1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Dit zijn de lekkerste groenten voor op de BBQ
Dit zijn de lekkerste groenten voor op de BBQ

griekse-gerechten

Dit zijn de lekkerste groenten voor op de BBQ

We gaan vandaag jouw hart veroveren met de lekkerste groenten voor op de BBQ. Waar voorheen vooral ruimte was voor vlees en vis, zien we de trend steeds meer verschuiven naar lekkere salades en groente bij en op de BBQ. Dat groente lekker is op de BBQ, is duidelijk! Het is dan ook een kwestie van tijd voordat heel Nederland aan de slag gaat met bloemkolen, uiteraard maiskolven, tomaten en (zoete) aardappels. Inspiratie nodig? We geven een aantal lekkere recepten!

Geroosterde bloemkool (of andere groente) van de BBQ 

Als je deze bloemkool een keer hebt klaargemaakt volgens het onderstaande recept, dan wil je voortaan altijd jouw bloemkool en al jouw groenten roosteren op de BBQ. Denk hierbij aan groenten zoals broccoli, bimi, champignons, tomaat, wortel, paprika, courgette, uien, groene asperges of venkel. De lichte rokerige smaak, waarbij de groenten ook nog een beetje knapperig en smaakvol zijn, is echt fantastisch. Combineer de groenten met echte smaakmakers als aioli, specerijen of pijnboompitten voor een echt bijzonder (bij)gerecht. 

Gegrilde gevulde tomaten 

Deze tomaten kunnen op de BBQ, maar natuurlijk ook ‘gewoon’ in de oven. Het grillen op de BBQ geeft een echt heerlijke extra dimensie aan het gerecht. De tomaten worden gevuld met brood, mozzarella, bieslook en knoflook en passen goed bij licht vlees zoals kipfilet of op een bedje van rucola. 

maiskolf bbq

De lekkerste groente op de BBQ: de maiskolf 

De bekendste en lekkerste groente op de BBQ is natuurlijk de maiskolf. De mais wordt een beetje zoetig door het roosteren en je kunt heerlijk de losse maiskorrels eraf knabbelen. Ook kinderen kun je hier erg blij mee maken. We hebben het je heel makkelijk gemaakt: in de winkel verkopen we voorgekookte maiskolven. Deze mais is al gaar en hoeft niet meer heel lang op de BBQ. Dep de maiskolf droog, rooster hem een paar minuten op de hete BBQ, een beetje (kruiden)boter en zout erover en knabbelen maar.

Gepofte (zoete) aardappels van de BBQ

Het is technisch gezien geen groente, maar het past wel heel goed bij dit artikel over de lekkerste groente van de BBQ. Dus we doen het voor deze keer gewoon. Het is namelijk zó simpel en zó lekker, deze gepofte aardappels mogen niet ontbreken. We hebben drie lekkere recepten op een rijtje gezet, waarbij ook een recept staat met zoete aardappel. Alle drie de recepten zijn makkelijk, met heel veel smaak en moeten een keer op de jouw BBQ terechtkomen.

Meer zoals dit:

maiskolf bbq

Zo maak je een maiskolf klaar op de BBQ

Ook zo'n zin in een dampende maiskolf van de BBQ? Met deze tips maak je zelf de lekkerste (zoete of hartige) maiskolf van de BBQ.

Verder lezen
BBQ-organiseren

Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen

Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen
Vegetarische recepten voor de BBQ

8 vegetarische recepten voor de BBQ

Op zoek naar vegetarische recepten voor de BBQ? Zoek dan niet verder! We hebben een aantal simpele en lekkere recepten op een rijtje gezet.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch