Project Kruidenrijk Grasland van ALDI voor meer biodiversiteit
  1. Startpagina
  2. Kruidenrijk Grasland

Kruidenrijk Grasland

ALDI biedt haar klanten graag de lekkerste en beste zuivelproducten. Naast volop aandacht voor kwaliteit, werken we ook samen met onze leveranciers en melkveehouders aan een duurzamere melkproductie. Zo hebben we sinds 2019 steeds meer melk, yoghurt en kaas gecertificeerd volgens On the Way to PlanetProof, het keurmerk dat melkveehouders krijgen wanneer ze nog meer aandacht besteden aan dier, milieu en klimaat. Om melkveehouders te steunen die zich ook willen inzetten voor meer biodiversiteit op en rond hun bedrijf, zijn we het project Kruidenrijk Grasland begonnen.

In 2022 is dit vijf jaar durende project begonnen. In samenwerking met 43 Nederlandse melkveehouders is een initiatief gestart om verschillende kruiden te zaaien op een oppervlakte van 80 hectare grasland. Dat is een oppervlakte ter grootte van alle filialen en distributiecentra van ALDI in Nederland. ALDI is de eerste supermarkt die een dergelijke samenwerking met boeren is aangegaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

De boer zaait het weiland in met gras en speciale kruiden. De kruiden wortelen dieper dan gras waardoor de bodem steviger wordt en meer water kan vasthouden. Bovendien heeft het kruidenrijk grasland minder mest nodig dan gewoon gras wat beter is voor het milieu. De biodiversiteit neemt toe en insecten komen op het kruidenrijke grasland af. In de kruiden zitten mineralen die goed zijn voor de koe. 

Hoewel het project nog in de kinderschoenen staat, hebben de boeren na één jaar al waardevolle inzichten verzameld. Er wordt niet alleen minder kunstmest gebruikt, maar ook merken de boeren dat de grond minder droog is. De diepere wortels van de kruiden houden het water vast en het verhoogt de biodiversiteit! 

Kijk voor alle verhalen hier:

Biologische boer Bartje de Gouw in Someren met zijn koeien en Kruidenrijk Grasland van ALDI

‘Heb geduld en trek niet te vroeg conclusies’

Wat begon met een probeersel vanuit een kapotte zak kruiden van een leverancier, is uitgegroeid tot 9 hectare kruidenrijk grasland. Sinds 2021 experimenteert biologische boer Bartje de Gouw met kruidenrijk grasland, dat hij verder wil uitbreiden.

Verder lezen
Familie Evers in Someren voor hun melkveehouderij met Kruidenrijk Grasland van ALDI

“Gelukkige koeien maken een boer blij”

In het Brabantse Someren beheert de familie Evers met passie een melkveehouderij. Vader Ad en zoon Adrian zijn positief over het project Kruidenrijk Grasland: "Wij geloven dat alle kleine veranderingen zoals dit project een positieve impact kunnen hebben op de samenleving.

Verder lezen
Robert Nijkamp uit Raalte met zijn koeien op het Kruidenrijk Grasland van ALDI

“Ik zie positieve veranderingen in het gras”

Robert Nijkamp uit Raalte is al 25 jaar boer en ziet nog elke dag mogelijkheden om zijn bedrijf te verbeteren. Zijn kruidenrijk grasland behelst twee hectare en is ingezaaid met allerlei kruiden waar zijn koeien lopen en grazen.

Verder lezen
Siebren Woudstra uit Gersloot op het Kruidenrijk Grasland van ALDI voor zijn koeien

“De gezondheid van de koe is voor mij het belangrijkst”

Siebren Woudstra is een gedreven boer met een hart voor duurzaamheid. Met een bodem van veen, zand en leem begon hij dit project vanuit nieuwsgierigheid en als investeringskans. "Ik was al bezig met kruidenrijk grasland voordat dit project met ALDI en FrieslandCampina van start ging," legt Woudstra uit.

Verder lezen
ALDI Kruidenrijk Grasland

ALDI Kruidenrijk Grasland

Hoe kruidenrijk grasland kan bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit van de zuivelketen lees je hier!

Bekijk Kruidenrijk Grasland special

Bekijk het nieuwsartikel van Fryslân over dit project!

 

ALDI steeds duurzamer!

Een steeds belangrijker onderwerp voor onze klanten is de herkomst van producten. Bij ALDI komen meer verse producten uit Nederland dan je denkt: onze Bakkers Goud Rustiek broden, dagverse zuivel, kaas, eieren, veel groente en fruit, bijna al onze planten, vleeswaren en verse kip. Ook het verse varkensvlees komt van varkens die in Nederland worden gehouden. Vind hieronder meer interviews van Nederlandse bodem.

Van Nederlandse Bodem van ALDI

Van Nederlandse Bodem

Onze klanten kunnen elke dag kiezen voor de kwaliteit van verse producten uit Nederland. Bij ALDI komen meer verse producten uit Nederland dan je denkt.

Verder lezen

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch