de ruit, dat gaat het snelst! Zorg er ook voor dat alle ruiten ijsvrij zijn, inclusief de spiegels. Dat is wel zo veilig en daarmee voorkom je boetes. 

autoruit ontdooien
tip

Reken op een kwartiertje extra werk voordat je naar je werk rijdt op een koude winterochtend. Hou je er van tevoren rekening mee, dan verklein je de kans dat je ongeduldig wordt. Wat er ook gebeurt: gooi nóóit een emmer heet water over je bevroren autoruiten heen, want daardoor kunnen de ruiten barsten. 

tip

Op het boodschappenlijstje:  

Meer zoals dit:

ramen-wassen

Hoe kun je ramen wassen zonder strepen?

Na het ramen wassen geven de schone ramen een heerlijk gevoel. Alsof je huis écht helemaal schoon is. Hoe kan je het beste je ramen wassen zonder strepen?

Meer informatie
winterschoonmaak

Een checklist voor de grote winterschoonmaak in en om het huis

Is het winter en krijg je de kriebels? Dan is het tijd voor de winterschoonmaak! Met deze checklist krijg je het huis weer spik en span.

Meer informatie
planten inpakken

Planten vorstvrij inpakken: zo pak je planten in voor de winter

Bescherm jouw planten in de tuin tegen de kou van de winter door ze vorstvrij in te pakken. Hoe? Dat lees je hier.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch