1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Spetter, spatter, spater: zo was je je kater!

Spetter, spatter, spater: zo was je je kater!

moet je een kat wassen

De ene kat is dol op water en de andere kat krijgt er alleen maar stress van en blijft er het liefst zo ver mogelijk bij uit de buurt. Toch is het fijn om je kat af en toe te wassen. Zeker als je kat erg vies is of als hij extra verzorging nodig heeft. Of je kat nou wel of niet van water houdt, er zijn verschillende manieren om 'm te wassen, waardoor je het voor iedere kat aangenaam kunt maken. Benieuwd hoe je jouw kat op een makkelijke manier kunt wassen? Hieronder lees je handige tips. 

moet je een kat wassen

Kat wassen: hoe vaak moet je een kat wassen?  

Normaal gesproken wast een kat zichzelf, dus je hoeft een kat niet iedere twee weken of iedere maand in bad te doen. Dat is ook helemaal niet goed, want hiermee kun je de natuurlijke balans van de oliën in de huid en vacht verstoren, dus doe het alleen als het niet anders kan. In sommige gevallen kan het toch handig zijn om je kat een handje te helpen bij het wassen. Bijvoorbeeld als hij na een dag of nacht spelen pikzwart thuiskomt, wanneer hij één of meerdere verwondingen heeft of bij ziekte en ouderdom. Op dat moment lukt het hem niet (meer) om zichzelf te reinigen. 

Kat wassen op twee verschillende manieren 

Er zijn verschillende manieren waarop je een kat kunt wassen. Zo kun je een kat wassen in bad of een kat wassen met een washandje.

Kat wassen in bad  

Wanneer je je kat wil wassen, dan kun je dat in een bad doen. Doe dit alleen als je kat niet bang is voor water. Wanneer je kat het bad te groot vindt, dan kun je hem ook in de wasbak zetten. Borstel hiervoor je kat eerst door, waarmee je direct eventuele klitten verwijdert. Laat daarna de wasbak vollopen met lauwwarm water, ongeveer tien centimeter is genoeg. Zet je kat er rustig in en maak de buik, pootjes en rug van je kat vochtig. Dit kun je makkelijk doen met een klein bekertje. Doe dit niet met een douchekop, veel katten vinden die maar eng. Fijner is het om hiervoor weer een klein bekertje te gebruiken. Droog daarna je kat af in een warme handdoek. Ook als je je kat wil wassen tegen vlooien kun je deze manier gebruiken. Gebruik dan een speciale anti-vlooienshampoo.

Kat wassen met washandje 

Als je kat niet dol is op water, dan kun je je kat wassen met een washandje. Borstel eerst de eventuele klitten uit de vacht. Maak daarna een badje met lauwwarm water. Zet je kat neer op een plek waar je hem goed kan vasthouden en schoonmaken. Leg een washandje in het water en knijp het goed uit. Haal het vochtige washandje over de vacht van je kat en probeer het vuil van de vacht te krijgen. Spoel het vuil van het washandje en herhaal het wassen tot je kat schoon is. Droog je kat daarna af met een warme handdoek.

Op het boodschappenlijstje  

Meer zoals dit:

kattenbak schoonmaken

De kattenbak schoonmaken in 4 stappen

De kattenbak schoonmaken een vervelend klusje? Niet met deze tips! In dit artikel lees je precies hoe vaak en hoe je de kattenbak het beste schoonmaakt.

Verder lezen
kitten in huis

Kitten in huis? Hier moet je op letten

Spannend, een kitten in huis! Waar moet je op letten de eerste dag met een nieuwe kitten in huis? We delen onze tips!

Verder lezen
verharen kat

Wat kun je doen als je kat in de rui is? 4x tips

Is jouw kat in de rui en zit je huis helemaal onder de haren? Met deze 4 handige tips weet je meteen wat je moet doen als je kat in de rui is!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch