1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Paasrecepten
  4. Truffelpasta met courgette, citroenroom en rucola

Truffelpasta met courgette, citroenroom en rucola

Truffelpasta met courgette, citroenroom en rucola

Gemakkelijk

25Min

4 Personen
1 stuk courgette
200 g crème fraîche
100 ml slagroom
2 tenen knoflook
1 citroen, sap en rasp
500 g verse truffelpasta
50 g rucola
Mail recept

Truffelpasta met courgette, citroenroom en rucola 

Niets zo sjiek als truffel, toch? Het enige nadeel is dat truffel meestal heel duur is, al is dat niet altijd zo. Met dit recept voor truffelpasta met courgette, citroenroom en rucola laten we namelijk zien dat pasta met truffel écht niet duur hoeft te zijn. En lekker dat het is! 

In het versvak van de winkel vind je tijdens de feestdagen namelijk verse truffel tagliolini: een soort platte spaghetti mét verse truffel. En dat voor ALDI-prijzen. De verse pasta heeft door de truffel een meer uitgesproken smaak wat heel goed samengaat met een romige saus. Lekker met gevogelte, vlees, groene groenten zoals courgette en ook bijvoorbeeld citroen. In dit recept gaan we voor de laatste twee met een beetje rucola. Een heerlijk snel en makkelijk recept, voor zowel feestelijke dagen als doordeweeks. Ook hartstikke lekker met gewone pasta, maar ook met groene asperges, broccoli en biefstukreepjes. 

Stap 1

Verwijder de uiteindes van de courgette. Halveer in de lengte en snijd reepjes van ongeveer 1x5 cm. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de courgettereepjes rondom goudbruin in 10-12 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot gebruik. 

Stap 2

Verwarm de pan opnieuw met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Rasp, pers of hak de knoflook en fruit gedurende 2 minuten in de pan tot de knoflook begint te kleuren. Voeg de crème fraîche, slagroom, het citroensap en de citroenrasp toe en meng goed. Breng op smaak met flink gemalen zwarte peper en een snuf zout. Laat pruttelen, zodat de saus iets inkookt.

Stap 3

Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de truffelpasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. 

Stap 4

Meng een scheut kookvocht door de saus en roer goed. Meng de courgette en de pasta erdoor en verdeel over 4 borden. Garneer met rucola en extra versgemalen zwarte peper.  

Prijs van dit gerecht

De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,59 per persoon.

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch