1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Zo maak je zelf een carnaval confetti kanon
Zo maak je zelf een carnaval confetti kanon

Confetti kanon maken

Zo maak je stap voor stap zelf een carnaval confetti kanon 

Heb je er weleens over nagedacht om zelf carnavalsversiering te maken? Denk bijvoorbeeld aan een clownsmuts, of een carnaval confetti kanon. Het zorgt gegarandeerd voor veel plezier en voorpret en scheelt ook nog in de kosten. Maar hoe pak je dat precies aan en welke versiering kun je maken? Bekijk hieronder wat leuke inspiratie. Carnaval is altijd één groot feest: verkleden, muziek, dansen en samenkomen met vrienden en familie. Ben je van plan om samen met je kinderen carnaval te vieren of vieren zij het op school? Dan is het leuk als ze hun zelfgemaakte versiering kunnen meenemen.

Carnavalsversiering maken

Het is makkelijk om carnavalsversiering in de winkel te kopen, maar samen knutselen met je kinderen kan natuurlijk ook. Dat is niet alleen leuk, maar je zal ook zien dat je hiermee veel goedkoper uit bent. Laat je kinderen kiezen voor feestelijke en kleurrijke versiering, dat past namelijk het beste bij een vrolijk feest als carnaval. Hieronder hebben we twee leuke DIY-ideeën voor je klaarstaan die je zowel met jonge als oudere kinderen kunt maken.  

1. DIY-carnaval confetti maken

Wat is carnaval zonder confetti? Precies! Die vrolijke confettisnippers mogen dan ook niet ontbreken bij dit feest. Om het zelf te kunnen maken, heb je het volgende nodig:

 • verschillende kleuren (vloei)papier
 • perforator 

Heb je alles klaargelegd? Dan kun je aan de slag!

 1. Doe een aantal vellen papier tussen de perforator en knijp erin. 

 2. Maak zoveel mogelijk gaatjes in de verschillende kleuren papier. Dit wordt uiteindelijk je confetti. Ga hiermee door totdat je een grote berg confetti hebt. Doe de confetti daarna in een mandje of zakje en het carnavalsfeest kan beginnen. 

confetti

2. DIY carnaval confetti kanon maken

Wil je het iets moeilijker maken met je kind? Dan is het een leuk idee om een kanon met confetti te maken waarmee je zoon of dochter de gekleurde papiersnippers door de hele ruimte kan schieten. Het volgende heb je hiervoor nodig:

 • verschillende kleuren (vloei)papier
 • perforator
 • wc-rol
 • ballon
 • decoratie: kleurstiften, glitters, lintjes   
 • tape

Ben je er klaar voor om een kanon te maken? Zo doe je dat. 

 1. Maak met de perforator eerst confetti. Plaats hiervoor verschillende kleuren papier tussen de perforator en knijp erin. 
 2. Pak daarna de wc-rol en de ballon erbij. Knip het bovenste smalle gedeelte van de ballon.
 3. Vouw de ballon open en zet deze voor de helft om de wc-rol heen. Doe er vervolgens tape omheen om de ballon op zijn plek te houden. 
 4. Maak een knoopje aan de onderkant van de ballon. Je moet aan het knoopje trekken, waardoor de confetti eruit schiet. 
 5. Versier de wc-rol met kleurstiften, lintjes of verf. 
 6. Klaar met het decoreren? Dan kun je confetti in het kanon doen. Je hebt genoeg aan zo’n twee handjes confetti.
 7. Trek aan de onderkant van de ballon en laat los. Je zal zien dat de confetti eruit knalt. Jullie zijn klaar voor carnaval!

Meer zoals dit:

valentijnscadeau knutselen

Valentijnscadeau knutselen: origineel valentijnscadeau voor hem of haar

Een origineel valentijnscadeau maak je natuurlijk zelf! Met deze knutselideeën verras je geliefde met een mooi cadeau voor Valentijnsdag.

Verder lezen
Pasen met kinderen

Leuke activiteiten voor Pasen om te doen met kinderen

Kun je inspiratie gebruiken hoe je Pasen met de kinderen gaat invullen? Wij zetten een aantal leuke activiteiten voor Pasen op een rij.

Verder lezen
knutselen met vogelvoer

Vogelvoer knutselen: 5 ideeën

Het is zo leuk om de vogeltjes in de winter in de tuin te zien smikkelen van vogelvoer. Nog leuker is het wanneer ze genieten van vogelvoer dankzij deze knutselideeën!

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch