Klimaat en milieu bij ALDI

Klimaat en Milieu

Klimaatbescherming

Als bedrijf veroorzaakt ALDI de uitstoot van broeikasgassen. Ook leggen we beslag op natuurlijke hulpbronnen. Hierin nemen wij onze verantwoordelijkheid: we willen klimaatvriendelijk ondernemen en de impact van onze bedrijfsactiviteiten op klimaat en milieu verminderen. Om onze ambities te realiseren hebben we diverse maatregelen en doelen gedefinieerd.

Onze bijdrage aan een beter klimaat

Klimaatplan ALDI

Ons klimaatdoel

De klimaatverandering gaat ons allemaal aan. Daarom willen wij in 2021 onze broeikasgasemissies met 40 procent hebben teruggebracht ten opzichte van 2015. Om dit doel te bereiken hebben we een strategie met concrete maatregelen ontwikkeld.

Deze grafiek laat zien waar binnen ons bedrijf CO2-emissies ontstaan en wat wij doen om deze te verminderen.

Grafiek

Klimaatvriendelijke filialen

We zetten vooral in onze filialen veel klimaatmaatregelen in, omdat hier de meeste mogelijkheden zijn om te besparen. Zo zijn inmiddels de daken van talrijke filialen voorzien van zonnepanelen. In 2017 hebben we met deze zonnepanelen in totaal ongeveer 23.000 MWh stroom opgewekt; dat is vergelijkbaar met het jaarverbruik van 5.800 eensgezinshuishoudens. Naast zelfopgewekte stroom maken we in Nederland gebruik van 100% groene stroom: windenergie uit Europa.

Sinds 2016 gebruiken we in onze nieuwe en gemoderniseerde filialen alleen nog energie-efficiënte LED-verlichting. Deze verlichting verbruikt tot 50 procent minder stroom dan conventionele verlichting.

Bij onze koel- en diepvriesmeubels zorgt LED-techniek niet alleen voor een goed overzicht, maar biedt LED ook nog een ander voordeel: er ontstaat minder warmte dan bij andere soorten verlichting, waardoor er minder stroom nodig is om te koelen. Bovendien voorzien  we al onze nieuwe filialen van energie-efficiënte koel- en vriesmeubels. Bij de innovatieve koelmeubels wordt bovendien de warmte, die bij het koelen ontstaat, teruggewonnen. Deze warmte gebruiken we weer voor de verwarming van het filiaal: dat bespaart nog meer energie.

Koudemiddelen vormen een ander centraal thema in ons klimaatbeleid. Deze middelen zijn onmisbaar in de koel- en vriesmeubels, maar kunnen door kleine gaatjes naar buiten lekken. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen en de CO2-uitstoot te minimaliseren zetten we moderne techniek in. Tegelijkertijd vervangen we de oude synthetische koudemiddelen steeds meer door natuurlijke, klimaatvriendelijke alternatieven.

Ons klimaatbeleid

Al deze maatregelen maken deel uit van de uitgebreide klimaatstrategie van ALDI Nord. Het klimaatbeleid dat wij in juli 2018 hebben gepubliceerd biedt hiervan een overzicht:

Ons maatschappelijk jaarverslag

Ook in ons maatschappelijk jaarverslag informeren wij uitgebreid over het onderwerp klimaatbescherming

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht om de activering te bevestigen.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Wilt u op de hoogte gebracht worden als het artikel verkrijgbaar is? *

Gelieve het veld in te vullen.
Gelieve het veld in te vullen.

Velden met een ster * zijn verplicht om in te vullen.

Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"