1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zo maak je van één recept verschillende maaltijden
Zo maak je van één recept verschillende maaltijden

meerdere maaltijden

1x koken en 2x eten: dit zijn meerdere maaltijden in één

Hoe fijn zou het zijn als je door één keer te koken, twee verschillende maaltijden op tafel zet? In dit artikel vind je maar liefst 5 recepten die je als verschillende gerechten kunt serveren. Zo heb je niet alleen minder tijd nodig, maar wordt de kans op voedselverspilling ook nog eens veel kleiner. 

Eén recept, twee maaltijden

 
 1. Salade & wrap: met zoete aardappel en kikkererwten
 2. Soep & pasta: met tomaat en paprika
 3. AVG & broodje: Italiaanse gehaktballen met mozzarella
 4. Poké bowl & pizza: poké bowl met zalm
 5. Salade & AVG: ratatouille met pistache

1. Salade & wrap: met zoete aardappel en kikkererwten  

Deze salade met zoete aardappel en kikkererwten is een echte alleskunner. Hij is namelijk zo gemaakt, ideaal om te combineren met eventuele restjes uit de koelkast en je kunt ‘m serveren als salade, maar ook verstoppen in een wrap. Maak een extra grote portie en eet er gerust twee of drie dagen van. En heb je nog wat hummus, andere groenten en een stukje vis, vlees of vleesvervanger over? Tover ‘m dan gerust om tot buddha bowl. 

2. Soep & pasta: met tomaat en paprika

Een goede tomatensaus is goud waard. Waarom? Je kunt het gebruiken als basis voor tal van gerechten, van soep tot pasta, stoofpot en nog meer. Onderstaande recepten tover je ook heel gemakkelijk om. De paprikasoep dik je voor een goede pastasaus wat in door extra tomaten (in blik) toe te voegen. En de saus van de lasagne verdun je weer tot soep met een flinke scheut bouillon. 

mocktails

3. AVG & broodje: Italiaanse gehaktballen met mozzarella

Gehaktballen zijn zalig bij het avondeten, maar ook tijdens de lunch of als zondagsontbijt zijn ze bij veel mensen favoriet. Deze Italiaanse gehaktballen met mozzarella zijn dan ook ontzettend lekker met een gekookte aardappel ernaast, maar doen het de volgende dag minstens net zo goed op een broodje of door de pasta. Als laatste tip zijn deze ballen ook zalig in een stevige tomatensoep. 

4. Poké bowl & pizza: poké bowl met zalm

Wist je dat je van de ingrediënten uit een poké bowl ook een heerlijke salade of zelfs pizza kunt maken? Bij de pizza kun je de rijst krokant frituren in een laagje olie of weglaten. Besmeer een rol blanco pizzadeeg met een laagje crème fraîche en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking goudbruin en gaar. Top met de ingrediënten uit de poké bowl en garneer met een beetje dressing of pikante mayonaise. 

5. Salade & AVG: ratatouille met pistache

Dit gerecht is misschien een beetje valsspelen, maar met ratatouille kun je zoveel kanten op! Zo is het in combinatie met gebakken of gekookte aardappels en eventueel een stukje vlees de basis voor een Franse AVG. Ook door een (pasta)salade komen de groenten goed tot hun recht. En kook je voor een grote groep? Maak dan een simpele rucolasalade en verdeel over een mooie schaal. Leg de spiraalratatouille bovenop en besprenkel met de pistachenootjes. 

Meer zoals dit:

voedselverspilling tegengaan

Voedselverspilling tegengaan: zo doe je dat!

Voedselverspilling tegengaan en tegelijkertijd besparen: in dit artikel geven we je slimme tips én laten we zien hoe je dat met kleine aanpassingen makkelijk kunt doen.

Verder lezen
courgettini

In deze klassieke gerechten kun je courgette spaghetti gebruiken (koolhydraatarm)

Maak deze 4 klassiekers koolhydraatarm door de spaghetti te vervangen met courgettini. We zetten 4 recepten met courgette pasta op een rijtje voor een koolhydraatarme maaltijd.

Verder lezen
oud brood

Red de restjes: 5 x lekkere recepten met oud of droog brood

Heb je oud of droog brood in huis? Maak één van deze 5 recepten met brood. Ideaal voor restjes en goed tegen verspilling.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch