Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel bij ALDI
 1. Startpagina
 2. Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel
Verspilling voedingscentrum

Bij ALDI houden we van slim inkopen, zuinig omgaan met grondstoffen én we willen zo min mogelijk voedsel verspillen. Daarom halen we er graag zoveel mogelijk uit wat erin zit, natuurlijk óók voor onze klanten.

Voedselverspilling is daarom zowel nationaal als internationaal één van de focusthema’s van de CRQA strategie. Het doel hierbij is om voedselverspilling zoveel mogelijk te verminderen: in de keten, binnen onze eigen bedrijfsvoering én bij de klant. Wij zorgen graag voor een optimaal aanbod van elk product gecombineerd met een minimale voedselverspilling. Hoe doen we dat? Een aantal voorbeelden:

 • Voedsel dat tegen het einde van de THT-datum aanzit, bieden we aan voor een gereduceerde prijs. Dit is te herkennen aan de 30%-kortingssticker.
 • Voedsel dat aan het einde van de dag niet is verkocht, doneren we aan lokale voedselbanken van Voedselbanken Nederland.
 • Dagvers brood dat onverhoopt overblijft, wordt door onze leveranciers verwerkt tot veevoer.

 

Het is onze wens en verantwoordelijkheid als supermarkt om voedselverspilling zoveel mogelijk terug te dringen. Daarom hebben wij onszelf doelen gesteld. In onderstaande tabel zijn de internationale doelen van de ALDI Nord Group weergegeven.

Goals

Scope

100% van onze kinderproducten zijn geoptimaliseerd eind 2021.

We standaardiseren de criteria voor kinderproducten volgens nationale richtlijnen en streven ernaar te voldoen aan de WHO richtlijn voor gezonde voeding. Kinderproducten die niet voldoen, zijn eind 2021 aangepast of uit het assortiment gehaald.

Alle kinderproducten worden geoptimaliseerd, onafhankelijk van de productgroep.

We vermijden kindermarketing op ongezonde producten uiterlijk mid-2021 en promoten gezonde kinderproducten.

Vermijden van kindermarketing op ongezonde producten en adverteren met/promoten van gezonde kinderproducten (incl. groente en fruit) in alle ALDI Nord bedrijven eind 2021 (m.u.v. feestproducten, zoals voor Kerst)

Lancering van een eigen merk voor kinderproducten eind 2021.

We lanceren een nieuw ALDI kindermerk, gericht op gezonde voeding, eind 2021.

Samenwerking met tenminste 1 partner op nationaal of internationaal niveau op kinderproducten eind 2021.

 

Een samenwerking met leveranciers, organisaties en experts om ons huidige assortiment voor kinderen te verbeteren en om te werken aan innovaties voor alle ALDI Nord bedrijven eind 2021.

 

100% van de selecteerde productgroepen hebben verbeterde voedingswaarden eind 2021.

We upgraden  producten door het optimaliseren van voedingswaarden (verminder zout, suiker of vet, of verhoog de hoeveelheid vezels) en we bieden betrouwbare producten voor klanten met speciale dieetwensen in de productgroepen Ontbijt, Zuivel, Koelverse convenience, Diepvries en non-alcoholische dranken in alle ALDI Nord bedrijven eind 2021.

 

Uitbreiden van voedingswaarde informatie d.m.v. een voedselkeuzelogo

Introductie van een voedselkeuzelogo (bijv. Nutri-Score, The Keyhole) in alle ALDI Nord landen op eigen merk producten.

We hebben al veel bereikt in het voorkomen, reduceren en verwaarden van voedselverspilling. Ons succes is motivatie om verder te blijven zoeken naar duurzame en innovatieve oplossingen, zowel binnen de ALDI Nord Group als samen met onze partners. Daarom werken wij continue aan de (door)ontwikkeling en uitbreiding van maatregelen.

In maart 2021 publiceerden we een richtlijn voor het omgaan met voedselverspilling. Hiermee committeren wij ons aan Sustainable Development Goal 12.3: in 2030 wordt er wereldwijd 50% minder voedsel verspild.

Lees onze richtlijn hieronder:

Samenwerkingen bij ALDI

Samenwerkingen

Ontdek hoe ALDI zich inzet tegen voedselverspilling door middel van samenwerkingen.

Meer informatie
Tips voor thuis van ALDI

Tips voor thuis

Zelf aan de slag om voedselverspilling te verminderen.

Meer informatie

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie. *

Datum selectie *

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"
div>

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.