1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. De lekkerste borrelplank hapjes voor Pasen
De lekkerste borrelplank hapjes voor Pasen

pasen borrelplank

Zo maak je de lekkerste borrelplank voor Pasen

Hoewel het ontbijt centraal staat tijdens Pasen, stappen steeds meer mensen over naar een avondviering van deze feestdag. Denk bijvoorbeeld aan een borrel of een etentje aan het einde van de dag. Of je Pasen daadwerkelijk viert of het simpelweg ziet als een vrije dag maakt niet zoveel uit, met deze borrelplank voor Pasen wordt het sowieso genieten. In dit artikel lees je dan ook alles over de lekkerste borrelplank hapjes tijdens Pasen.  

Borrelplank maken

Een borrelplank maken is zo gedaan, maar een geweldige borrelplank maken vergt net iets meer nadenkwerk. Het is nog steeds eenvoudig, want je legt wat ingrediënten neer en je bent klaar, maar de betere borrelplanken hebben ingrediënten in verschillende smaken en structuren of een bepaald thema, al dan niet op basis van je persoonlijke voorkeur. 

Ga bijvoorbeeld voor alleen vegetarische producten, kies zoveel mogelijk gezonde(re) ingrediënten, hou rekening met eventuele kinderen het ook moeten lusten of ga voor alle drie. Hieronder vind je de lekkerste borrelplank hapjes voor Pasen, met lekkers voor jong en oud, maar ook variërend in structuur en met tips om de plank zo mooi mogelijk te maken. Liever andere ingrediënten op de plank? Geef er gerust je eigen draai aan of gebruik restjes die je nog in huis hebt. 

kinderborrelplank

Borrelplank hapjes voor Pasen 

Een borrelplank bevat altijd een aantal verschillende hapjes, zo ook deze plank voor Pasen. Denk aan twee verschillende soorten kaas en vleeswaren, met daartussenin lekker veel snoepgroenten en olijven. Ook kun je een borrelplank vullen met typische ingrediënten zoals vijgenbrood en toastjes, maar ook met een heerlijke zalmquiche in stukjes. De borrelplank hapjes zorgen voor genoeg verschil in smaak en structuur, en er zit voor iedereen wel wat lekkers bij. Wil je liever vegetarische producten, of juist meer vis? Vervang de groenten dan door kaas of tapenade, of voeg wat gerookte zalm of makreel toe. 

Heb je alle ingrediënten in huis? Begin dan met het opmaken van je borrelplank. Je kunt alles zo neerleggen, maar met de volgende simpele tips wordt de plank nog mooier. Begin met de grootste ingrediënten zoals zachte kaasjes en paté, of producten die in schaaltjes gaan zoals olijven en tapenade. Leg deze uit elkaar en het liefst asymmetrisch. Snij harde kazen in stukjes en vouw vleeswaren losjes tot een roosje of rolletje. Leg deze op verschillende plekken op de plank. 

Snij eventueel vijgenbrood in plakjes of stukjes en leg deze ook op de plank. Vul de rest van de plank met verschillende hoopjes met snoepgroenten, toastjes en eventueel fruit zoals kleine trosjes druiven. Maak de plank af met kleine mesjes voor zachte kaas of tapenade. Hou in gedachten dat oneven aantallen altijd goed werken en probeer zoveel mogelijk contrasterende kleuren naast elkaar te leggen. 

borrelplank Pasen

Boodschappen

 • Kaas, zoals oude brokkelkaas in stukjes en roomkaasrolletjes 

 • Vleeswaren, zoals seizoenspaté en aspergeham

 • Olijven naar smaak

 • Quiche zalm-broccoli 

 • Snoepgroenten, zoals cherrytomaten, komkommer, radijsjes, paprikareepjes

 • Vijgenbrood

 • Scrocchi

Meer zoals dit:

vegan paasbrunch

Pasen net even anders: zo maak je een heerlijke vegan paasbrunch

Op zoek naar goede ideeën voor een vegan paasbrunch? ALDI inspireert je om Pasen net even anders te vieren met een originele vegan paasbrunch.

Verder lezen
borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Verder lezen
vegan-paasbrunch

Paasbrunch net even anders: vegan, glutenvrij of koolhydraatarm

Eet jij deze paasbrunch koolhydraatarm? Of vegan of glutenvrij? Dat is geen enkel probleem met de tips hieronder.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch