1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo maak je een maiskolf klaar op de BBQ
Zo maak je een maiskolf klaar op de BBQ

maiskolf bbq

Zo maak je een maiskolf klaar op de BBQ

Een stomende maiskolf van de BBQ is misschien wel één van de lekkerste groentegerechten die er bestaan. De maiskolf wordt door de hitte en het roosteren een beetje zoetig en je kunt de maiskorrels lekker van de kolf af knabbelen. Maar hoe maak je nu een maiskolf het beste klaar op de BBQ? Welke smaakmakers kun je daar het beste bij gebruiken? Moet de maiskolf nu in folie of niet? We nemen je mee, zodat jij zelf de lekkerste maiskolf kunt gaan klaarmaken op de BBQ.

Voorgekookte of verse maiskolf op de BBQ?

Het antwoord op deze vraag is simpel: vers en voorgekookt zijn allebei prima voor op de BBQ. Verse mais heeft alleen een iets langere bereidingstijd nodig dan een voorgekookte variant om de simpele reden: deze moet nog gaar worden.

In de winkel hebben we heerlijke voorgekookte mais voor een lage prijs, die van het land is gehaald op het moment dat hij het zoetst was. Vervolgens gekookt en daarmee die heerlijke zongerijpte zoetheid behouden, waar mais zo bekend om staat.

Voorgekookte maiskolf op de BBQ

Een voorgekookte maiskolf is makkelijk en snel te berieden en scheelt je dus een hoop tijd en moeite. De voorgekookte versie heeft geen bladeren, maar heeft vaak wel veel vocht. Zorg dus dat je de mais eerst goed droogdept voordat je hem op de BBQ legt, anders druipt het vocht in je BBQ en dat wil je niet. 

Verse mais met bladeren

Heb je een verse mais te pakken dan zijn er twee manieren om hem in de basis klaar te maken: klap de bladeren naar achter, trek de linten eraf en klap de bladeren weer terug. Je kunt nu perfect de mais roosteren in het blad op de BBQ. Of trek de bladeren en linten eraf en kook hem eerst in ongeveer 10 minuten praktisch gaar in ruim kokend water.

maiskolf bbq boter

Maiskolf in de folie op de BBQ of niet? 

Je ziet veel verschillende meningen over dit onderwerp en wij zullen beide kanten belichten, zodat jij zelf een keuze kunt maken over jouw gewenste eindresultaat. Een goede tip is trouwens om een stokje in de vorm van een satéprikker of een ijsstokje in de onderkant van de mais te steken. Dan kun je hem goed draaien en vasthouden. Week houten stokjes wel eerst een paar minuten in water zodat ze niet verbranden.

Maiskolf met folie 

Een groot voordeel van een maiskolf in de folie klaarmaken op de BBQ is dat de sappen – en dus smaken – niet in je BBQ terecht komen en behouden blijven in het pakketje. Ook kun je extra smaakmakers toevoegen, zoals boter, kaas en zout en die smelten lekker mee. Een ander voordeel is dat de maiskolven langzaam garen en je ze kunt warmhouden in een hoekje van de BBQ. Je kunt ze opeten wanneer jij het wilt, dus al helemaal een goede tip bij grotere groepen.

tip

Maak je jouw maiskolf in de folie klaar met smaakmakers? Gebruik dan ruim folie en vouw hem goed dicht, zodat je smaakmakers niet weg kunnen lopen in de BBQ.

tip

Maiskolf zonder folie

Ook het klaarmaken van een maiskolf op de BBQ zonder folie heeft voordelen. Door de maiskolf direct op de gril te leggen, krijgt je die echte rooster- of grillsmaak, een beetje rokerig, houtskool en lekkere grillrandjes. Ook gaan de maiskorrels al een beetje poppen, waardoor er ook een soort popcornachtige smaak ontstaat, die gewoonweg erg lekker is. Wacht met het toevoegen van de smaakmakers bij deze variant tot de maiskolf van de BBQ af is, want anders lekt het allemaal in je BBQ en dat krijg je – misschien – steekvlammen.

Honing, kaas en boter bij een maiskolf van de BBQ 

De bekendste manier om een maiskolf nóg lekkerder te maken, is met suiker of honing en boter voor een zoete variant. Dat is pas het begin! Kies ook eens voor een hartige variant met kaas, zoals cheddar, mozzarella, feta of geraspte oude kaas. Verschillende soorten kruidenboter of een goede roomboter zijn ook heerlijk, helemaal als de boter erop wordt gesmeerd als de maiskolf gloeiend heet is en het lekker kan smelten.

Je kunt als smaakmaker ook voor een iets lichtere variant gaan en bij de maiskolf een yoghurtdip serveren. Of besprenkel de maiskolf met limoen en specerijen zoals komijn of paprikapoeder. Een pittige maiskolf kan natuurlijk ook, we maakten alvast een heerlijk recept voor je met een pittige dip. 

Voor op het boodschappenlijstje:

Meer zoals dit:

BBQ-organiseren

Een BBQ organiseren? Volg dan deze 5 makkelijke stappen

Wil je een BBQ organiseren? Lees snel verder voor een makkelijk stappenplan voor een heerlijke BBQ, die helemaal niet veel hoeft te kosten.

Verder lezen
Lekkere en simpele salade BBQ

11 lekkere en simpele salades voor bij de BBQ

Op zoek naar een lekkere en simpele salade voor bij de BBQ? Maaltijdsalades, vliegensvlugge of met fruit, ALDI zet ze voor je op een rijtje.

Verder lezen
Gegrilde groenten BBQ

Dit zijn de lekkerste groenten voor op de BBQ

Wil jij groente op de BBQ klaarmaken? Lees hier veel inspiratie en recepten over de lekkerste groenten voor op jouw BBQ.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch