1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Koken voor 1 persoon: 12 x makkelijke recepten
Koken voor 1 persoon: 12 x makkelijke recepten

Koken voor 1 persoon

Koken voor 1 persoon: 12 makkelijke ideeën

Koken voor 1 persoon lijkt soms een uitdaging, maar is met de juiste tips & tricks hartstikke makkelijk. In dit artikel lees je hoe je handig en verstandig kunt koken voor 1 persoon. Van praktische tips tot lekkere recepten en alles daar tussenin. Denk aan juist grotere porties in één keer koken of maak bijvoorbeeld van één recept meerdere verschillende maaltijden. Koken voor 1 persoon was nog nooit zo leuk en makkelijk en hoeft zeker niet duur te zijn. 

Koken voor 1 persoon: tips & tricks 

Als je gaat koken voor 1 persoon heb je grofweg twee opties: of je maakt alleen het eten voor 1 persoon of je maakt juist een grotere portie voor meerdere dagen. In beide gevallen heb je altijd restjes. Wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Zo heb je bij het koken van een éénpersoonsportie vaak ingrediënten over – denk maar aan een stronk broccoli waar je alleen een paar roosjes van nodig hebt. Dat kan minder voordelig zijn, zeker als je de overgebleven producten in de dagen erna niet meer opeet. Het grote voordeel is wel weer dat je makkelijk eerdere restjes kunt verwerken en flexibel bent in wat je maakt. 

Maak je juist een grotere portie, dan kun je voor de dagen of weken erna koken. Denk aan een lunch voor de volgende dag, maar ook aan het invriezen van verschillende éénpersoonsporties. Een groot voordeel is dat je hiermee nog beter kunt inspelen op aanbiedingen en de keren daarna niet meer hoeft te koken. Nadelig aan het maken van grotere porties is dat je vriezer snel vol raakt en je minder flexibel bent. 

Meerdere porties tegelijk koken is al een fijne bespaartip, maar er zijn meer tips om te besparen. Ook als je juist liever éénpersoonsporties kookt. Zo helpt het bijvoorbeeld alleen al als je jouw weekmenu laat bepalen door de producten die die week in de aanbieding zijn. Deze kun je vervolgens verwerken in verschillende gerechten en maaltijden. Denk maar eens aan een stronk broccoli: grill de roosjes in de oven en gebruik ze de ene dag door een pasta, de volgende dag door een salade en maak er de derde dag een heerlijke soep van. Producten die langer houdbaar zijn, zoals noten, zaden, pasta en rijst, kun je ook makkelijk in éénpersoonsporties bereiden en bewaren. Net als diepvriesgroenten waar je steeds een handje van kunt pakken. 

Heb je een gerecht gekookt dat genoeg is voor twee personen of net iets minder? Maak er dan een avondmaal van en gebruik de restjes voor een lunch de dag erna. Veel gerechten, van pasta’s tot AVG’s, kun je prima omtoveren tot lunch. Bijvoorbeeld als smaakmaker door een salade of als vulling in wraps. Tot slot een laatste fijne tip: kook met minder verschillende producten en gebruik zo veel mogelijk wat je al in huis hebt. Niet alleen scheelt het als je boodschappen doet, je bent zo ook minder geneigd extra ingrediënten aan je eten toe te voegen waardoor je vaak juist weer restjes overhoudt.   

Koken voor 1 persoon: 12 x lekkere recepten 

Als je het heel simpel bekijkt kun je eigenlijk elk gerecht wel koken voor 1 persoon. Het verschil zit ‘m echter in dat je soms snel klaar wil zijn en het liefst alle ingrediënten opmaakt. Onderstaande recepten zijn handig voor éénpersoonsporties omdat je de ongekookte ingrediënten langer kunt bewaren of omdat ze goed invriezen in individuele porties. Bekijk dus vooral wat jij prettig én lekker vindt. 

warm ontbijt

Meer zoals dit:

gezonde gerechten

Goede start: 16 simpele, gezonde gerechten voor doordeweeks

Januari is hét moment voor een goede start en laat je daarbij inspireren door deze 16 simpele, gezonde gerechten voor doordeweeks.

Verder lezen
mealpreppen

10 x mealprep maaltijden voor elk moment van de dag

Mealpreppen is heel handig als je het heel druk hebt. Je maakt de maaltijden – grotendeels- klaar en legt de laatste hand aan het gerecht als je gaat eten. Dat scheelt tijd!

Verder lezen
iets makkelijks eten

Iets makkelijks eten? 5 ideeën voor elke dag

Wil jij iets makkelijks eten vanavond? Zonder liflafjes, toeters en bellen, maar gewoon lekker? 5 ideeën voor elke dag.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch