Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel bij ALDI
 1. Startpagina
 2. Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel

Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel

Verspilling voedingscentrum

Bij ALDI houden we van slim inkopen, zuinig omgaan met grondstoffen én we willen zo min mogelijk voedsel verspillen. Daarom halen we graag zoveel mogelijk eruit wat erin zit, natuurlijk óók voor onze klanten.

We nemen diverse maatregelen over de hele voedselketen: in de keten, binnen onze eigen winkels én bij onze klanten. Een aantal voorbeelden:

 • Koelingsproducten en vers vlees producten die de houdbaarheidsdatum naderen, bieden we een dag voor en op de dag van de houdbaarheidsdatum aan met een 30%-kortingssticker
 • Voedsel dat aan het einde van de dag niet is verkocht en nog consumeerbaar is, doneren we aan lokale voedselbanken van Voedselbanken Nederland
 • Dagvers brood dat onverhoopt aan het einde van de dag overblijft, geven we mee terug aan onze bakkers, waarna het verwerkt wordt tot veevoer
 • Op het moment dat er, als gevolg van extreme weersomstandigheden, overschotten op de markt ontstaan, gaan we in gesprek met onze leveranciers hoe we hier met elkaar een oplossing voor kunnen vinden
 • We hebben de transporttijd van AGF (aardappelen, groenten, fruit) van onze distributiecentra naar onze filialen verkort, waardoor de producten verser in onze winkels aankomen
 • We nemen jaarlijks deel aan de Verspillingsvrije week van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, waarin we onze klanten tips geven en inspiratie bieden

 

voedselverspilling

Voedselverspilling tegengaan: 5 praktische tips voor iedereen

Jaarlijks gooien we gemiddeld 33 kilo eten per persoon weg. Slecht voor het milieu én zonde voor de portemonnee. We hebben daarom onze favoriete tips tegen voedselverspilling bij elkaar gezet, waarmee je tegelijkertijd bespaart op jouw dagelijkse boodschappen.

Lees verder
eten invriezen

Eten invriezen: alles wat je moet weten

Eten invriezen is dé manier om voedselverspilling tegen te gaan, maar ook ideaal als je vooruit wilt koken. Lees in dit artikel welke gerechten en producten je het beste kunt invriezen en een aantal handige tips & tricks.

Lees verder
houdbaarheid

Wat is het verschil tussen TGT en THT?

Mag je melk langer gebruiken dan er op het pak staat of juist niet? En hoe zat het ook alweer met olijfolie, pindakaas en specerijen? Op zo’n beetje alle verpakte producten in de supermarkt staat een datum, maar wat is ook alweer het verschil tussen TGT en THT? In dit artikel wordt het verschil tussen te gebruiken tot (TGT) en de tegenhanger tenminste houdbaar tot (THT) uitgelegd.

Lees verder

Ons beleid

Het is onze ambitie om als supermarkt voedselverspilling zoveel mogelijk terug te dringen. Ons doel is om 100% van de filialen in een samenwerking te integreren om voedselverspilling te reduceren.

De laatste (internationale) status van onze doelen lees je in ons Duurzaamheidsverslag 2022.

*In maart 2021 publiceerden we een richtlijn voor het omgaan met voedselverspilling. Hiermee committeren wij ons aan Sustainable Development Goal 12.3: in 2030 wordt er wereldwijd 50% minder voedsel verspild in de keten.

Klik hier voor deze richtlijnen.

Samenwerkingen 

Donaties aan Voedselbanken Nederland 

Voedselbank bij ALDI

Ondanks onze maatregelen om voedselverspilling te voorkomen, kunnen we onze producten niet altijd volledig verkopen. Daardoor moeten we nog consumeerbare artikelen, die niet langer aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen, uit onze schappen halen. Veel van deze producten worden gedoneerd aan Voedselbanken Nederland via samenwerkingen van onze regionale bedrijven met lokale voedselbanken. Het gaat met name om producten zoals vers vlees, vers fruit en verse groente. Circa 80% van onze filialen doneert aan de voedselbanken!

Too Good To Go

To Good To Go

Op 10 oktober 2022, de dag van de duurzaamheid, startte ALDI een test met de app Too Good To Go (TGTG). In verschillende filialen verspreid door het land, kunnen klanten een Too Good To Go box afhalen.

De inhoud van de TGTG boxen bestaat uit producten waarvan de houdbaarheid nog niet verstreken is, maar niet door onze strenge kwaliteitscontroles komen. Klanten kunnen een box verwachten met een gevarieerde samenstelling, denk aan brood-, groente- en fruit-, of vlees-, vis- en andere koelingsproducten. De producten die normaal weggegooid zouden worden, worden nu verkocht tegen een gereduceerd tarief. Op deze manier werken we samen met onze klanten aan het tegengaan van verspilling in onze winkels.

Vind jouw deelnemende ALDI-filiaal via de Too Good To Go app.  Bij succesvolle resultaten willen we gaan kijken naar de mogelijkheden om de samenwerking landelijk uit te rollen.

Recycling van brood naar diervoeder

Voedselbank bij ALDI

'Brood is één van de productgroepen waarvan we het meeste overhouden aan het einde van de dag. Deze hoeveelheid proberen we te beperken door bijvoorbeeld te werken met regio-specifieke bakplannen. Dagvers brood dat toch overblijft, wordt via onze leveranciers verwerkt tot veevoer. Zo zorgen we ervoor dat het brood toch een goede bestemming krijgt.'

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch