Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel bij ALDI
 1. Startpagina
 2. Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel

Weg met voedselverspilling?! Natuurlijk wel

Verspilling voedingscentrum

Bij ALDI houden we van slim inkopen, zuinig omgaan met grondstoffen én we willen zo min mogelijk voedsel verspillen. Daarom halen we graag zoveel mogelijk eruit wat erin zit, natuurlijk óók voor onze klanten.

We nemen diverse maatregelen over de hele voedselketen: in de keten, binnen onze eigen winkels én bij onze klanten. Een aantal voorbeelden:

 • Koelingsproducten en vers vlees producten die de houdbaarheidsdatum naderen, bieden we een dag voor en op de dag van de houdbaarheidsdatum aan met een 30%-kortingssticker
 • Voedsel dat aan het einde van de dag niet is verkocht en nog consumeerbaar is, doneren we aan lokale voedselbanken van Voedselbanken Nederland
 • Dagvers brood dat onverhoopt aan het einde van de dag overblijft, geven we mee terug aan onze bakkers, waarna het verwerkt wordt tot veevoer
 • Op het moment dat er, als gevolg van extreme weersomstandigheden, overschotten op de markt ontstaan, gaan we in gesprek met onze leveranciers hoe we hier met elkaar een oplossing voor kunnen vinden
 • We hebben de tijd tussen het afleveren van AGF van onze distributiecentra naar onze filialen verkort, waardoor de producten verser in onze winkels aankomen
 • We nemen jaarlijks deel aan de Verspillingsvrije week van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, waarin we onze klanten tips geven en inspiratie bieden

 

Verspillingsvrijweek bij ALDI

Disclaimer: Deze prijzen zijn niet actueel.

Ons beleid

Het is onze ambitie om als supermarkt voedselverspilling zoveel mogelijk terug te dringen. De onderstaande doelen zijn internationale doelen van de ALDI Nord groep:

 • Het publiceren van een handleiding voor het omgaan met voedselverspilling vóór eind 2020*.
 • Het integreren van 100% van de filialen in een samenwerking om voedselverspilling te reduceren vóór eind 2021.
 • Het aanbieden van producten gemaakt van reststromen vóór eind 2021.

Bovenstaande doelen en scope worden momenteel herzien. De herziene doelen en status worden gepubliceerd in het duurzaamheidsjaarverslag 2021 (verwachte publicatie juli 2022). De laatste (internationale) status van deze doelen lees je in ons Duurzaamheidsverslag 2020.

*In maart 2021 publiceerden we een richtlijn voor het omgaan met voedselverspilling. Hiermee committeren wij ons aan Sustainable Development Goal 12.3: in 2030 wordt er wereldwijd 50% minder voedsel verspild in de keten.

Klik hier voor deze richtlijnen.

Samenwerkingen 

Donaties aan Voedselbanken Nederland 

Voedselbank bij ALDI

Ondanks onze maatregelen om voedselverspilling te voorkomen, kunnen we onze producten niet altijd volledig verkopen. Daardoor moeten we nog consumeerbare artikelen, die niet langer aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen, uit onze schappen halen. Veel van deze producten worden gedoneerd aan Voedselbanken Nederland via samenwerkingen van onze regionale bedrijven met lokale voedselbanken. Het gaat met name om producten zoals vers vlees, vers fruit en verse groente. Circa 80% van onze filialen doneert aan de voedselbanken!

Recycling van brood naar diervoeder

Voedselbank bij ALDI

'Brood is één van de productgroepen waarvan we het meeste overhouden aan het einde van de dag. Deze hoeveelheid proberen we te beperken door bijvoorbeeld te werken met regio-specifieke bakplannen. Dagvers brood dat toch overblijft, wordt via onze leveranciers verwerkt tot veevoer. Zo zorgen we ervoor dat het brood toch een goede bestemming krijgt.'

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
 • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch