1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Jouw elektrische tandenborstel schoonmaken doe je zo
Jouw elektrische tandenborstel schoonmaken doe je zo

elektrische tandenborstel schoonmaken

Elektrische tandenborstels schoonmaken? 4 tips

Dat een elektrische tandenborstel helpt bij het schoonhouden van jouw tanden is een feit, maar hoe vaak maak je de elektrische tandenborstel zelf eigenlijk schoon? Een schone tandenborstel is wel zo fris natuurlijk wanneer je deze minstens twee keer per dag gebruikt.

De tandenborstel schoonmaken

Hoe doe je dat precies, een elektrische tandenborstel schoonmaken? Is afspoelen genoeg of is het belangrijk de tandenborstel maar beter grondig reinigen?

elektrische tandenborstel schoonmaken

Tandenborstel schoonmaken na het poetsen

Wanneer je de tandenborstel meteen na het poetsen schoonmaakt, blijft deze langer fris. Het is dus verstandig om na het poetsen de borstel goed schoon te spoelen onder stromend water, zodat er geen tandpasta achterblijft. Gebruik je vingers om tandpasta tussen de borstelharen weg te spoelen. Vergeet niet de héle borstel af te spoelen!

tip

Aangekoekte tandpasta? Dat spoel je er makkelijk af met warm water.

tip

Tandenborstel schoonmaken met mondwater

Naast het dagelijkse afspoelen van de tandenborstel, is het bovendien belangrijk de tandenborstel ook met enige regelmaat grondig schoon te maken. Een makkelijke manier om dit te doen is door de borstel één keer in de week in een laagje mondwater te zetten. Daarmee maak je niet alleen je tanden schoon maar dus óók je borstel. Bij een elektrische tandenborstel zet je alleen het opzetstuk in het mondwater. Laat het zo’n tien minuten staan en spoel de borstel daarna goed af. Laat de borstel niet de hele dag of nacht staan, dat is slecht voor de borstelharen.

De tandenborstel desinfecteren

Ben je ziek geweest of heb je een ontsteking in de mond gehad? Dan is het belangrijk de tandenborstel goed te desinfecteren. Een nieuwe borstelkop is op dat moment geen overbodige luxe. Wil je de oude borstel graag nog iets langer gebruiken, maak de borstel dan schoon met witte wijnazijn. Laat de borstel zo’n tien minuten in een laagje witte wijnazijn staan en deze is weer klaar voor gebruik!

Elektrische tandenborstel en oplader schoonmaken

Ben je ziek geweest of heb je een ontsteking in de mond gehad? Dan is het belangrijk de tandenborstel goed te desinfecteren. Een nieuwe borstelkop is op dat moment geen overbodige luxe. Wil je de oude borstel graag nog iets langer gebruiken, maak de borstel dan schoon met witte wijnazijn . Laat de borstel zo’n tien minuten in een laagje witte wijnazijn staan en deze is weer klaar voor gebruik!

Op het boodschappenlijstje: 

Meer zoals dit:

tandenpoetsen kinderen

Zo maak je tandenpoetsen met kinderen leuk: 5 tips

Wist je dat tandenpoetsen ook heel leuk kan zijn met kinderen? Met deze tips poets je probleemloos alle tandjes stralend wit.

Verder lezen
ochtendroutine

6 tijdbesparende hacks voor een snellere ochtendroutine voor school

Met een goede ochtendroutine vergeet je nooit meer je wiskundeboek of lunchtrommel.

Verder lezen
mobiel kinderen

4 tips voor verantwoord telefoongebruik voor je kind

Wanneer je je kinderen wilt leren verantwoord met een mobiel om te laten gaan, is het belangrijk duidelijke afspraken te maken. Dit zijn onze tips.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch