Van Nederlandse Bodem van ALDI
  1. Startpagina
  2. Van Nederlandse Bodem

Van Nederlandse bodem

Onze klanten kunnen elke dag kiezen voor de kwaliteit van verse producten uit Nederland. Met aandacht voor dier en milieu gemaakt door onze leveranciers, kwekers, telers en boeren. Iedere kweker, teler, boer en leverancier heeft een uniek verhaal. Een verhaal over het ontstaan van het bedrijf, over de ontwikkelingen in de loop der jaren, over verduurzaming, over de passie voor hun product en over de samenwerking met ALDI. 

appelteler

Wat de appelteelt van de broers van Blijderveen zo uniek maakt? De betrokkenheid bij het geheel. “Van het land tot aan de klant.” Maak kennis met broers Jan en Kees.

Van Blijderveen BV is een echt familiebedrijf, dat helemaal past bij ALDI: eenvoud en hoge kwaliteit voor de beste prijs. Doordat ze de appels telen, maar ook gekoeld bewaren, kun jij het hele jaar door genieten van een Hollandse appel bij ALDI. Ook dat is het voordeel van ‘Vers van Eigen Bodem’.

perenteler

Maak kennis met Joop, de zoon van Joop, de zoon van Joop, de zoon van Willem. En zijn broer. “Er worden hier langer peren verbouwd dan wij ons kunnen heugen.”

Bij ALDI vind je volop verse groente en fruit van eigen bodem, mede dankzij Frupaks-Vernooij. De zoons van Joop, Jesse en Vincent, maken zich als nieuwe generatie nu al klaar om het bedrijf ooit over te nemen, om ervoor te zorgen dat jij ook in de toekomst verse peren van eigen bodem bij ons kunt blijven halen. 

devider
greydanus

40 jaar geleden vertrok Greydanus senior met zijn karretje aardappels naar een nieuwe supermarkt in het dorp, om “te laten zien wat wij kunnen.” Drie keer raden welke supermarkt dat was… 

40 jaar later is Greydanus niet alleen leverancier voor die ene ALDI, maar voor bijna 200. Met eigen vrachtwagens, opslag en sorteer- en inpaklijn, voorziet Greydanus ons van de beste aardappelen. En… tot op heden loopt senior nog elke dag met een schilmesje door de loods om de aardappelen met het oog van de echte vakman te beoordelen. Da’s pas vers van eigen bodem!

aardappelteler

Maak kennis met onze teler Stefan, wiens familie al generaties aardappels teelt. Samen met onze leverancier Schaap Holland vertelt hij over zijn heerlijke, duurzame aardappels… vers van eigen bodem!

Samen met aardappelteler Stefan Sonneveld en Schaap Holland zorgen we dat alle aardappels ‘On the way to Planet Proof’ geteeld worden. Dat betekent dat ze niet alleen een goede keuze voor jou en je portemonnee, maar ook voor het natuur en klimaat zijn. En omdat ze weinig kilometers af hoeven te leggen is de ecologische voetafdruk ook beperkt. Dat is het voordeel van ‘Vers van Eigen Bodem!’

devider

Meer interviews:

Een steeds belangrijker onderwerp voor onze klanten is de herkomst van producten. Bij ALDI komen meer verse producten uit Nederland dan je denkt: onze Bakkers Goud Rustiek broden, dagverse zuivel, kaas, eieren, veel groente en fruit, bijna al onze planten, vleeswaren en verse kip. Ook het verse varkensvlees komt van varkens die in Nederland worden gehouden.

Wat ALDI verstaat onder nationale, regionale en lokale herkomst, kun je lezen in dit document.

Interview Santino de Wit

ALDI sprak met Santino over wat de bloemkoolteelt zo uitdagend maakt, wat er veranderd is in de teelt en hoe je een bloemkool mooi wit houdt.

Verder lezen
Interview Ted Claessen

Interview Ted Claessen

We interviewden de ervaren tomatenteler Ted Claessen van het bedrijf over wat de Red Nature zo bijzonder maakt, hoe je de tomatenteelt kunt verduurzamen en wat klanten van ALDI echt moeten weten over de tomaat.

Verder lezen

Interview Evert Engels

We interviewden Evert Engels, die sinds 5 jaar in het door zijn ouders opgerichte bedrijf actief is. We spraken Evert over uitkijken naar de start van het seizoen, de aspergeplant en waarom de Limburgse grond zo geschikt is voor de asperge.

Verder lezen
Interview Jan van Genderen bij ALDI

Interview Jan van Genderen

In dit interview vertelt Jan waarom hij besloot om aardbeien te gaan kweken, over de duurzaamheid van de Royal Berry en waar Jan het meest trots op is.

Verder lezen
Interview Erik Buysman

Interview Erik Buysman

ALDI is in gesprek met basilicumteler Erik Buysman. Hij vertelt over de historie van het bedrijf, de razendsnelle opmars van kruiden in de Nederlandse keuken en hoe je er als consument voor kunt zorgen dat je wekenlang plezier hebt van je basilicumplant.

Verder lezen
Interview Greydanus

Interview Greydanus

ALDI sprak met directielid Klaas Greydanus – kleinzoon van oprichter Klaas Greydanus Sr. – en Hoofd Verkoop Dick Noteboom van het bedrijf, over de bijzondere en lange geschiedenis, duurzaamheid, de samenwerking met ALDI en wat de consument moet weten over de aardappel.

Verder lezen
Interview Teun Koolen

Interview Teun Koolen

In gesprek met ALDI vertelt Teun over het telen van de perfecte champignon, zijn duurzaamheidsambities en wat de consument zou moeten weten over zijn product.

Verder lezen
Interview Arnold Vervetjes

Interview Arnold Vervetjes

In dit interview bespreekt Hoofd Verkoop van het bedrijf Arnold Vervetjes het vakmanschap dat nodig is voor succesvol kweken, het belang van duurzaamheid voor Baas en wat de consument zou moeten weten over kwekerijen.

Verder lezen
Interview Frans Nevels

Interview Frans Nevels

ALDI sprak met de directeur van Scholtenszathe, Frans Nevels, over duurzaamheid, interactie met de consument en de lijfspreuk Zo veel als moet, zo weinig als kan.

Verder lezen
Jan vlooswijk

Interview Jan Vlooswijk

Door dag en nacht voor zijn dieren klaar te staan, levert Jan hoge kwaliteit zuivel, die onder meer bij ALDI in de schappen terechtkomt.

Verder lezen
Interview Sjoerd Jellema

Interview Sjoerd Jellema

ALDI sprak met Jellema over vakmanschap, duurzaamheid en de relatie met de supermarkt.

Verder lezen
Interview Bakkerij Braas

Interview Bakkerij Braas

ALDI sprak met Bakkerij Braas over de samenwerking, duurzaamheid, veranwoord ondernemen en de broden zelf.

Verder lezen

Verse aardappelen, groente en fruit
Rond de 50% van de verse groente, aardappelen en fruit bij ALDI komt uit Nederland. We werken vaak al jaren samen met onze Nederlandse telers. Door lange termijn samenwerkingen, werken we gezamenlijk aan de verduurzaming van Nederlandse geteelde AGF. Van onze Nederlandse telers leveren ongeveer honderd telers op meer dan 10 weken per jaar aan ALDI, zo weten de telers zeker dat hun oogst een afzetmarkt heeft.

Van onze AGF, komt er verhoudingsgewijs meer groente en aardappelen dan fruit uit Nederland.  Dat komt natuurlijk doordat bananen en citrusvruchten veel gegeten worden, maar niet in Nederland groeien. Bananen, ananas, druiven, maar ook tomaten en sperziebonen (indien van buiten de EU) komen met de boot naar Nederland. Binnen Europa wordt groente en fruit met vrachtwagens vervoerd.

Certificering
In 2022 was 95% van ons groente en fruit uit Nederland On the Way to PlanetProof gecertificeerd. Van ons overzeese fruit zijn alle bananen en ananassen Rainforest Alliance gecertificeerd. Voor hoog risicolanden vragen we leveranciers om aanvullende sociale certificering, zoals Fairtrade of GRASP. In 2022 voldeden 89% van de telers daaraan .

Inmiddels is ook 50% van het assortiment Nederlands gesneden groente On the Way to PlanetProof gecertificeerd (60% van het verkoopvolume gesneden groente). Dat zijn artikelen zoals de geschrapte wortels, gewassen spinazie, soepgroente en taugé. Onze ambitie is om de komende jaren ons assortiment stapsgewijs verder uit te breiden met On the Way to PlanetProof gecertificeerde gesneden groente.

Eieren & zuivel
Al onze verse eieren komen uit Nederland en dragen het Beter Leven keurmerk. 14% van de verkochte Nederlandse eieren heeft het 3*** Beter Leven keurmerk, 7% ** en 79% heeft 1*. Ook een aanzienlijk deel van ons zuivelassortiment draagt het keurmerk On the Way to PlanetProof (OtWtPP). Van de Nederlandse kaasartikelen (stukken en plakken) is 8% van het verkoopvolume OtWtPP gecertificeerd. Meer dan 64% het volume dagverse zuivel (melk, yoghurt, vla, kwark) voldoet aan On the Way to PlanetProof of is biologisch gecertificeerd.

Stapsgewijs voegen we meer en meer zuivelartikelen toe die voldoen aan de eisen van OtWtPP of biologisch. Zo maken we het nog makkelijker voor onze klanten om de duurzame keuze te maken in het schap.

Kip & varkensvlees
Al onze verse kip komt uit Nederland. 84% van het verkochte volume kip is een langzamer groeiend ras. Deze kip heeft meer ruimte en licht op te groeien in vergelijking met reguliere kip. Ook krijgt deze langzamer groeiende kip gecertificeerd soja als voer. De overige 16% van het verkochte volume kip heeft het keurmerk 1* Beter Leven. Eind 2023 moet alle verse kip bij ALDI 1* Beter Leven gecertificeerd zijn.Al ons verse varkensvlees komt uit Nederland. 97% van het verkochte volume is inmiddels 1* Beter Leven gecertificeerd.

Van Nederlandse bodem van ALDI
Brood, gebak bij ALDI

Brood, bakkerij

Bekijk hier het assortiment van brood en bakkerij.

Verder lezen
Vlees, vis, vega van ALDI

Vlees, vis, vega

Bekijk hier het vlees, vis, vega assortiment

Verder lezen
Aardappels, groente, fruit van ALDI

Aardappels, groente, fruit

Bekijk hier het assortiment van aardappels, groente, fruit.

Verder lezen
Zuivel, eieren, boter van ALDI

Zuivel, eieren, boter

Bekijk hier het assortiment van zuivel, eieren en boter.

Verder lezen
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch