1. Startpagina
  2. Altijd ALDI
  3. Bakken met roomboter: supersnel boter zacht maken

Bakken met roomboter: supersnel boter zacht maken

bakken met roomboter

Van zoete koekjes met chocolade tot romige cakes en hartige taarten: roomboter is een veelzijdig ingrediënt waarmee je de meest uiteenlopende baksels lekkerder, krokanter en glanzender maakt. Zowel zoete als hartige gerechten fleuren op van boter, maar sommige recepten vragen specifiek om zachte boter. Geen zachte boter in huis? Met deze truc wordt boter zacht maken een eitje!  

boter zacht maken

Met deze truc krijg je boter snel op kamertemperatuur 

Zachte boter

In sommige recepten staat specifiek zachte boter of roomboter op kamertemperatuur vermeld. Dit is vaak het geval bij recepten waarbij je een vloeibaar beslag maakt, zoals cakes. Zachte boter kun je namelijk luchtig kloppen, bijvoorbeeld in combinatie met suiker of eieren, en met harde of koude boter lukt dat niet. Hetzelfde geldt voor gesmolten boter, dat is weer te zacht. 

Alle ingrediënten voor je cake of taart in huis, maar ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen? Geen nood. Met deze truc kun je heel makkelijk boter zacht maken. Het enige wat je nodig hebt is een grove rasp. Door de boter te raspen ontstaan hele kleine stukjes en wordt de boter automatisch zacht. Geen rasp in huis? Snijd dan de boter in zo klein mogelijke stukjes met een scherp mes. 

Bakken met roomboter  

Bakken met roomboter is het allerlekkerst. Staat er in een recept boter genoemd? Gebruik dan altijd ongezouten roomboter, tenzij anders vermeld. Dit geldt altijd voor zoete recepten en kun je ook het beste aanhouden voor hartige gerechten. Heb je alleen gezouten roomboter in huis? Gebruik dat dan en voeg minder zout toe aan het gerecht dan je anders zou doen. Vervang roomboter nooit door margarine, dat heeft een heel andere smaak en geeft een ander resultaat. 

bakken met roomboter

Meer zoals dit:

 zelf appeltaart bakken

Zelf een appeltaart bakken in een paar simpele stappen

Zelf appeltaart bakken is een echte Nederlandse traditie. In een paar simpele stappen kun jij thuis ook makkelijk aan de bak!

Verder lezen
taart maken

De 10 lekkerste taartrecepten voor een verjaardag

Wil je zelf taart maken voor je eigen of iemand anders zijn verjaardag? Deze taart recepten kan iedereen maken en zijn favoriet bij velen.

Verder lezen
glutenvrij bakken

Glutenvrij bakken: de beste vervangers voor tarwemeel

Glutenvrij bakken kan ingewikkeld zijn, maar niet als je de juiste ingrediënten hebt. Bekijk in dit artikel de beste glutenvrije vervangers voor tarwemeel.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch