Dierenwelzijn? Natuurlijk wel bij ALDI
Dierenwelzijn
 1. Startpagina
 2. Dierenwelzijn

Dierenwelzijn bij ALDI

Wij vinden het belangrijk dat de dieren in onze ketens in goede omstandigheden kunnen leven. Bij ALDI nemen wij onze verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn door samen met onze leveranciers en boeren het dierenwelzijnsniveau te verhogen. Onze gezamenlijke betrokkenheid zorgt ervoor dat het dierenwelzijn in onze ketens zich continu blijft ontwikkelen en verbeteren. 

Zo draagt bijna al ons verse varkensvleesen onze Nederlandse vleeswaren in het vaste assortiment minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk. Ook al onze verse kip en verse eieren dragen het Beter Leven keurmerk. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming. Het maakt gebruik van een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe beter het dierenwelzijn van de dieren. Naast vers vlees en vleeswaren, vind je dit keurmerk ook op onze salades, soepen en kant-en-klaar maaltijden met vlees. Op veel van onze zuivel vind je het Weidemelk en/of On the Way to PlanetProof logo. Ook veel van onze vis is ASC, MSC of GlobalG.A.P. GGN gecertificeerd.

Beleid & Doelen

Kijk hieronder om meer te weten te komen over ons beleid en onze stappen per diersoort of lees meer in ons Nationale dierenwelzijnsbeleid en ons Internationale dierenwelzijnsbeleid (klik hier voor de Engelse versie). 

Resultaten

Bijna al ons verse varkensvlees en onze Nederlandse vleeswaren in het vaste assortiment dragen minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk. Ook al onze verse kip en verse eieren dragen het Beter Leven keurmerk. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming. Het maakt gebruik van een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe beter het dierenwelzijn van de dieren. Naast vers vlees en vleeswaren, vind je dit keurmerk ook op onze salades, soepen en kant-en-klaar maaltijden met vlees. Op veel van onze zuivel vind je het Weidemelk en/of On the Way to PlanetProof logo. Ook veel van onze vis is ASC, MSC of GlobalG.A.P. GGN gecertificeerd.

Beter leven assortiment bij ALDI

Beter Leven

Verder lezen
Planet Proof bij ALDI

On the way to Planet Proof

‘On the way to Planet Proof’ is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk van Stichting Milieukeur voor onder andere zuivel. De producten met dit keurmerk zijn duurzamer geproduceerd. Zeker weten. Want het wordt elk kwartaal gecontroleerd.

Verder lezen

Transparantie

Wij zijn trots op onze producten en op de samenwerking met onze leveranciers. Daarom delen wij graag waar onze producten vandaan komen. Via de ALDI Transparantie Code (ATC) op de verpakking van ons vers vlees en vleeswaren kan je zien waar het product vandaan komt. De informatie over de herkomst van het product is snel en eenvoudig te verkrijgen door de QR code met je smartphone te scannen of door de bijbehorende cijfercode in te voeren op het ATC-platform: http://transparantie.aldi.nl/. Je krijgt daarmee antwoord op heel wat vragen:

 • Van welk soort dier komt het vlees?
 • Van welk deel van het dier komt het vlees?
 • Waar werd het dier gehouden?
 • Waar werd het dier geslacht?
 • Waar werd het vlees verwerkt?
 • Wie is de leverancier van het vleesproduct?
 • Heeft de dierhouderij bepaalde certificeringen?

We werken nauw samen met onze leveranciers om het aantal producten met een transparantiecode verder uit te breiden.

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
 • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
 • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
 • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
 • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
 • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
 • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
 • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch