1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feta-olijvenmuffins met zongedroogde tomaat en ei

Feta-olijvenmuffins met zongedroogde tomaat en ei

Feta-olijvenmuffins met zongedroogde tomaat en ei

Gemakkelijk

30Min

8 Personen
3 eieren
75 ml milde olijfolie
100 g feta
100 g olijven naar smaak
5 takjes peterselie
75 g zongedroogde tomaat
200 g zelfrijzend bakmeel
Mail recept

Feta-olijvenmuffins met zongedroogde tomaat en ei

Muffins associëren we meestal met een zoete traktatie, maar wist je dat hartige muffins ook hartstikke lekker zijn? Ze zijn makkelijk om te maken en je kunt er zo’n beetje elk ingrediënt in verwerken dat je lekker vindt. Ideaal voor restjes in de koelkast, dus ook nog eens milieubewust. 

In dit recept worden feta, olijven en zongedroogde tomaat gecombineerd. De ultieme Mediterrane smaakcombinatie en lekker voor elke dag. Ideaal als tussendoortje of voor bij de lunch, maar ook tijdens een feestje, borrel of picknick.

Tip

Heb je geen muffinvormpjes in huis maar wel een cakeblik? Vet een cakeblik in met olie of boter en bedek met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak in 20 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de mega-muffin gaar is en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd in plakjes, net zoals een cake.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kluts de eieren met de olijfolie los. Verbrokkel de feta en meng erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 2

Hak de olijven en peterselie grof. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Meng de olijven met de peterselie, zongedroogde tomaat en het zelfrijzend bakmeel. Schep vervolgens het natte fetamengsel door het droge mengsel.

Stap 3

Vet 8-10 muffinvormpjes in met een beetje boter of olie. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 0,29 per persoon. 

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet je naar de veiligheidsinstellingen van je browser gaan en aangeven dat je de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Je e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als je zelf de ontvanger bent of indien je weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht je problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. Je kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij je begrip.
  • Je kunt op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van je e-mailadres

Bevestiging van je telefoonnummer

Bevestiging van je e-mailadres en telefoonnummer

Je  ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

Je ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

Je ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch