1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Tapas
  4. Sellou energieballetjes

Sellou energieballetjes

Sellou energieballetjes van ALDI

Gemiddeld

30Min

40Min

10 Personen
200 g amandelen
250 g bloem
150 g poedersuiker
3 el agavesiroop of honing
3 el nootmuskaat
scheut zonnebloemolie of klontje ongezouten roomboter
ongebrande notenmix
Mail recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloem over de bakplaat en zet deze circa 30 minuten in de oven. Roer de bloem regelmatig, zodat de bloem niet kan verbranden. De bloem is klaar wanneer deze een goudbruine kleur heeft. Zeef vervolgens de bloem in een grote kom en laat goed afkoelen.

Stap 2

Doe de amandelen 3 minuten in kokend water. Leg ze daarna in een schone theedoek en wrijf de amandelen droog. Zo is het makkelijker om de velletjes van de amandelen te halen. Zet een koekenpan met flink wat zonnebloemolie op het vuur. Laat de olie goed warm worden en bak de amandelen goudbruin. Giet de amandelen af en laat flink afkoelen. Houd er een paar apart en maal de rest in de blender. Giet het in een schaaltje en zet het weg.

Stap 3

Rooster in droge warme koekenpan de ongebrande notenmix. Een paar minuten is al genoeg, het zorgt ervoor dat ze hun rauwe smaak verliezen. Maal de noten in de blender.

Stap 4

Zet een steelpannetje op het vuur met wat zonnebloemolie of ongezouten roomboter. Mix de agavesiroop of honing erdoor.

Stap 5

Neem de grote kom met bloem en voeg de gemalen amandelen, kaneel, gemalen en ongemalen noten toe. Zeef de poedersuiker en meng deze bij de rest samen met de olijfolie met agavesiroop. Kneed met de handen alle ingrediënten nogmaals goed door elkaar en vorm balletjes. Versier de balletjes met amandelen.

Variatietip

Voeg 1 eetlepel (gemalen) venkelzaad en 1 eetlepel anijspoeder toe aan de energieballetjes.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch