1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Croissantkrans met spinazie, feta en pijnboompitjes

Croissantkrans met spinazie, feta en pijnboompitjes

Croissantkrans met spinazie, feta en pijnboompitjes

Gemiddeld

25Min

35Min

6 Personen
1 el paneermeel
1 gele ui
2 tenen knoflook
600 g verse bladspinazie
3 tl oregano
½ tl gemalen komijn
35 g pijnboompitten 
3 eieren
200 g feta
4 zongedroogde tomaten
1 blikje croissantdeeg 
Mail recept

Wat moet je doen?


Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Stap 2
Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Verwarm een wok of grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui samen met de knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de spinazie toe en bak tot het is geslonken. Breng op smaak met zout, peper, 2 theelepels oregano en de gemalen komijn. Zet het vuur uit, doe het spinaziemengsel in een vergiet en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Stap 3
Veeg ondertussen de pan schoon en verwarm opnieuw op middelhoog vuur. Rooster hierin de pijnboompitten tot ze verkleuren. Zet het vuur uit en leg de pijnboompitten apart.  

Stap 4
Kluts de eieren los en verbrokkel de feta. Hak de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Druk of knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie - hoe droger het wordt, hoe beter. Doe het spinaziemengsel in een kom en voeg twee derde van de geklutste eieren, de feta, zongedroogde tomaten, paneermeel en pijnboompitten toe. Zet apart. 

Stap 5
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het croissantdeeg uit en snijd de plakjes volgens de stippellijnen. Halveer elk stukje in de lengte, zodat er steeds twee langwerpige driehoeken ontstaan. 

Stap 6
Leg de plakjes croissantdeeg in een cirkel met de zijkanten van de onderkanten overlappend (dakpansgewijs) op elkaar en de punten naar buiten wijzend. Als het goed is ontstaat er een soort ster van plakjes deeg. Het is niet erg als het deeg over de rand van de bakplaat hangt. 

Stap 7
Verdeel het spinazie-fetamengsel over de binnenkant van de deegster, zodat er een soort ring ontstaat. Vouw nu de punten naar binnen, zodat de spinazie wordt bedekt en het deeg een krans vormt. 

Stap 8
Bestrijk de bovenkant van het deeg met het resterende ei en bestrooi met de resterende oregano. Bak de croissantkrans ongeveer 35 minuten in de oven of totdat het deeg goudbruin en gaar is. 

Budgettip: dit gerecht kost ca. 1,52 per persoon.

Tip

De croissantkrans maak je met croissantdeeg uit blik. Dat scheelt ontzettend veel tijd en is ook hartstikke lekker. De krans vul je met verschillende ingrediënten zoals roerei en spek, gerookte zalm of zoals in dit geval spinazie, feta en pijnboompitten. Let op dat de vulling, wat je ook gebruikt, zo droog mogelijk is. Anders bestaat de kans dat het croissantdeeg niet goed gaar wordt. Maak daarnaast de croissantkrans vlak voor het serveren. Dan is hij op z’n lekkerst en blijft hij mooi en krokant. Serveer op een mooie schaal en het ontbijt kan beginnen!

Croissantkrans met spinazie, feta en pijnboompitjes


Bij een uitgebreid ontbijt horen croissantjes. Vers uit de winkel, zelf afgebakken of misschien wel zelfgemaakt - het kan allemaal! Lekker met een beetje boter en lepeltje jam, een plakje kaas of gewoon zo. Als je een keer iets anders wil, maar wel gek bent op croissants, dan is deze croissantkrans een uitkomst.  

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch