In Nederland wordt er ieder jaar een vierde van het voedsel verspild. Dat is echt veel te veel. Om samen de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling doen wij daarom mee aan de jaarlijkse Verspillingsvrije week. Doe je ook mee?
Heb je een kliekje over van het avondeten? Overgebleven restjes kun je nog heel goed gebruiken in een volgende maaltijd. Bijvoorbeeld in een soep, salade, omelet of ovenschotel. Weten hoe? ALDI biedt volop red-de-restjes inspiratie.
Heb je nog vleeskliekjes over in de koelkast? We geven je 5 recepten waarin je heel makkelijk kliekjes vlees kunt verwerken op een heerlijke manier. Het is namelijk zo verschrikkelijk zonde om vlees weg te gooien dat nog goed is!
Lees verderWe geven 7 ideeën die jij kunt koken met kliekjes van groente en fruit zodat jij nooit meer iets weggooit. Je zult verbaasd staan wat je er nog allemaal mee kunt!
Lees verderIn de strijd tegen voedselverspilling vind je in dit artikel 5 heerlijke recepten met oud of droog brood. Wedden dat je het nieuw leven in kunt blazen?
Lees verderMinder voedselverspilling is goed voor mens, dier, milieu én de portemonnee.
Daarom deelt ALDI graag een paar tips:
“Bewaar eieren in de doos in de koelkast, bij voorkeur op een plank in de koelkast en niet in de deur” Lees hier meer over eieren bewaren.
“Mosselen over? Haal ze uit de schelp, bewaar in de koelkast en bak ze de volgende dag op of verwerk ze in een pasta of salade”
“Restje over? Voeg ze toe aan je volgende maaltijd, zoals pasta of salade”
“Kijk, ruik en proef nadat de THT-datum is verstreken. Zo hoef je zuivel niet meteen weg te gooien”
“Schimmelpuntje op de kaas? Zolang je het schimmelpuntje ruim kunt wegsnijden, kun je de kaas nog eten.”
“Gebruik altijd een schone lepel voor bijvoorbeeld kwark of yoghurt om zoveel uit de bak te scheppen als je wilt eten. Zet de bak daarna weer snel terug in de koelkast”
“Oud brood of kapje over? Door deze in de oven te roosteren en in blokjes te snijden, krijg je croutons. Lekker door de soep of salade!”
Tropisch en subtropisch voedsel zoals tomaten, meloenen, aubergine, bananen en pepers: “Bewaar tropisch en subtropisch voedsel op kamertemperatuur”
Citrusvruchten zoals mandarijnen, sinaasappels, citroenen: “Bewaar citrusvruchten koel en donker, buiten de koelkast”
Wortelen: vers houden door, in gesneden reepjes, in potje water te bewaren.
“Vries brood direct in na aankoop en haal er elke dag uit wat je nodig hebt voor dagvers brood”
Brood invriezen is dé tip tegen voedselverspilling. Bovendien heb je zo altijd vers brood in huis. Lees hier alles over brood invriezen en brood ontdooien.
“Spinazie over? Gebruik het in een groene smoothie, bijvoorbeeld met kiwi en banaan”
“Aardappel over? Snijd ze in kleine stukjes en verwerk ze in een omelet”
Een Spaanse tortilla is een aardappelomelet die nog een klein beetje lopend mag zijn. Dat maakt deze klassieke tapa namelijk nóg lekkerder.
“Fruit over? Verwerk het in een toetje: meng het bijvoorbeeld door je kwark of yoghurt of maak pannenkoekjes met fruit”
Zoek je nog een bestemming voor restjes fruit? Deze gebakken havermout uit de oven is daarvoor ideaal. Een perfect ontbijt!
“Over? Smeer eens wat op een belegde wrap of gebruik het als dip bij de borrel”.
“Langer genieten? Bewaar na openen gekoeld in een vershoudbakje”
“Per ongeluk vergeten in de voorraadkast? Kijk, ruik en proef nadat de THT-datum is verstreken. Zo hoef je het niet meteen weg te gooien”
“Over? Bewaar de schijven ananas gekoeld in een vershoudbakje”
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van uw e-mailadres
Bevestiging van uw telefoonnummer
Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer