1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Kaasfondue: hoe maak je het zelf en wat serveer je erbij
Kaasfondue: hoe maak je het zelf en wat serveer je erbij

kaasfondue

Kaasfondue: hoe maak je het zelf en wat serveer je erbij 

Zodra de dagen donkerder, korter en kouder worden begint het bij kaasliefhebbers te kriebelen: het seizoen voor kaasfondue is weer aangebroken. Kaasfondue is het ideale gerecht voor een romantisch diner voor twee, maar ook ideaal als je eters over de vloer krijgt. Je maakt het namelijk heel makkelijk zelf. In dit artikel lees je hoe je zelf kaasfondue maakt, wat je erbij serveert en wat je precies nodig hebt.  

Kaasfondue: dit heb je nodig  

Om kaasfondue te maken heb je natuurlijk geraspte kaas nodig. Traditioneel gebruik je een mix van twee Zwitserse kazen: Emmenthaler en Gruyère. Beiden smelten goed. De één is wat pittiger, de ander wat romiger en samen zorgen ze voor de kenmerkende smaak van Zwitserse kaasfondue. 

Kun je niet aan deze kaassoorten komen? Gebruik dan een mix van andere kazen, bijvoorbeeld Nederlandse jonge kaas met oude of belegen kaas. Of ga voor jonge kaas met pittige blauwe kaas. Zorg dat ze in ieder geval goed smelten (dit is niet het geval bij bijvoorbeeld Parmezaanse kaas) en dat ze samen zorgen voor de juiste balans tussen romig en hartig. Naast de kaas gebruik je ook knoflook, witte wijn en citroensap. Je kunt ervoor kiezen om nog wat aardappel- of maiszetmeel toe te voegen voor extra binding.

Eten voor bij kaasfondue

Kaasfondue eet je natuurlijk niet uit het vuistje (al zullen er genoeg mensen zijn die daarvan dromen). Erbij hoort in stukjes gescheurd stokbrood, maar je kunt er nog veel meer lekkers bij serveren. Denk aan rauwe groenten, zoals stukjes broccoli, bloemkool, cherrytomaten, radijs en paprika. Ook fruit, zoals appel, peer en druiven, stukjes gekookte aardappel en kleine augurkjes passen er goed bij. 

tip

Snijd alles in hapklare stukjes. Zet in het midden van een grote plank de kaasfonduepan en leg alle ingrediënten eromheen. 

tip
kaasfondue

Zo maak je zelf kaasfondue: de tip 

Zelf kaasfondue maken is niet moeilijk, je moet alleen weten hoe. Er bestaat namelijk een kans dat het mengsel niet goed mengt of uiteindelijk een grote klont wordt. Smeer daarom van tevoren de pan in met een gehalveerd teentje knoflook. Hierdoor smelt de kaas beter. Voeg de wijn en het citroensap toe, breng aan de kook en draai het vuur weer lager. Door het alcoholpercentage zullen de kazen beter mengen, dus probeer te voorkomen dat de alcohol uit de wijn verdampt. Voeg al roerende de geraspte kaas toe en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Meng eventueel 1 eetlepel zetmeel met 1 eetlepel water of Kirsch en voeg toe aan het kaasmengsel. Dit bevordert de binding. Blijf roeren tot de gewenste consistentie en serveer in de pan. 

Op de boodschappenlijst

Meer zoals dit:

cake versieren

Cake versieren op een kinderfeestje? Dit zijn de lekkerste versieringen

Cake (of cupcakes) versieren op een kinderfeestje is een leuke activiteit voor iedereen. Welke versieringen kun je allemaal gebruiken? We geven 7 tips.

Verder lezen
trakteren

Trakteren op kantoor: dit zijn de leukste traktaties

Voor wie denkt dat trakteren alleen voor kinderen op de basisschool is, is deze lijst met tips verplicht. Jouw volgende mijlpaal vier je dit jaar ook op kantoor!

Verder lezen
toetjes met aardbeien

De lekkerste toetjes met aardbeien

Ook zo gek op toetjes met aardbeien? In dit artikel vind je een heerlijk overzicht van allemaal toetjes met aardbeien, met recepten!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch