Bij ALDI houden we van slim inkopen, zuinig omgaan met grondstoffen én we willen zo min mogelijk voedsel verspillen. Daarom halen we graag zoveel mogelijk eruit wat erin zit, natuurlijk óók voor onze klanten.
We nemen diverse maatregelen over de hele voedselketen: in de keten, binnen onze eigen winkels én bij onze klanten. Een aantal voorbeelden:
Jaarlijks gooien we gemiddeld 34 kilo eten per persoon weg. Slecht voor het milieu én zonde voor de portemonnee. We hebben daarom onze favoriete tips tegen voedselverspilling bij elkaar gezet, waarmee je tegelijkertijd bespaart op jouw dagelijkse boodschappen.
Lees verderEten invriezen is dé manier om voedselverspilling tegen te gaan, maar ook ideaal als je vooruit wilt koken. Lees in dit artikel welke gerechten en producten je het beste kunt invriezen en een aantal handige tips & tricks.
Lees verderMag je melk langer gebruiken dan er op het pak staat of juist niet? En hoe zat het ook alweer met olijfolie, pindakaas en specerijen? Op zo’n beetje alle verpakte producten in de supermarkt staat een datum, maar wat is ook alweer het verschil tussen TGT en THT? In dit artikel wordt het verschil tussen te gebruiken tot (TGT) en de tegenhanger tenminste houdbaar tot (THT) uitgelegd.
Lees verderHet is onze ambitie om als supermarkt voedselverspilling zoveel mogelijk terug te dringen. De onderstaande doelen zijn internationale doelen van de ALDI Nord groep:
De laatste (internationale) status van deze doelen lees je in ons Duurzaamheidsverslag 2020.
*In maart 2021 publiceerden we een richtlijn voor het omgaan met voedselverspilling. Hiermee committeren wij ons aan Sustainable Development Goal 12.3: in 2030 wordt er wereldwijd 50% minder voedsel verspild in de keten.
Klik hier voor deze richtlijnen.
Ondanks onze maatregelen om voedselverspilling te voorkomen, kunnen we onze producten niet altijd volledig verkopen. Daardoor moeten we nog consumeerbare artikelen, die niet langer aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen, uit onze schappen halen. Veel van deze producten worden gedoneerd aan Voedselbanken Nederland via samenwerkingen van onze regionale bedrijven met lokale voedselbanken. Het gaat met name om producten zoals vers vlees, vers fruit en verse groente. Circa 80% van onze filialen doneert aan de voedselbanken!
Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, start ALDI een test met de app Too Good To Go (TGTG). In 12 filialen in het oosten van het land, kunnen klanten gedurende 6 weken een Too Good To Go box afhalen.
De inhoud van de TGTG boxen bestaat uit producten waarvan de houdbaarheid nog niet verstreken is, maar niet door onze strenge kwaliteitscontroles komen. Klanten kunnen een box verwachten met een gevarieerde samenstelling, denk aan brood-, groente- en fruit-, of vlees-, vis- en andere koelingsproducten. De producten die normaal weggegooid zouden worden, worden nu verkocht tegen een gereduceerd tarief. Op deze manier werken we samen met onze klanten aan het tegengaan van verspilling in onze winkels.
De twaalf deelnemende ALDI filialen zijn: Enter, Holten, Rijssen, Dieren, Doesburg, Twello, Olst, Vaassen, Epe en drie filialen in Zwolle. Via de Too Good To Go app is per filiaal te zien welke box te verkrijgen is. Bij succesvolle resultaten willen we gaan kijken naar de mogelijkheden om de samenwerking landelijk uit te rollen.
'Brood is één van de productgroepen waarvan we het meeste overhouden aan het einde van de dag. Deze hoeveelheid proberen we te beperken door bijvoorbeeld te werken met regio-specifieke bakplannen. Dagvers brood dat toch overblijft, wordt via onze leveranciers verwerkt tot veevoer. Zo zorgen we ervoor dat het brood toch een goede bestemming krijgt.'
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van uw e-mailadres
Bevestiging van uw telefoonnummer
Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer