1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Paasrecepten
  4. Tiktoktortilla met kaas, avocado, kip, spek en truffelmayonaise

Tiktoktortilla met kaas, avocado, kip, spek en truffelmayonaise

tiktok tortilla wrap

Gemakkelijk

20Min

4 Personen
4 plakjes ontbijtspek
1 avocado
1 tl citroensap
1 mespunt chilipoeder
4 grote tortilla’s
4 el truffelmayonaise
8 plakjes kipfilet
150 g geraspte belegen kaas
Mail recept

Tiktoktortilla met kaas, avocado, kip, spek en truffelmayonaise

De Tiktoktortilla is de trend van het jaar en het meest gezocht op Tiktok onder de hashtag #food. Want hoe kan je een wrap vouwen in een driehoek met heerlijke variaties van beleg? Met deze makkelijke hack kan je in mum van tijd de tiktok tortilla wrap op je bord leggen. Het is even oefenen, maar zeker de moeite waard.

Snijd de tortilla in een rechte lijn vanaf de onderste rand naar het midden en beleg elk kwart van de wrap met een ander beleg, zoals avocado, spek, kipfilet en kaas. Vervolgens kan je de wrap vouwen tot het een driehoek is. Even afbakken en klaar. De écht lekkere toevoeging aan deze wrap is toch zeker de truffelmayonaise. Dat wordt smullen.  

Stap 1

Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin het ontbijtspek goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Stap 2

Schil ondertussen de avocado en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees in een kommetje of op een plank tot een grove puree. Breng op smaak met het citroensap, het chilipoeder, zout en peper. 

Stap 3

Snijd of knip de tortilla’s in een rechte lijn vanaf de onderste rand naar het midden. Het lijkt alsof je de tortilla’s gaat halveren, maar je stopt halverwege in het midden. Verdeel vervolgens elke tortilla denkbeeldig in vier parten. Beleg het part links van de snijrand met het ontbijtspek, het part daar linksboven met de avocadopuree, het part daar rechts van met truffelmayonaise en kipfilet, en het laatste part met de geraspte kaas. Als het goed is ligt de geraspte kaas nu op het gedeelte rechts van de snijrand. 

Stap 4

Verwarm een tostigrill, grote koekenpan of grillpan op middelhoog vuur of de middelste stand. Vouw de tortilla’s rondom dicht: vouw het gedeelte met ontbijtspek naar boven en ga zo met de klok mee. Als het goed is eindig je met de drie verschillende lagen die boven op de geraspte kaas komen. 

Stap 5

Bak de tiktoktortilla’s aan beide kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant. Begin met de kant met kaas, zodat de kaas gelijk kan smelten en goed blijft plakken. Serveer de tiktortilla’s warm en snijd eventueel in twee of drie stukjes. 

Prijs van dit gerecht

Dit gerecht kost ongeveer € 1,85 per persoon.

tik tok tortilla

Mail recept
Herinnering voor
Fout! Sorry, er is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

Ontvang een herinnering op de dag van de actie.

Datum selectie

Herinneringsdag
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Op de actiedag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Opmerkingen
  • Vul tenminste de met een * gemarkeerde invoervelden in.
  • SMS-service is alleen binnen het Nederlandse mobiele netwerk mogelijk.
  • Om dit formulier te kunnen doorsturen, moet u naar de veiligheidsinstellingen van uw browser gaan en aangeven dat u de cookies accepteert.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd, als de geselecteerde datum zich in de toekomst bevindt.
  • Uw e-mailadres en telefoonnummer worden alleen opgeslagen om de herinnering voor een geselecteerd artikel te kunnen versturen. Let op: activering van de herinneringsservice is enkel toegestaan als u zelf ontvanger bent of indien u weet of met zekerheid kunt aannemen dat de ontvanger akkoord is met de toegestuurde herinnering.
  • Het in de juiste volgorde overnemen van de tekens is verplicht. Dit is een extra beveiliging om een verkeerd gebruik van formulieren te voorkomen. Mocht u problemen ondervinden bij het overnemen van de tekens maak dan met de knop "nieuwe tekens" een nieuwe reeks aan. U kunt ook de voorleesfunctie activeren door op het symbool met de luidspreker te klikken. Zonder invoer van de tekens is het niet mogelijk om het formulier te verzenden. Voor eventueel ongemak bij de invoer vragen wij uw begrip.
  • U kunt zich op elk moment uitschrijven voor de herinneringsservice. Zie "pagina voor uitschrijving herinneringsservice"

Niet meer verkrijgbaar

Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.

Herinnering actief!

Herinnering bevestiging

U ontvangt uw herinnering op ${date} om ${time} uur.

Bevestiging van uw e-mailadres

Bevestiging van uw telefoonnummer

Bevestiging van uw e-mailadres en telefoonnummer

U ontvangt van ons een e-mail om uw e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in de e-mail.

U ontvangt van ons een SMS om uw telefoonnummer te bevestigen. Gebruik de code uit het bericht om de activering te bevestigen.

U ontvangt van ons een SMS en een e-mail om uw telefoonnummer en e-mailadres te bevestigen. Klik op de link in het bericht en/of gebruik de code in de SMS om de activering te bevestigen.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch