1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Budget Hollandse borrelplank: een gezellige borrel voor een prikkie
Budget Hollandse borrelplank: een gezellige borrel voor een prikkie

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank: zo heb je een gezellige borrel voor een prikkie 

Heb jij ook zin in een Hollandse borrelplank? We kunnen namelijk een complete borrelplank vullen met echte Hollandse snacks en dat ook nog eens voor een klein prijsje. Van borrelnoten tot leverworst, veel van onze producten zijn als beste getest door onafhankelijke partijen zoals de Consumentenbond en daar zijn we eigenlijk best wel trots op. Zo trots, dat ze een eigen borrelplankje krijgen! We gaan in dit artikel je stap voor stap meenemen hoe je het beste een Hollandse borrelplank kunt samenstellen, zodat jij makkelijk kunt kiezen en kunt gaan genieten!

Stem jouw borrelplank af op de setting en jouw visite. Komen er mensen die slecht ter been zijn, zorg dan meer voor handzame hapjes waarvoor ze niet op hoeven te staan. Komen er veel kinderen, zorg dan voor een apart tafeltje voor de kleintjes met kindvriendelijke hapjes. Geef je een dansfeestje met statafels, verdeel dan de hapjes over de verschillende tafels. Bedenk dit voordat je boodschappen gaat en stem daarop jouw inkopen af.

Hollandse borrelplank

1. Toastjes of crackers met salades 

Een belangrijk onderdeel van een Hollandse borrelplank zijn de broodjes of de crackers met allerlei lekkere salades. Traditioneel in Nederland worden deze toastjes al belegd met de salades zodat de schaal doorgegeven kan worden op de borrel. Dit kun je ook doen, maar een bord met daarop een aantal crackers met ernaast een aantal salades of dips kan ook prima tegenwoordig. We hebben in de winkel een uitgebreide keuze aan heerlijke salades zoals een gevuld eitje- of kip kerriesalade.

2. Worst

De volgende stap op een Hollandse borrelplank is de worst en de kaas. Onze leverworst is goed getest door het Algemeen dagblad, dus die mag zeker niet ontbreken. De leverworst kun je aanvullen met onze regionale boerenmetworst, Hollandse ossenworst en uiteraard de welbekende gekookte Gelderse worst. Een dotje lekkere mosterd erbij en smullen maar! 

3. Kaas 

Nederland is natuurlijk een echt kaasland, dus zet alle Franse kaasjes deze keer opzij, maar kies voor echte lekkere Hollandse kaas. Natuurlijk in blokjes, met een augurkje of zilveruitje erbij. Leuk is om te kiezen voor twee verschillende soorten, bijvoorbeeld oude kaas en komijnekaas.

4. Nootjes 

Een heerlijke en soms ook iets voedzamere keuze is om jouw Hollandse borrelplank aan te vullen met nootjes. ALDI heeft een uitgebreide selectie noten voor een lage prijs, die perfect op een budget borrelplank passen. Van chocoladenootjes tot een olijvenmix, katjang pedis, borrelnoten, cocktailnoten of natuurlijk walnoten en pinda’s. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar het is allemaal lekker bij een borrel.

tip

Wist je dat je van gezouten noten meer dorst krijgt? Zorg daarom altijd voor een paar flessen water op jouw borrel voor de dorst.

tip

5. Hollandse snacks 

Als laatste kunnen we natuurlijk niet de Hollandse snacks vergeten bij een borrel. Een plank vol met bitterballen, frikandelletjes of kipnuggets kunnen op sommige borrels niet ontbreken. Het grote voordeel is dat je gewoon een paar pakken in de vriezer gooit en je de hoeveelheid kunt gebruiken die je nodig hebt. Je hebt dan altijd reserve snacks op voorraad, die heel lang te bewaren zijn. Je kunt nu kiezen uit twee varianten: de oven en de frituurvariant. Allebei lekker, afhankelijk welk apparaat jij voor handen hebt!

6. Plukbrood

Kaas, saus of boter over? Geef ze in een handomdraai een tweede leven door het op te maken in een plukbrood. Neem een heel, ongesneden brood (mag ook oud zijn!) of je overgebleven kerststol en snijd het brood in aan de bovenkant. Zorg ervoor dat je het brood niet helemaal doorsnijdt tot de bodem. De inkepingen vul je namelijk op met de kaas, saus of boter die je over hebt van je feestmaal. Even in de oven en je gasten trekken allemaal een stukje overheerlijk kerstbrood van de plank. Garneer het brood met wat peterselie en het ziet er super smaakvol uit. 

Om de video af te spelen, klik op de link om de video af te spelen, klik op de link

plukbrood

Op het boodschappenlijstje 

Meer zoals dit:

gezonde borrelplank

Zo maak je een gezonde borrelplank

Een gezonde borrelplank maak je in een handomdraai, zonder dat het saai wordt. Maak deze plank met gezonde borrelhapjes en geniet! 

Meer informatie
borrelplank hapjes

De lekkerste borrelplank hapjes: tapas om zelf te maken

Een heerlijke borrelplank of wat lekkere tapas op tafel: wie wordt er niet gelukkig van? ALDI geeft je graag wat tips voor lekkere borrelplank hapjes

Meer informatie
borrelplank

4x een lekkere borrelplank maken om met vrienden te delen

Op zoek naar inspiratie voor jouw borrelplank? ALDI geeft je graag smakelijke tips om een leuke borrelplank te maken voor met vrienden.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch