1. Startpagina
  2. Kruidenrijk Grasland

Kruidenrijk Grasland

Bij ALDI zetten we ons in voor een duurzamere toekomst.

In 2022 zijn we gestart met het vijf jaar durende project Kruidenrijk Grasland. In samenwerking met 43 melkveehouders uit Nederland is een initiatief gestart om verschillende kruiden te zaaien op een oppervlakte van 80 hectare grasland.

Hoewel het project nog in de kinderschoenen staat, hebben de boeren na één jaar al waardevolle inzichten verzameld. Er wordt niet alleen minder kunstmest gebruikt, maar ook merken de boeren dat de grond minder droog is. De diepere wortels van de kruiden houden het water vast en het verhoogt de biodiversiteit! 

Kijk voor alle verhalen hier:

Interview de heer de Gouw bij ALDI

‘Heb geduld en trek niet te vroeg conclusies’

Wat begon met een probeersel vanuit een kapotte zak kruiden van een leverancier, is uitgegroeid tot 9 hectare kruidenrijk grasland. Sinds 2021 experimenteert biologische boer Bartje de Gouw met kruidenrijk grasland, dat hij verder wil uitbreiden.

Verder lezen

“Gelukkige koeien maken een boer blij”

In het Brabantse Someren beheert de familie Evers met passie een melkveehouderij. Vader Ad en zoon Adrian zijn positief over het project Kruidenrijk Grasland: "Wij geloven dat alle kleine veranderingen zoals dit project een positieve impact kunnen hebben op de samenleving.

Verder lezen

“Ik zie positieve veranderingen in het gras”

Robert Nijkamp uit Raalte is al 25 jaar boer en ziet nog elke dag mogelijkheden om zijn bedrijf te verbeteren. Zijn kruidenrijk grasland behelst twee hectare en is ingezaaid met allerlei kruiden waar zijn koeien lopen en grazen.

Verder lezen

“De gezondheid van de koe is voor mij het belangrijkst”

Siebren Woudstra is een gedreven boer met een hart voor duurzaamheid. Met een bodem van veen, zand en leem begon hij dit project vanuit nieuwsgierigheid en als investeringskans. "Ik was al bezig met kruidenrijk grasland voordat dit project met ALDI en FrieslandCampina van start ging," legt Woudstra uit.

Verder lezen
ALDI Kruidenrijk Grasland

ALDI Kruidenrijk Grasland

Hoe kruidenrijk grasland kan bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit van de zuivelketen lees je hier!

Bekijk Kruidenrijk Grasland special

ALDI steeds duurzamer!

Een steeds belangrijker onderwerp voor onze klanten is de herkomst van producten. Bij ALDI komen meer verse producten uit Nederland dan je denkt: onze Bakkers Goud Rustiek broden, dagverse zuivel, kaas, eieren, veel groente en fruit, bijna al onze planten, vleeswaren en verse kip. Ook het verse varkensvlees komt van varkens die in Nederland worden gehouden. Vind hier meer interviews van Nederlanse bodem.

Wat ALDI verstaat onder nationale, regionale en lokale herkomst, kun je lezen in dit document.

Verantwoorde boodschappen?! Natuurlijk wel

Verder lezen

Bekijk het nieuwsartikel van Leeuwarder courant over dit project!

Bekijk het nieuwsartikel van Fryslân over dit project!

 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch