1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Make-up kwasten schoonmaken in 4 stappen

Make-up kwasten schoonmaken in 4 stappen

make up kwasten schoonmaken

Veel vrouwen dragen dagelijks een beetje make-up. Een gezichtspoeder, foundation, oogschaduw en een blush: al deze producten worden normaal gesproken aangebracht met een make-up kwast. Wil je na het gebruik je make-up kwasten schoonmaken, maar heb je geen idee hoe je dit snel doet? Lees hieronder dan wat handige tips. 

make up kwasten schoonmaken

Waarom make-up kwasten schoonmaken? 

Op het gezicht zitten veel huidschilfers, vetten, bacteriën en vuil. Wanneer je je make-up kwasten gebruikt, komen je kwasten hiermee in aanraking en gaan deze huidschilfers, vetten, bacteriën en vuil ook tussen de haartjes van de kwasten zitten. Als je je make-up kwasten niet schoonmaakt, dan kun je te maken krijgen met oneffenheden en puistjes op je gezicht. In enkele gevallen kan dit zelfs leiden tot ontstekingen op je huid. Gelukkig is dit grotendeels te voorkomen door het grondig schoonmaken van je make-up kwasten. 

Hoe vaak make-up kwasten schoonmaken? 

Als je jouw make-up kwasten intensief gebruikt, dan is het aan te raden om de kwasten geregeld schoon te maken. Het is handig om ze direct na gebruik af te spoelen. Probeer ze daarnaast één keer in de week grondig te reinigen. Heb je last van veel oneffenheden of puistjes? Doe het dan zeker twee of drie keer per week. 

Make-up kwasten schoonmaken: 4 stappen  

Stap 1: Sopje maken 

Een make-up kwast of een make-up borstel schoonmaken is supermakkelijk. Je kunt het op twee manieren doen: met shampoo en lauwwarm water of met olijfolie en afwasmiddel. Voor het eerste mengsel vul je een teiltje met lauwwarm water en doe je er 2 druppels milde (baby)shampoo in. Meng het even door met je hand. Voor het tweede mengsel vul je een teiltje met lauwwarm water met daarbij 1 druppel afwasmiddel en 1 druppel olijfolie. Meng alles goed door. De olijfolie zorgt ervoor dat de haren van de make-up kwasten zacht en flexibel blijven. Let op: gebruik niet te veel olijfolie, want dan drogen de kwasten slecht en krijg je via de kwasten een vette huid. 

Stap 2: Make-up kwasten schoonmaken

Je kunt het sopje nu gebruiken om de make-up kwasten te reinigen. Hou hiervoor alléén de haartjes onder water. Zorg dat het hout of het ijzer niet onder water komt. Hierdoor kunnen de kwasten gaan roesten of lelijk worden en dit zou zonde zijn. Breng je hand onder water en maak strijkende bewegingen over de haren. Hiermee voorkom je dat de haren van de make-up kwast uit elkaar gaan staan. Ga hiermee door tot je merkt dat er geen kleurstof of vuil meer van de kwast afkomt.

Stap 3: Make-up kwast uitspoelen 

Nadat je de make-up kwasten in het sopje hebt schoongemaakt, kun je de kwasten één voor één afspoelen onder stromend water. Hiermee zorg je dat het laatste vuil en sop wegspoelt. Hou ook hierbij alleen het gedeelte met de haren onder water. 

Stap 4: Make-up kwasten laten drogen 

Laat de make-up kwasten na het schoonmaken drogen op een droge en schone theedoek of handdoek. Droog de kwasten niet ruw af met een handdoek, hierdoor kun je de haren beschadigen. Leg ze plat neer op een warme plek uit de zon en ze zijn de volgende dag weer droog.

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Badkamer schoonmaken in 7 stappen

Hoe maak je een badkamer schoon? ALDI deelt 7 tips! En doe er je voordeel mee: door het wekelijks bij te houden, bespaar je een hoop tijd.

Verder lezen
tablet schoonmaken

Tablet schoonmaken? 7 stappen voor het desinfecteren van je tablet

Zit jij de hele dag op je tablet? Dan wordt hij al snel vies. Hoe je het beste het beeldscherm schoonmaakt lees je hier.

Verder lezen
Airpods schoonmaken

Zo kun je het beste je AirPods schoonmaken

Wist je dat je jouw AirPods moest schoonmaken? Zeker wel! Wie deze oordopjes regelmatig gebruikt, moet ze zeker één keer per week schoonmaken.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch