Privacyregeling ALDI Shop & Go

  1. Startpagina
  2. Privacyregeling ALDI Shop & Go

 

Uw privacy is erg belangrijk voor ons. Wij houden ons aan de privacywetgeving genaamd de General Data Protection Regulation (GDPR). Dit betekent dat uw persoonlijke gegevens veilig zijn bij ons en dat wij deze altijd verwerken in overeenstemming met de GDPR en onze richtlijnen en processen. 

Deze privacyverklaring informeert u (de betrokkene) over de verwerking van uw persoonsgegevens wanneer u de ALDI Shop & Go app (hierna: de "App") gebruikt en wanneer u de ALDI Shop & Go winkel in Utrecht, Nederland (hierna: de "Winkel") betreedt. 

De App is beschikbaar in app stores van derden (Apple App Store en Google Play). Voor het downloaden van de App is voorafgaande registratie bij de betreffende aanbieder vereist. Wij hebben geen invloed op de gegevensverwerking in verband met deze registratie. De verantwoordelijke voor de verwerking van deze registratie is uitsluitend de aanbieder van de betreffende App Store. Als u vragen heeft, neem dan rechtstreeks contact op met de betreffende aanbieder.

1.   Controller

De organisatie die verantwoordelijk is voor deze gegevensverwerking (de verantwoordelijke voor de verwerking) is: 

Aldi Culemborg B.V. (hierna: "ALDI")

Ohmweg 3

4104 BM Culemborg

De coördinator gegevensbescherming van ALDI kan worden bereikt via het contactformulier op deze website.

 

 

2.   Persoonsgegevens, doeleinden van de verwerking, rechtsgrondslagen voor de verwerking en bewaartermijnen

 

2.1 Algemeen gebruik van de App 

Wanneer u de App gebruikt zonder de Store binnen te gaan, verwerken wij bepaalde persoonsgegevens van u. Hieronder informeren wij u over de specifieke persoonsgegevens die dit betreft, de doeleinden van de verwerking, de rechtsgrondslagen voor de verwerking en de bewaartermijnen. 

Categorieën van persoonsgegevens

Specificatie

Bewaartermijnen

Informatie voor de gebruiker

Titel (geslacht)

Naam

Geboortedatum

E-mail

Wachtwoord

Gebruikers-ID

IP-adres

2 maanden na het verwijderen van uw account in de App

Financiële informatie

 

Type bankkaart, betalingstoken*

 

*De Betalingsprovider verwerkt alle betalingsgegevens, ALDI doet dat niet.

2 maanden na het verwijderen van uw account in de App

Aanvraag support

E-mail, Telefoonnummer (vrijwillig), content in het bericht (bijvoorbeeld, bonnummer, bankrekening)

90 dagen in onze support oplossing.

Terugkoppelingsformulier

Persoonlijke gegevens die de gebruiker op het formulier kan invullen (zoals bonnummer, betaalgegevens etc.)

90 dagen, gebaseerd op de verzenddatum van het feedbackformulier

Adobe Analytics

Traceergegevens (zie hieronder)

37 maanden, vanaf het moment dat ze verzameld zijn

Doeleinden en rechtsgrondslagen van de verwerking 

Informatie voor de gebruiker 

Om de App te gebruiken moet u zich eerst registreren. U dient dan informatie over uzelf te verstrekken. Wij verwerken uw gebruikersinformatie om uw account aan te maken en u toegang te geven tot de App.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw gebruikersgegevens is de uitvoering van een contract waarbij u partij bent (artikel 6, lid 1, onder b), GDPR).

Let op, u heeft de mogelijkheid om uw gebruikersinformatie binnen de App bij te werken. Wanneer u uw gebruikersinformatie bijwerkt, wordt uw nieuwsbriefaccount automatisch bijgewerkt als u zich met hetzelfde e-mailadres op de nieuwsbrief hebt geabonneerd.

Financiële informatie

De App maakt gebruik van een betalingstoken, die een link maakt naar uw betalingsprovider (bank). Dit maakt het voor ALDI mogelijk om uw betaling voor de gekochte producten te verwerken. ALDI slaat echter geen financiële gegevens met betrekking tot uw bankgegevens op, deze blijven bij de betalingsprovider. 

U kunt de bovengenoemde link instellen via het menu in de App, waar u via de App wordt doorverwezen naar uw bank.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw financiële gegevens is de uitvoering van een contract waarbij u partij bent (artikel 6, lid 1, onder b), GDPR). 

Ondersteunig aanvragen

Binnen de App heeft u de mogelijkheid om ondersteuning aan te vragen, bijvoorbeeld in het geval dat de kassabon niet overeenkomt met de artikelen die u heeft gekocht. Om ondersteuning te kunnen bieden heeft ALDI enkele gegevens nodig, bijv. contactgegevens en een beschrijving van uw probleem.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens met betrekking tot uw ondersteuningsverzoek is uw toestemming (artikel 6(1)(a) GDPR).

Daarnaast dient een nieuw hoofdstuk van social login ingevoegd te worden. Zie Word document. Dit kun je volgens mij prima vertalen met Deepl.

Terugkoppelingsformulier

Het is mogelijk om feedback te geven over de App. Het geven van feedback aan ALDI is geheel vrijwillig.

Het feedbackformulier maakt gebruik van vrije invoervelden waarin u feedback kunt geven. U mag geen persoonsgegevens invoeren, in het bijzonder geen gevoelige persoonsgegevens zoals persoonsgegevens over ziekte, godsdienst, politieke gezindheid, enz. ALDI kan niet garanderen dat het geen (gevoelige) persoonsgegevens zonder doel zal gebruiken. Het is daarom mogelijk dat uw feedback niet wordt verwerkt als dit het geval is.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens met betrekking tot uw feedback is uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a), GDPR). 

Adobe Analytics

De App maakt gebruik van de analyse tool Adobe Analytics. Adobe Analytics is direct geïntegreerd in de App en maakt een analyse mogelijk van gebruikersgedrag binnen de App. Op basis van deze gegevens kunnen geanonimiseerde gebruiksprofielen worden aangemaakt. Deze zijn niet te herleiden tot individuen omdat het IP adres geanonimiseerd is.

De volgende persoonsgegevens worden verwerkt:

·       IP-adres van het eindapparaat (geanonimiseerd)

·       Land, Staat/Provincie, Stad

·       Type apparaat

·       Besturingssysteem

·       Scherm resolutie

·       Kleurdiepte

·       App-versie

·       Datum en tijd

·       Opgeroepen inhoud en functies

·       Duur van het verblijf

De in de App gecreëerde informatie wordt gewoonlijk overgebracht naar een Adobe server in de USA en daar opgeslagen. Aangezien wij IP-anonimisering in de App hebben geactiveerd, zorgen de instellingen die wij hebben gemaakt ervoor dat uw IP-adres wordt geanonimiseerd voordat geolocatie plaatsvindt. Daarbij worden de laatste acht tekens van het IP-adres vervangen door nullen. Voordat de gecreëerde informatie wordt opgeslagen, wordt het IP-adres vervangen door afzonderlijke generieke IP-adressen. Adobe zal deze informatie gebruiken om uw gebruik van de App voor ons te analyseren, om rapporten over app-activiteit samen te stellen en om andere app-gebruiksgerelateerde diensten aan ons te leveren.

U kunt de verwerking van uw gebruikersgedrag door Adobe op elk moment stopzetten door uw toestemming in te trekken in de App-instellingen. Het intrekken van de toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van de verwerking vóór die intrekking.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van de bovengenoemde persoonsgegevens is uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a), GDPR).

 

Social Login

Facebook login

Wij bieden de "Facebook Connect" functie aan als een optie voor registratie en login in de ALDI Shop & Go app. Dit is een dienst van Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Ierland.

Als u deze functie wilt gebruiken, wordt u eerst doorgestuurd naar Facebook. Daar wordt u gevraagd in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Wij krijgen tijdens dit proces geen inzicht in uw inloggegevens. 

Facebook zal u vervolgens meedelen welke gegevens aan ons zullen worden doorgegeven (naam, voornaam, e-mailadres, URL van de profielfoto, unieke identificatienummers van Facebook). U bevestigt dit door op de knop "OK" te klikken. Met de doorgegeven gegevens maken wij uw klantenaccount aan, waarbij de profielfoto niet wordt geïntegreerd. Wij geven daarbij geen gegevens aan Facebook door.

Doel en omvang van de gegevensverzameling en de verdere verwerking en het gebruik van de gegevens door Facebook, evenals uw rechten dienaangaande en instellingsmogelijkheden ter bescherming van uw privacy, kunt u vinden in het privacybeleid van Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy/).

In het geval dat u uw Facebook-account wilt loskoppelen van de ALDI Shop & Go App, dienen de volgende stappen te worden uitgevoerd:

1. Ga naar Instellingen & Privacy van uw Facebook-account. Klik op "Instellingen".

2. Zoek naar "Apps en Websites" en u zult alle apps en websites zien die u met uw Facebook heeft gekoppeld.

3. Zoek en klik op "ALDI Shop & Go" in de zoekbalk.

4. Scroll en klik op "Verwijderen".

5. Gefeliciteerd, u heeft uw verbinding met succes verwijderd.

 

Google Sign In

Een andere mogelijkheid om u te registreren en aan te melden bij de ALDI Shop & Go app is Google Sign In. De leverancier van deze dienst is Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. 

Als u besluit om u met Google Sign In te registreren en op de knop "Login with Google" / "Connect with Google" klikt, wordt u automatisch doorgestuurd naar de registratiewebsite van Google. Daar kunt u zich aanmelden met uw gebruikersgegevens, waarvan wij ook hier geen inzicht in krijgen. Hierdoor wordt uw Google-profiel gekoppeld aan de Shop & Go klantenaccount. 

Als gevolg daarvan ontvangen wij de volgende gegevens van Google: Naam, voornaam, e-mailadres, URL van de profielfoto, unieke identificatiecode van Google. Met de doorgegeven gegevens maken wij uw klantenaccount aan, waarbij de profielfoto niet wordt geïntegreerd. Wij geven daarbij geen gegevens aan Google door.

Zie voor meer informatie de gebruiksvoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google (https://policies.google.com/).

 

Apple Sign In

Als derde optie kunt u via uw Apple ID registreren en aanmelden. Deze functie wordt aangeboden door de provider Apple, One Apple Park Way, Cupertino, CA 95014.

Als u deze optie selecteert, wordt u gevraagd om in te loggen via uw Apple ID-gebruikersgegevens in de app. Wij ontvangen de volgende gegevens van Apple: Naam, voornaam, e-mailadres om de Shop & Go klantaccount aan te maken. Wij sturen geen gegevens door naar Apple. 

Als u uw Apple account wilt loskoppelen, moet u de volgende stappen volgen in uw telefoon:

instellingen:

1. Ga naar Apple ID

2. Open Wachtwoord en beveiliging

3. Kies Apps met uw Apple ID

4. Schakel de Shop & Go app uit

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de gebruiksvoorwaarden van Apple en het privacybeleid van Apple ( https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/) .

 

Als u uw ALDI Shop & Go account loskoppelt van uw sociale login, let er dan op dat uw ALDI Shop & Go account blijft bestaan. In paragraaf 5 vindt u informatie over uw rechten als betrokkene.

 

2.2  Winkelen in de winkel

Wanneer u de App gebruikt om de Winkel binnen te gaan (en om te winkelen in de Winkel) verwerken wij bepaalde persoonsgegevens van u. Hieronder informeren wij u over de specifieke persoonsgegevens die dit betreft, de doeleinden van de verwerking, de rechtsgrondslagen voor de verwerking en de bewaartermijnen.

Categorieën van persoonsgegevens

Specificatie

Bewaartermijnen

Informatie voor klanten

Willekeurig nummer, niet gekoppeld aan uw persoonlijke gegevens

6 uur na het verlaten van de winkel

 

Beelden van jou

14 dagen voor beelden die geanonimiseerd zijn

 

Locatie van u in de winkel op basis van coördinaten (heatmaps)

6 uur, na het verlaten van de winkel

Sensorgegevens

Bewegingen die je maakt

6 uur, na het verlaten van de winkel

Winkelen

Afbeeldingen van producten die u uit de rekken haalt

6 uur, na het verlaten van de winkel

Aankoopgeschiedenis

Ontvangst van door u gekochte producten

7 jaar na de aankoop

Cameratoezicht

Camerabeelden van jou

120 uren of langer als een incident wordt gefilmd

Informatie voor de klant 

In de winkel gebruiken we afbeeldingen en coördinaten om de producten die u meeneemt te identificeren. Deze persoonsgegevens worden geanonimiseerd door de beelden bij te snijden en te vervagen wanneer een product uit de rekken wordt genomen. Dit betekent dat de beelden alleen de producten zouden moeten bevatten. Het is echter mogelijk dat een arm of hand enigszins zichtbaar is op de beelden. Daarom wordt gebruik gemaakt van onscherpte om de omgeving en andere lichaamsdelen te mascareren. 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw klantgegevens is de uitvoering van een contract waarbij u partij bent (artikel 6, lid 1, onder b), GDPR). 

Sensorgegevens

Door sensorgegevens te verwerken, kunnen we zien of een product uit de rekken is gehaald of er is teruggekeerd.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw sensorgegevens is de uitvoering van een overeenkomst waarbij u partij bent (artikel 6, lid 1, onder b), GDPR). 

Winkelen

Om te registreren welke producten uit de rekken worden genomen en welke weer in de rekken worden gelegd, worden foto's van de producten genomen.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw winkelgegevens is de uitvoering van een contract waarbij u partij bent (artikel 6, lid 1, onder b), GDPR). 

 

Winkelen in groep

Het is mogelijk om samen met vrienden en/of familie te winkelen in de Store, daarom kunt u ervoor kiezen om één mandje te delen. Om een mandje te delen, scant u gewoon de QR-code van de App-gebruiker en laat elke extra persoon van uw groep eerst naar binnen gaan. Alle groepsleden zullen dezelfde willekeurige ID hebben als de App gebruiker. 

De bovengenoemde verwerking van klanteninformatie, sensorgegevens en winkelgegevens vindt plaats voor elk groepslid. 

De rechtsgrondslag van deze gegevensverwerking is de toestemming (artikel 6, lid 1, onder a) GDPR). De groepsleden die niet de App-gebruiker zijn, geven hun toestemming voor deze verwerking door de Store binnen te gaan. 

Aankoopgeschiedenis

Tijdens uw winkelbezoek in de Store wordt uw winkelmandje bijgehouden met de producten die u uit de schappen van de Store heeft gehaald. Nadat je via de App de uitgang hebt geopend en de Store hebt verlaten, wordt de kassabon met de producten die je hebt gekocht opgeslagen in je account in de App en naar je persoonlijke e-mail gestuurd. Dit maakt het mogelijk om terug te kijken welke producten je hebt gekocht en voor welke prijs.

In geval van een serviceverzoek van u, kan onze klantenservice uw account en aankoopgeschiedenis bekijken om uw verzoeken in behandeling te nemen. 

De rechtsgrondslag voor de verwerking van uw aankoopgeschiedenis is de uitvoering van een contract waarbij u partij bent (artikel 6, lid 1, onder b), GDPR) en een wettelijke verplichting waaraan wij onderworpen zijn (artikel 6, lid 1, onder c), GDPR). 

Cameratoezicht

Net als in onze andere winkels wordt ook in de winkel cameratoezicht gebruikt om onze goederen, personeel en klanten te beschermen. Zo kunnen we incidenten vastleggen, zodat we er bijvoorbeeld een verslag van kunnen maken.

De rechtsgrondslag voor de verwerking van camerabeelden van u is ons gerechtvaardigd belang om onze goederen, personeel en klanten te beschermen (artikel 6, lid 1, onder f), GDPR).

3.   Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

Alle in lid 2 genoemde persoonsgegevens worden uitsluitend in de EU/EER verwerkt. Wij zullen alleen geanonimiseerde gegevens verstrekken aan derden die buiten de EU/EER zijn gevestigd (bijv. VK en Israël).

Wij verstrekken uw persoonsgegevens aan onze (IT-)leveranciers die als verwerkers optreden. Ter bescherming van uw persoonsgegevens hebben wij met deze partijen verwerkersovereenkomsten gesloten.

Daarnaast verstrekken wij uw persoonsgegevens aan derden voor reclamedoeleinden, maar alleen als u daarvoor toestemming hebt gegeven.

Voorts kunnen wij uw persoonsgegevens aan autoriteiten - zoals de politie - verstrekken indien er een incident plaatsvindt en het noodzakelijk is om een dergelijk incident af te handelen.

Ten slotte zullen wij uw persoonsgegevens aan derden verstrekken indien wij daartoe wettelijk verplicht zijn.

4.   Veiligheidsmaatregelen

De veiligheid van uw persoonlijke gegevens is voor ons zeer belangrijk.

ALDI maakt gebruik van de meest recente en sterkste beveiliging tegen misbruik of diefstal van uw persoonsgegevens. ALDI gebruikt ten minste de volgende technische en organisatorische maatregelen:

Technische maatregelen

·       Logische en fysieke (toegangs)beveiliging en bescherming van apparatuur (bijvoorbeeld kluizen en portiers, maar ook firewalls en netwerksegregatie).

·       Technisch beheer van (zo beperkt mogelijke) machtigingen en logging.

·       Beheer van technische kwetsbaarheden (patch management).

·       Software zoals browsers, virusscanners en besturingssystemen up to date houden.

·       Het maken van back-ups die ons in staat stellen de beschikbaarheid van en de toegang tot de persoonsgegevens tijdig te herstellen. 

·       Automatische verwijdering van verouderde gegevens:

o   Gegevensencryptie;

o   Hashing: ALDI gebruikt hashing als een methode om persoonsgegevens te pseudonimiseren.

Organisatorische maatregelen

·       Bevordering van het beveiligingsbewustzijn van bestaande en nieuwe werknemers.

·       Vaststelling van procedures om beveiligingsmaatregelen op gezette tijden te testen, te beoordelen en te evalueren.

·       Regelmatige controle van logbestanden.

·       Opstelling van een protocol voor de behandeling van inbreuken op gegevens en veiligheidsincidenten.

·       Het ondertekenen van vertrouwelijkheids- en verwerkingsovereenkomsten met onze leveranciers.

·       Met gebruikmaking van de GDPR-beginselen: rechtmatigheid, billijkheid en transparantie, doelbinding, minimale gegevensverwerking, nauwkeurigheid, opslagbeperkingen, integriteit en vertrouwelijkheid, verantwoordingsplicht.

·       Alleen bevoegd personeel heeft toegang tot de gegevens.

·       Vastleggen van het besluitvormingsproces en de onderliggende overwegingen voor elke verwerkingshandeling.

Click here to report a security incident or data breach.

5.    Uw rechten als betrokkene

Krachtens de GDPR heeft u als betrokkene het recht om ons te verzoeken om toegang tot en rectificatie of wissing van uw persoonsgegevens of beperking van de verwerking van uw gegevens en om bezwaar te maken tegen de verwerking, alsmede het recht op gegevensoverdraagbaarheid

Als u uw rechten wilt uitoefenen, gebruik dan the data request form.

Recht van toegang (artikel 15 GDPR)

U hebt het recht om van ALDI een verklaring te verlangen over de vraag of er al dan niet persoonsgegevens over u worden verwerkt, met welk doel en voor hoe lang, om welke categorieën gegevens het gaat, en aan welke ontvangers of categorieën ontvangers deze gegevens worden verstrekt.

Recht op correctie (artikel 16 GDPR)

U hebt het recht te verzoeken om rectificatie of aanvulling van uw persoonsgegevens die onjuist of onvolledig zijn. Dit betekent dat u het recht hebt om onjuiste persoonsgegevens te laten wijzigen. Rekening houdend met de doeleinden van de verwerking, hebt u het recht om onvolledige persoonsgegevens te laten aanvullen.

Recht op wissen (artikel 17 GDPR)

U hebt het recht om uw persoonsgegevens zonder onnodige vertraging te laten wissen en wij zullen dit uitvoeren wanneer een van de gronden in artikel 17 GDPR van toepassing is, bijvoorbeeld wanneer::

·            de persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor zij werden verzameld;

·            de toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens wordt ingetrokken.

Recht op beperking van de verwerking (artikel 18 GDPR)

U hebt het recht om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens te verkrijgen indien een van de volgende gevallen van toepassing is:

·            de juistheid van de persoonsgegevens door u wordt betwist, gedurende een periode die ons in staat stelt de juistheid van de persoonsgegevens te verifiëren;

·            de verwerking is onwettig en u verzet zich tegen het wissen van de persoonsgegevens en verzoekt in plaats daarvan om beperking van het gebruik ervan;

·            wij de persoonsgegevens niet langer nodig hebben voor de doeleinden van de verwerking, maar deze door u worden vereist voor de vaststelling, uitoefening of verdediging van rechtsvorderingen;

·            u bezwaar hebt gemaakt tegen de verwerking overeenkomstig artikel 21, lid 1, GDPR, in afwachting van de verificatie of de legitieme gronden van ons zwaarder wegen dan die van u.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid (artikel 20 GDPR)

U heeft het recht om te verzoeken dat uw persoonsgegevens in een machineleesbaar formaat worden verstrekt. Dit betekent dat uw persoonsgegevens aan u worden verstrekt in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm. Dit recht is alleen van toepassing indien de verwerking:

·            is gebaseerd op uw toestemming of op een contract met u;

·            de verwerking geschiedt via geautomatiseerde processen;

·            u de persoonsgegevens aan ons hebt verstrekt. 

Recht op bezwaar (artikel 21 GDPR)

U hebt het recht om, op gronden die verband houden met uw bijzondere situatie, te allen tijde bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens die is gebaseerd op artikel 6, lid 1, onder f), GDPR. Wij zullen de persoonsgegevens niet langer verwerken tenzij wij dwingende legitieme redenen voor de verwerking kunnen aantonen die zwaarder wegen dan de belangen, rechten en vrijheden van u of voor de vaststelling, uitoefening of verdediging van rechtsvorderingen. 

6.    Recht om een klacht in te dienen

U kunt het oneens zijn met de manier waarop ALDI met uw persoonsgegevens omgaat. U heeft het recht om een klacht in te dienen bij het College Bescherming Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/gebruik-uw-privacyrechten/klacht-melden-bij-de-ap).

7.    Wijzigingen in deze privacyverklaring

Als er wijzigingen zijn met betrekking tot onze verwerking van uw persoonsgegevens, zullen wij deze privacyverklaring bijwerken. Let daarom altijd op de datum boven deze privacyverklaring en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen om wijzigingen ook apart aan te kondigen.

 

Facebook Opt-out

In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.

Herinnering voor

Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch