1. Startpagina
 2. Altijd ALDI
 3. Avocado bewaren: de allerbeste tips
Avocado bewaren: de allerbeste tips

avocado bewaren

Hoe bewaar je een (halve) avocado? De allerbeste tips 

Een avocado bewaren zonder dat hij bruin wordt? Dat doe je met deze tips. Handig voor zowel een hele of halve avocado te bewaren, of zelfs guacamole. Lees het allemaal in dit artikel.  

Avocado bewaren

 • Wanneer is een avocado rijp?
 • Hele avocado bewaren 
 • Halve avocado bewaren 
 • Guacamole & avocadopuree

Wanneer is een avocado rijp?

Het herkennen van een rijpe avocado kan nog een flinke klus zijn. Om te voorkomen dat je elke avocado in de supermarkt moet controleren, hebben wij een paar tips waarmee je een rijpe avocado herkent.  Als eerste kan je het steeltje bovenop de avocado eraf halen. Is het onder het steeltje bruin? Grote kans dat de binnenkant dit ook is. Is het plekje onder de steel groen? Dan is de avocado waarschijnlijk rijp en ready to eat. Een andere manier om een rijpe avocado te scoren, is als je de avocado een klein beetje in kan knijpen vanaf de buitenkant. Dit is vaak een teken dat de avocado goed eetbaar is. Is de avocado heel zacht vanaf de buitenkant? Dan is deze waarschijnlijk overrijp en kunnen er bruine vlekken in zitten. Als je een rijpe en goed eetbare avocado in huis haalt, is deze vaak zo’n 4 tot 7 dagen houdbaar, afhankelijk van hoe rijp deze is. Hoe zachter de avocado is bij aankoop, des te korter de houdbaarheidsdatum.

Hele avocado bewaren

Een hele avocado bewaren doe je het beste door hem op een donkere plek op kamertemperatuur of in de koelkast te leggen. Waar precies is afhankelijk van de mate van rijpheid en wanneer je hem wil gebruiken, want hoe warmer de omgeving, hoe sneller hij rijpt. Heb je dus een rijpe avocado en wil je nog even wachten? Leg hem dan in de koelkast. Mag hij juist wat rijper worden? Bewaar hem dan op kamertemperatuur.  

tip

Bewaar een onrijpe avocado samen met een banaan, appel, peer of perzik  op de fruitschaal. Dit zorgt ervoor dat het rijpingsproces sneller gaat.

tip

Halve avocado bewaren 

Ook een halve avocado kun je prima bewaren. Hierbij is het grootste probleem dat het vruchtvlees snel grijs verkleurt. Hoewel je dat vaak nog prima kunt eten, ziet het er niet zo smakelijk uit. Om die verkleuring te voorkomen is het belangrijk dat het snijvlak van het vruchtvlees goed wordt bedekt, want door zuurstof en vocht ontstaat de grijs verkleuring. Let wel: een halve avocado zal op den duur altijd verkleuren. Het is dus echt alleen een kwestie van uitstellen. 

 1. De simpelste optie is om de halve avocado te verpakken in plasticfolie. 
 2. Zorg dat de plasticfolie het vruchtvlees van de avocado echt raakt. Het kan daarbij ook helpen om het vruchtvlees te bedruppelen met een beetje citroensap en bewaar het liefst de halve avocado met de pit erin. Dit kan ook de verkleuring remmen. 
 3. Bewaar de halve avocado hoe dan ook in de koelkast. 
 4. Snijd en gooi de bruine vlekjes in de avocado weg. 
avocado

Guacamole & avocadopuree 

Heb je guacamole of een andere vorm van avocadopuree? Schep het dan in een afsluitbaar bakje en bedek de puree met een laag plasticfolie. Zorg hierbij dat de folie volledig aansluit op de guacamole, zodat er geen lucht tussen zit. Druk de folie op de puree. Trek bij gebruik de folie los en gooi weg. Het kan zijn dat de guacamole alsnog iets is verkleurd, maar dat is niet erg. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Wil je de guacamole langer dan twee dagen bewaren? Doe het dan in een druk-en-sluitzakje en maak er een plat vlak van. Duw alle lucht eruit en sluit het zakje af. Je kunt hem dan drie maanden bewaren in de vriezer. Laat voor gebruik ontdooien in de koelkast.  

Meer zoals dit:

meerdere maaltijden

Zo maak je van één recept verschillende maaltijden

Koken zonder voedselverspilling? Van deze recepten maak je meerdere verschillende gerechten. Sneller, makkelijker én goedkoper! 

Meer informatie
tips vega

Tips: zo eet je makkelijk vegetarisch

Wil je vaker vegetarisch eten, maar vind je het soms wat moeilijk? Lees in dit artikel handige tips om makkelijk vegetarisch te eten.

Meer informatie
eten invriezen

Eten invriezen: alles wat je moet weten

Wil je eten invriezen? In dit artikel lees je er alles over. Ook geven we tips welke gerechten & ingrediënten wel én niet goed invriezen.

Meer informatie

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch