1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Zo organiseer je een geslaagde buurtbarbecue

Zo organiseer je een geslaagde buurtbarbecue

Buurtbarbecue

Liever een goede buur, dan een verre vriend, toch? Het is daarom leuk om af en toe eens een barbecue voor buren te organiseren. Op die manier leer je, onder het genot van een lekker hapje en drankje, meteen nieuwe buren kennen. Ook kunnen  kinderen uit de buurt gezellig samen spelen. Lijkt het je leuk om zo’n buurtbarbecue te organiseren voor de mensen in jouw straat of wijk, maar heb je geen idee wat daar allemaal bij komt kijken? Met de volgende tips organiseer je een geslaagde buurtbarbecue. 

Buurtbarbecue

Een buurtbarbecue organiseren in 6 stappen  

Stap 1: Handige dag bepalen 

Pak je agenda erbij en bepaal de dag waarop je een buurtbarbecue wil organiseren. Zorg ervoor dat je hiervoor een zaterdag- of zondagmiddag uitkiest, die niet in een vakantie valt, zodat er zoveel mogelijk mensen aanwezig kunnen zijn. Ook is het goed om de barbecue ruim van tevoren aan te kondigen, denk hier aan ongeveer zes weken – zo voorkom je dat veel mensen al andere plannen hebben op die dag. 

Stap 2: Maak een leuke uitnodiging  

Als je een buurtbarbecue wil organiseren, dan kun je hiervoor een leuke uitnodiging maken. Zet de datum en het tijdstip op de uitnodiging en laat de buren weten dat ze vóór een bepaalde datum moeten doorgeven of ze komen of niet. Stop daarna de uitnodigingen bij de buren in de brievenbus. Nodig alle buren uit, hiermee voorkom je dat iemand zich buitengesloten voelt en er discussies ontstaan.

Stap 3: Boodschappenlijstje maken 

Hebben de buren jou laten weten of ze kunnen? Dan kun je inschatten hoeveel eten en drinken er ongeveer voor de buurtbarbecue nodig is. Stokbrood, vlees, vis, vegetarische opties, salades, wijn, bier, frisdrank; het is handig om op deze dag voor elke smaak iets te eten en te drinken te hebben. Maak een globaal lijstje, dat later nog door de buren aangevuld kan worden.

Stap 4: Verdeling van boodschappen  

Maak een appgroepje aan waarin jullie kunnen communiceren over de buurtbarbecue. Zet daarin de door jou gemaakte boodschappenlijst en laat de buren dingen aanvullen. Verdeel de lijst als alle producten erop staan en laat iedereen één of twee dingen uitkiezen. Op die manier is er één iemand verantwoordelijk voor het stokbrood, terwijl de ander een salade maakt of voor vlees of drankjes zorgt. Let er ook op dat jullie allemaal ongeveer hetzelfde bedrag besteden: op die manier hou je het zeker gezellig.

Stap 5: Barbecue regelen  

Zonder barbecue kun je natuurlijk geen buurtbarbecue organiseren. Vraag je buren wie er een barbecue heeft en die wil uitlenen – twee of drie barbecues kunnen natuurlijk ook. Handig zelfs, want op die manier kan er veel tegelijk gegrild worden en hoeven jullie niet lang te wachten op wat lekkers. 

Stap 6: Denk aan de kinderen 

In elke buurt zijn kinderen aanwezig. Organiseer daarom ook iets leuks voor de kinderen. Op die manier voorkom je dat ze zich gaan vervelen of misschien zelfs misdragen. Organiseer voor de oudere kinderen een potje voetbal, zet een leuk parcours uit of laat ze karaoken. Voor de jongere kinderen kun je voor een kleed met buitenspeelgoed zorgen. Ook is het leuk om een automatische bellenblaas neer te zetten. Wedden dat ze zich daarmee de hele middag en avond vermaken? 

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

bbq saus zelf maken

Hoe maak je zelf een lekkere BBQ saus?

Zeg je barbecue, dan zeg je saus! In dit artikel vind je een aantal BBQ sauzen (met recepten!) om zelf te maken. Met 1 geniale tip.

Verder lezen
bbq kinderen

Barbecue voor kinderen: wat geef je de kinderen

Lekker barbecuen aankomend weekend? Goed idee! Wat maak je klaar voor de kinderen? Met deze heerlijke en makkelijke gerechten smult het hele gezin.

Verder lezen
barbecue vlees

Bbq checklist: wat heb je nodig voor een bbq?

Wat heb je nodig voor een bbq? Dit vraag je jezelf vast af als je een barbecue gaat organiseren. Check deze handige bbq checklist.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch