Minder betalen en toch meer krijgen.
Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel bij ALDI
 1. Startpagina
 2. Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel
Verspilling voedingscentrum

Bij ALDI houden we van slim inkopen, zuinig omgaan met grondstoffen én we willen zo min mogelijk voedsel verspillen. Daarom halen we er graag zoveel mogelijk uit wat erin zit, natuurlijk óók voor onze klanten.

Voedselverspilling is daarom zowel nationaal als internationaal één van de focusthema’s van de CRQA strategie. Het doel hierbij is om voedselverspilling zoveel mogelijk te verminderen: in de keten, binnen onze eigen bedrijfsvoering én bij de klant. Wij zorgen graag voor een optimaal aanbod van elk product gecombineerd met een minimale voedselverspilling. Hoe doen we dat? Een aantal voorbeelden:

 • Voedsel dat tegen het einde van de THT-datum aanzit, bieden we aan voor een gereduceerde prijs. Dit is te herkennen aan de 30%-kortingssticker.
 • Voedsel dat aan het einde van de dag niet is verkocht, doneren we aan lokale voedselbanken van Voedselbanken Nederland.
 • Dagvers brood dat onverhoopt overblijft, wordt door onze leveranciers verwerkt tot veevoer.

 

Het is onze wens en verantwoordelijkheid als supermarkt om voedselverspilling zoveel mogelijk terug te dringen. Daarom hebben wij onszelf doelen gesteld. In onderstaande tabel zijn de internationale doelen van de ALDI Nord Group weergegeven.

Doelen

Scope

Het publiceren van een handleiding voor het omgaan met voedselverspilling vóór eind 2020

Het publiceren van een handleiding voor het omgaan met voedsel dat niet langer verkoopbaar is in de ALDI filialen vóór eind 2020 (was 2017).

Het integreren van 100% van de filialen in een samenwerking om voedselverspilling te reduceren vóór eind 2021

Het integreren van 100% van de filialen in een samenwerking met NGO(s) om voedselverspilling te reduceren (bijv. Tafel, Too Good To Go, Refood).

Het doel is bereikt als elk filiaal regelmatig* samenwerkt met één of meerdere partners.

 

*Regelmatig betekent zo veel als mogelijk vanuit ALDI en zo veel als wenselijk vanuit de partner(s).

Het aanbieden van producten gemaakt van reststromen vóór eind 2021

Het ontwikkelen van producten gemaakt van reststromen en het introduceren van ten minste één product in elk van gedefinieerde productgroepen vóór eind 2021.

We hebben al veel bereikt in het voorkomen, reduceren en verwaarden van voedselverspilling. Ons succes is motivatie om verder te blijven zoeken naar duurzame en innovatieve oplossingen, zowel binnen de ALDI Nord Group als samen met onze partners. Daarom werken wij continue aan de (door)ontwikkeling en uitbreiding van maatregelen.

In maart 2021 publiceerden we een richtlijn voor het omgaan met voedselverspilling. Hiermee committeren wij ons aan Sustainable Development Goal 12.3: in 2030 wordt er wereldwijd 50% minder voedsel verspild.

Lees onze richtlijn hieronder:

Samenwerkingen bij ALDI

Samenwerkingen

Ontdek hoe ALDI zich inzet tegen voedselverspilling door middel van samenwerkingen.

Meer informatie
Tips voor thuis van ALDI

Tips voor thuis

Zelf aan de slag om voedselverspilling te verminderen.

Meer informatie

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.